۱۰۵۸۵۳۳
۱ نظر
۵۰۱۹
۱ نظر
۵۰۱۹
پ

اردوغان خواهان تشکیل دو کشور در قبرس شد

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه که روز یکشنبه وارد بخش شمالی قبرس شد، در سخنانی بر ضرورت گفت‌وگو بر اساس راه‌حل تشکیل دو کشور در قبرس تاکید کرد.

ایرنا: رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه که روز یکشنبه وارد بخش شمالی قبرس شد، در سخنانی بر ضرورت گفت‌وگو بر اساس راه‌حل تشکیل دو کشور در قبرس تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان که امروز در سفری رسمی وارد قبرس شد طی سخنرانی در مراسم سی‌و هفتمین سالگرد تاسیس جمهوری ترک قبرس شمالی گفت: امروز دو ملت و دو دولت جدا در جزیره قبرس وجود دارد و گفت‌وگو براساس راه حل تشکیل دو کشور مبتنی بر مساوات و برابری در اعمال حاکمیت، ضروری است.

اردوغان خواهان تشکیل دو کشور در قبرس شد

وی افزود: بخش ترک‌نشین قبرس با وجود اینکه در این جزیره هدف قرار گرفته‌اند اما با آزادی و کرامت و سربلند زندگی می‌کنند.

رئیس جمهوری ترکیه گفت که اولویت آنکارا یافتن راه‌حلی پایدار برای مسئله قبرس است به نحوی که حقوق مشروع مردم ترک‌ آن و امنیتش را تامین کند.

اردوغان با بیان اینکه ترک‌های قبرس سال‌های سال است که نادیده گرفته شدند و حقوق‌شان مورد احجاف قرار گرفته تصریح کرد که آنها تنها قربانیان بحران قبرس هستند.

وی همچنین گفت، امکان هرگونه همکاری با بخش روم‌نشین قبرس بعد تضعیف شدن این بخش با قدرت سلاح در ۱۹۶۳ میلادی و نابودی از طریق کودتای شورای نظامی یونان در سال ۱۹۷۴ وجود ندارد.

رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین هرگونه تحقق صلح و امنیت در شرق دریای مدیترانه بدون مشارکت ترکیه و بخش شمالی قبرس را غیرممکن دانست.

اردوغان در حالی به بخش ترک‌نشین قبرس سفر کرده که دفتر ریاست جمهوری قبرس دیروز سفر رئیس جمهوری ترکیه به این منطقه را اقدامی تحریک‌آمیز، بی‌سابقه و نقض قوانین بین‌المللی خواند.

ترکیه اخیرا دومین کشتی حفاری خود با نام «یاووز» را برای اکتشاف گاز در شرق دریای مدیترانه به نزدیکی ساحل جزیره قبرس اعزام کرده است.

اتحادیه اروپا نیز چندی پیش به ترکیه هشدار داده بود که در صورت ادامه دار شدن عملیات اکتشاف گاز در سواحل قبرس، تحریم‌هایی علیه آن کشور وضع می‌کند.

آنکارا گفته است که منطقه اکتشاف و حفاری در منطقه‌ای موسوم به «منطقه انحصاری اقتصادی» صورت می‌گیرد که تحت حاکمیت «جمهوری ترک قبرس شمالی» است.

موضوع اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های مهم میان کشورهای حاشیه این دریا تبدیل شده است و هر یک از کشورها و دولت‌های مجاور از جمله ترکیه سعی دارند تا با طرح‌های اکتشافی اقدام به استخراج نفت و گاز از مخازن زیر دریا کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اردوغان جلاد حامی داعش چکاره است که چنین پیشنهادی میکند؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج