عضو خبرگان: گرانی گوجهفرنگی تقصیر آمریکا نیست
عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه همه معضلات داخلی ما ربطی به تحریمها ندارد، گفت: مشکلات مربوط به برخی کالاها مانند گوجه فرنگی و گوشت قرمز ناشی از این است که برخی مسئولین کفایت لازم را ندارند.
خبرگزاری مهر: عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه همه معضلات داخلی ما ربطی به تحریمها ندارد، گفت: مشکلات مربوط به برخی کالاها مانند گوجه فرنگی و گوشت قرمز ناشی از این است که برخی مسئولین کفایت لازم را ندارند.
حجتالاسلام جواد مجتهدشبستری با اشاره به تأثیر انتخابات آمریکا بر مسائل داخلی ایران، اظهار داشت: کسانی که با رویه سیاست خارجی آمریکا آشنا باشند، میدانند که در طول چند دهه پیروزی انقلاب اسلامی سیاست آمریکا تغییر چندانی در قبال جمهوری اسلامی نداشته است یعنی این چنین نیست که یک دولتی بیاید و مواضعش با دولت قبلی تفاوت کلی داشته باشد. یعنی اینطور نیست یک دولتی بیاید معتقد به تحریم و دولت دیگر معتقد به برداشتن تحریم باشد.
مجتهدشبستری افزود: تجربه نشان داده است که آمریکا در طول این ۴۰ سال، همیشه به نحوی دشمنی خودش را اظهار کرده است. ممکن است از نظر شکلی و ظاهری یک تفاوتهایی وجود داشته باشد و شدت و ضعفهایی در برخی رویکردهای سیاست خارجی آمریکا و خصومتشان با مردم ایران دیده شود اما در کل با توجه به اینکه صهیونیستها گردانندگان اصلی آمریکا هستند و در پشت پرده حرکتهای رئیسجمهور و هیئت حاکمه را هدایت میکنند، طبعاً از دشمنیشان با جمهوری اسلامی کم نشده است.
وی افزود: ما در طول این چند سال اخیر ندیدیم که دولت منتخب دموکراتها به رفع تحریم و منتخب جمهوری خواهها به وضع تحریم قائل باشد بلکه همه اینها آن اصل کلی دشمنی با ملت ایران را هدف خودشان قرار دادند و ممکن است در شکل کار، مقداری تفاوتها و چرخشهایی وجود داشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: اوباما و بایدن از لحاظ سیاستهای حزبی مشترکند اما آیا ما در دوران اوباما تأثیری در روابطمان با آمریکا دیدیم؟ آیا اوباما نبود که تحریمها را علیه ایران تشدید کرد؟ بنابراین این رفت و آمد رؤسای جمهور آمریکا، تأثیری بر میزان خصومتشان با مردم ایران نگذاشته است.
مجتهدشبستری تاکید کرد: شاید حماقتهایی که ترامپ انجام داد را بایدن در ظاهر انجام ندهد اما آن کینهای که از ملت ایران به دل دارند، یکسان است و تغییری نمیکند.
وی در ادامه با بیان اینکه کسی نمیتواند تأثیر تحریمها را در اقتصاد انکار کند، خاطرنشان کرد: سوالی که امروز مطرح است اینکه تحریمها علت تامه تحریمهاست؟ آیا تأثیر کامل دارد به نحوی که ما تمام مشکلات را باید از ناحیه تحریمها ببینیم؟ برخی اقتصاددانان متمایل به جناح اصلاحطلب و دولت میگویند شاید تحریمها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد تأثیرگذار باشد اما قسمت عمده مشکلات، منشأ داخلی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: شما ببینید مشکلات اخیری که در ارتباط با برخی کالاها به وجود آمد، آیا به تحریمها ربط داشت یا به ناهماهنگی بین مسئولین؟ بعد از فرمایش رهبرانقلاب دولت جدیتر وارد کار شد و وزیر صمت به گمرک رفت و به طور مستقیم اقداماتی را انجام داد. آیا این کار را زودتر نمیتوانستند انجام دهند؟
مجتهدشبستری افزود: ناهماهنگی که بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت به تحریمها مربوط است؟ مثلاً مشکلات مربوط به برخی مایحتاج داخلی مانند گوجه فرنگی و گوشت قرمز ناشی از این است که مسئولین توجه و کفایت لازم را ندارند و هماهنگیهایی که لازم بود قبل از بروز چنین مشکلاتی بین ارگانهای مسئول در زمان مقرر صورت بگیرد تا مردم تحت فشار قرار نداشته نباشند، انجام ندادند.
وی تصریح کرد: مسئولین دولت باید تدبیر کنند نه اینکه پس از افزایش سرسامآور قیمتها و اعتراض و نارضایتی مردم تازه به فکر چاره بیفتند. این دست مسائل قطعاً به تحریمها مربوط نیست بلکه به دلیل ناهماهنگی بین مسئولین و ناشی از عدم تدبیر لازم در کنترل امور و قیمتها است.
ارسال نظر