ماجرای جعل «ایمیل» علیه ایران
بعد از مصاحبه وزیر خارجه آمریکا با شبکه فاکسنیوز و تاکید او بر انتشار ایمیلهای هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا و نامزد انتخابات سال ۲۰۱۶ در این کشور، موج رسانهای گستردهای با عنوان «نامههای هیلاری»، در شبکههای مجازی خبری به راه افتاد. در این بین برخی کاربران خصوصا در بستر توئیتر، به انتشار برخی از این ایمیلها که ادعا کردند در مورد ایران بوده است، اقدام کردند و در این زمینه یک سایت آمریکایی را به عنوان سند اصلی این ادعا معرفی کردند.
روزنامه همدلی: بعد از مصاحبه وزیر خارجه آمریکا با شبکه فاکسنیوز و تاکید او بر انتشار ایمیلهای هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا و نامزد انتخابات سال ۲۰۱۶ در این کشور، موج رسانهای گستردهای با عنوان «نامههای هیلاری»، در شبکههای مجازی خبری به راه افتاد. در این بین برخی کاربران خصوصا در بستر توئیتر، به انتشار برخی از این ایمیلها که ادعا کردند در مورد ایران بوده است، اقدام کردند و در این زمینه یک سایت آمریکایی را به عنوان سند اصلی این ادعا معرفی کردند.
در برخی از این توئیتها ادعا شده است که دموکراتها با کمک سپاه پاسداران، داعش را ساختند (در حالیکه ترامپ بارها کلینتون و اوباما را متهم به ساخت گروه داعش کرده بود)، سردار سلیمانی دستور کشتن شهید حججی را داده، حمله به رژه اهواز کار سپاه بوده و عدهای هم پا را فراتر گذاشته و نوشتند آمریکاییها از رهبر ایران خواستهاند تا فتوای حرام بودن بمب هستهای را بدهد. با این که برخی از کاربران توئیتر برای برخی ادعاهای خود در این زمینه، اسنادی را نیز ضمیمه کردهاند اما به واقع اسناد ارائه شده با موارد ادعا شده آنها همخوانی نداشته و جعلی بودن این اخبار را بیش از پیش تقویت میکند.
بازی شروع شده توسط پمپئو که در رقابتهای انتخاباتی و منازعات سیاسی داخلی آمریکا و در این موقعیت حساس، عادی به نظر میرسد تا به آنجا پیش رفت که او اعلام کرد به تمامی ایمیلهای کلینتون دسترسی دارد و تا پیش از انتخابات آن را در اختیار عموم مردم قرار میدهد اما او اعلام نکرد که این امر چه زمانی و به چه شکلی این اتفاق خواهد افتاد.
پمپئو در این برنامه گفت:«ما ایمیلهایی را داریم و همه این اطلاعات را به آمریکاییها ارائه خواهیم داد.» او تاکید کرد که قبل از انتخابات برخی از این ایمیلها منتشر خواهند شد. پمپئو همچنین ادامه داد:«این اطلاعات محرمانه بر روی یک سرور خصوصی بوده است، در صورتی که نباید این گونه میبود و هیلاری کلینتون نباید چنین کاری میکرد، زیرا این رفتار غیرقابل قبول است.»
کلینتون در زمان حضور در وزارت خارجه به جای استفاده از سرورهای امن دولتی با استفاده از ایمیلهای شخصی اقدام به نامهنگاری با مشاورین و سایرین کرده است. تحقیقات افبیآی نشان داد که صدها ایمیل از این سرورهای غیرایمن ارسال شده است. برخی اعضای کنگره آمریکا میگفتند این اقدام تخطی از قانون است و او باید مجازات شود. رئیس وقت افبیآی در نهایت پس از تحقیقاتش گفت که هیلاری سهلانگاری کرده اما کارش جرم نبوده است. با این اوصاف در آستانه انتخابات ۲۰۱۶ این مسئله دستاویز حمله و انتقادات از سوی ترامپ شد.
در این میان، برخی خبرگزاریهای خارجی نیز بخشهایی از این ایمیلها را مورد بررسی قرار دادند. به گزارش عربی ۲۱، این ایمیل ماهیت تنش در روابط اخوان المسلمین مصر و شورای نظامی که در سال ۲۰۱۲ بر این کشور مسلط بود را فاش کرد و بر جدایی محمد مرسی، رئیس جمهوری وقت مصر از اخوانالمسلمین پس از تصدی پست ریاست جمهوری تأکید دارد.
طبق این گزارش، این ایمیل که در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۲، از طرف هیلاری کلینتون به جیکوب سالیوان، مشاور ارشد سیاسی او ارسال شده است، حاوی اطلاعات منتسب به منابع بسیار حساس درباره جلساتی است که پس از اعلام پیروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری میان رهبری اخوان و رهبری شورای نظامی برگزار شده بود. طبق گفته منابع مذکور، این ایمیل تایید میکند که مرسی خواسته است تا کاملا مستقل از اخوانالمسلمین حکومت کند. این ایمیل همچنین اختلاف نظرها میان مرسی و اخوانالمسلمین درباره ماهیت دولت در مصر را نشان داد.
همچنین در نامه دیگری که توسط یکی از دستیاران کلینتون برای او ارسال شده، آمده است که محمد بدیع، رهبر اخوانالمسلمین و سعد الکتاتنی، رئیس سابق پارلمان مصر از حزب آزادی و عدالت نسبت به محمد مرسی نگران بوده و معتقد بودند که وی پس از پیروزی در انتخابات درصدد تحمیل خود به عنوان رهبر کشور و دولت خواهد بود.
همچنین به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که در بخشی از این ایمیلها، هیلاری کلینتون از قرارداد تسلیحاتی ۶۰ میلیارد دلاری که در آن زمان بزرگترین قرارداد محسوب میشده و آمریکا قصد انعقاد آن را در سال ۲۰۱۶ با عربستان داشته، دفاع کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز پیش از این در با مصاحبه فاکسنیوز از وزیر امور خارجه خود خواسته بود تا نامههای هیلاری کلینتون که رقیب او در انتخابات ریاست جمهوری 2016 بود را منتشر کند. او در واقع در پی آن است که از این حربه برای تضعیف دموکراتها و جو بایدن یعنی رقیب اصلی خود در انتخابات استفاده کند. ترامپ، در این زمینه در پیامی توئیتری نوشت:«من مجوز کامل دادهام تا تمام اسنادی که هرگونه ارتباطی با بزرگترین جرم سیاسی تاریخ آمریکا دارند، منتشر شوند. همچنین اسناد بدون سانسور مربوط به رسوایی ایمیلی هیلاری کلینتون.» ترامپ گفته است که مدتها پیش این اسناد را از حالت محرمانه خارج کرده اما مقامها بسیار کند عمل کردهاند.
جان برنان، مدیر سابق سیا نیز، مدیر اطلاعات ملی فعلی را به خارج کردن گزینشی اسناد از حالت محرمانگی که به نفع دونالد ترامپ است، متهم کرد. برنان به شبکه خبری سیانان گفت:«تصمیم برای انتشار اسناد مرتبط به اتهامات روسیه که این سازمان گردآوری کرده است، مبنی بر اینکه هیلاری کلینتون قصد داشت رسوایی علیه رقیب جمهوریخواهش در سال ۲۰۱۶ به راه بیندازد، با انگیزههای سیاسی است.» تحقیقات روسیه به ریاست رابرت مولر در شورای ویژه انجام شد و به دنبال آن بود تا مشخص کند آیا روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا دخالت کرد یا خیر. این تحقیقات که بین مه ۲۰۱۷ و مارس ۲۰۱۹ انجام شد، همچنین این اتهامات را بررسی کرد که نزدیکان ترامپ با مقامهای روس تبانی کردند. در نهایت، تحقیقات مذکور به این نتیجه رسید که نه ترامپ و نه نزدیکانش با مقامهای روس هماهنگی یا تبانی نداشتهاند، با این حال رابرت مولر گفت که نمیتواند با قطعیت بگوید که ترامپ مانعتراشی در مسیر برقراری عدالت نداشته است.
در سال 2015، جنجالی به خاطر این واقعیت شکل گرفت که کلینتون هنگام عهدهدار بودن سمت وزارت امور خارجه ایالات متحده از پست الکترونیکی شخصی خود، برای کارهای رسمی استفاده میکرده است. بعد از آن، او تمام مکاتبات کاری خود (55 هزار نامه) را به وزارت امور خارجه آمریکا منتقل کرد اما نامههای شخصی (بیش از 30 هزار نامه) خود را حذف کرد که در این رابطه با انتقادات شدید روبهرو شد.
در ژوئیه 2016، جیمز کومی، رئیس وقت پلیس فدرال امریکا، پس از تحقیق در مورد مکاتبات خانم کلینتون اعلام کرد که نهاد تحت رهبری او هیچ اساس و دلیلی برای وارد کردن اتهام به خانم کلینتون پیدا نکرده است. با این حال، در اکتبر همان سال، او اعلام کرد که تحقیقات مربوطه با توجه به کشف ملاحظات جدید از سر گرفته شده است. سرانجام 6 نوامبر 2016 یعنی دو روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، كومی اعلامیهای منتشر کرد و طی آن گفت تحقیقات به پایان رسیده و دلیلی برای محاکمه هیلاری کلینتون وجود ندارد.
نظر کاربران
يعني دولت هاي آمريكا با قدرت هاي اصلي ايران با داعش دستشون تو يه كاسه بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حالا سعي نكنيد جمعش كنيد از اولش همين بوده
پاسخ ها
چرت نگو
یعنی دو تا مقام ارشد ایران و امریکا میخاستن همچین پروژه بزرگی رو درست کنند ایمیل میدادن