عوارض مصرف بیش از حد مصرف «فراکتوز»
براساس آنچه «دیلی میل» بریتانیا منتشر کردهاست، محققان دانشگاه کلرادو استدلال کردهاند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری میشود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی میشود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری میشود.
برترینها: به نقل از رسانه فارسی زبان؛ براساس آنچه «دیلی میل» بریتانیا منتشر کردهاست، محققان دانشگاه کلرادو استدلال کردهاند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری میشود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی میشود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری میشود.
این تیم تحقیقاتی اعلام کردهاست که خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب میسازد.
فروکتوز یا قند میوه بهطور طبیعی در بسیاری از گیاهان و عسل یافت میشود، اما در رژیمهای مدرن از طریق شکر تصفیه شده و شربت ذرت شایعتر است. غذاها و نوشیدنیهایی که در حال حاضر حاوی مقادیر زیادی فروکتوز هستند، شامل بستنی، بیسکویت، کیک، سیب، انگور، آب میوه، نوشیدنیهای شیرین و ماست میوهای است.
براساس تخمینها، تقریباً از قرن هجدهم به بعد مصرف فروکتوز ۴۰ برابر شدهاست که این موضوع دلیل افزایش موارد ابتلا به دیابت و چاقی را روشن میسازد.
باوجود توصیه کارشناسان و سازمانهای بینالمللی و محلی به استفاده مقدار کمی شکر و قند در روز اما طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، همچنان میزان مصرف قند و شکر در جهان بسیار بالاست.
افزایش مصرف شکر، بسیاری از کشورهای جهان را بر آن داشت تا میزان نرخ به اصطلاح «مالیات شکر» برای نوشیدنیهای گازدار را افزایش دهند که براین اساس در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بسیاری از کشورها این مالیات به ۷٪رسید.
این تیم تحقیقاتی متشکل از پروفسور ریچارد جانسون و همکارانش از دانشگاه کلرادو تأکید کردهاند که شناسایی فروکتوز به عنوان یک عامل خطر برای بروز اختلالات روانی، از اهمیت عوامل ژنتیکی، خانوادگی، جسمی، عاطفی و زیستمحیطی که سلامت روان را شکل میدهند، نمیکاهد.
اما طبق آنچه پروفسور جانسون توصیه میکند، مصرف بیش از حد فروکتوز موجود در قندهای تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است در ایجاد این موارد نقش مهمی داشته باشد.
او توضیح میدهد که نتایج مطالعه فقط قند و شکر را عامل بروز رفتار پرخاشگرانه نمیداند، بلکه در این تحقیق تأکید شدهاست که مصرف زیاد فروکتوز یکی از دلایلی است که به رفتار پرخاشگرانه کمک میکند.
فروکتوز به اندازه گرسنگی مهیج است
گروه محققان در مقاله تحقیقاتی خود نتایج تعدادی از مطالعات قبلی را در مورد فروکتوز و تأثیر آن بر بدن انسان بررسی کردند.
محققان توضیح دادند هنگامی که سطح انرژی در سلولها کاهش مییابد، فروکتوز باعث پاسخی مشابه حالات پیش آمده هنگام گرسنگی میدهد. در نتیجه کنجکاوی برای یافتن غذا خطر پذیری و تصمیمگیریهای عجولانه و تهاجمی را مانند کسی که در تلاش برای زنده ماندن است، افزایش میدهد.
در حالی که قرار بود فروکتوز به زنده ماندن انسانها کمک کند، افزایش چشمگیر در مصرف آن طی قرن گذشته منجر به توسعه این رفتارها به دلیل وجود بیش از حد شکر و قند در رژیم غذایی فعلی غربی شدهاست.
البته این تصور که بین میزان مصرف شکر و بیش فعالی در انسان رابطهای پیوسته وجود دارد، تا حد زیادی دههها پیش رد شدهاست.
ارسال نظر