۱۰۴۶۸۸۹
۵۰۱۸
۵۰۱۸
پ

نمکی: واکسن کرونا، دو یا سه دوز خواهد بود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عده‌ای فکر کردند کرونا یک بیماری معمولی و متولی آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، اما کرونا فقط یک پدیده بهداشتی و درمانی نیست و سرچشمه آلودگی دست وزارت بهداشت نیست.

ایرنا: سعید نمکی، وزیر بهداشت روز سه شنبه در دیدار فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده سازمان بسیج مستضعفان و جمعی از فرماندهان سپاه و بسیج با وزیر و مدیران ارشد وزارت بهداشت افزود: مهم است که راه رفته را واکاوی کنیم. درباره کرونا باید از ابتدا این طور فکر می‌کردیم که کرونا پدیده اولویت داری است که عوامل اقتصادی و اجتماعی و دینی را می‌تواند تحت تاثیر قرار بدهد. از ابتدا گفتیم که کرونا اولویت اول ملی است.

وی ادامه داد: اگر کرونا را جمع کردیم، در تمام ابعاد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی میدان‌دار خواهیم بود. اگر در مدیریت کرونا دچار شکست شویم، آبروی نظام را زیر سوال می‌بریم. با تمام وجود تلاش کردیم این اتفاق به خوبی مدیریت شود.

سعی کردیم در برابر کرونا آماده باشیم

وزیر بهداشت اظهار کرد: اگر از سپاه و بسیج از روز اول تقاضای کمک کردم به این دلیل بود که به وقت گرفتاری، اول اعضای خانواده و نزدیکان را صدا می‌زنیم. همواره با شیوه جهاد و دفاع مقدس می‌توان مملکت را به سرانجام نجات رساند.

روز اولی که شنیدم ویروسی با این مشخصات در چین شناسایی شده، همکارانم را صدا زدم و گفتم که این ویروس، مجموعه‌ای تازه و با ویژگی‌های منحصر به فرد است. اسم این ویروس را شتر گاو پلنگ گذاشتم. ویروس کرونا به اجداد خود شبیه نیست و تکه‌هایی از ویروس‌های مختلف داشت. به همکارانم گفتم که جهان میزبان یکی از پیچیده‌ترین موجودات زنده است و مشخص نیست تا چه زمانی با آن درگیر هستیم. هر شخصی که امروز با عجله در مورد ویروس کرونا و نحوه عملکرد آن حرف بزند نیز از سر بی دانشی و جهالت است.

وی ادامه داد: ما سعی کردیم به شدت در برابر این ویروس آماده باشیم. اروپا و آمریکا با همه آمادگی از لحاظ زیرساخت‌ها، خود را در مقابل یک نسیم دیدند، اما گرفتار طوفان شدند. ما کار را با تدبیر آغاز کرده و درست مانند شیوه‌های دفاع مقدس، سنگر ساختیم و خود را آماده هجمه ویروس کردیم. در اولین روزها، پروازها را با محل آلودگی ویروس قطع کرده و در همه گیت‌های ورودی، تب سنج گذاشتیم. از طرفی به دانشگاه‌های علوم پزشکی آموزش داده و گفتیم تخت‌های بیمارستانی را آماده کنند. در دو هفته، ۲ هزار تخت آی سی یو آماده کرده و ۹۰۰ ونتیلاتور به تجهیزات کشور اضافه کردیم.

نمکی: واکسن کرونا، دو یا سه دوز خواهد بود

نمکی افزود: حتی یک بیمار ما به علت عدم بضاعت اقتصادی پشت در بیمارستان نماند و یک ونتیلاتور یا دستگاه اکسیژن را از بیمار سالمند باز نکردیم که به بیمار جوان وصل کنیم. افتخار دیگری که برای نظام کسب شد، این بود که ضد انقلاب را خوشحال نکردیم. یکی از شیوه‌هایی که ضد انقلاب روی آن کار می‌کرد این بود که جمهوری اسلامی ایران به اقوام بی توجه است. در حالی که قوم عرب در خوزستان، اهل تسنن در کردستان و کرمانشاه و سیستان و بلوچستان حتی یک شکایت و گلایه‌مندی از نظام سلامت ندارند. هزاران افغان بدون کارت اقامت را رایگان درمان کردیم.

وی بیان کرد: این افتخار با وفاق و همدلی و برنامه ریزی حاصل شد که در ابتدا سنگر آرایی کرده و محکم در برابر ویروس کرونا ایستادیم و وقتی موج را شکستیم، به ویروس حمله کردیم. سامانه ۴۰۳۰ را راه اندازی کردیم. ۲۵۰ هزار بسیجی در کنار ما قرار گرفتند و ۳۰۰ هزار اکیپ راه انداختیم و ما سراغ ویروس رفتیم. در مرحله اول ۷۸ میلیون نفر از خانواده‌ها را غربالگری کرده و موارد مثبت را پیدا کردیم. افرادی که نیاز به بستری داشتند را شناسایی کرده و خانه‌های این افراد را ضد عفونی کردیم. سپس ۱۰ نفر از اعضای خانواده که با بیماران در ارتباط بودند را تست کردیم. مراکز تست را از دو مورد به ۱۶۰ مرکز رساندیم و کار عظیم ملی شکل گرفت. در طول کمتر از دو ماه توانستیم میزان مرگ‌ها را به ۲۰ درصد، میزان ابتلا را به کمتر از ۲۵ درصد برسانیم. داشتیم به سمت مرگ تک رقمی حرکت می‌کردیم که اتفاق دیگری افتاد.

بیماریابی و تشخیص و درمان و قرنطینه به موقع

وزیر بهداشت گفت: راهی که رفتیم، عالمانه‌ترین و علمی‌ترین روش بود. بیماریابی به موقع یا تشخیص و درمان و قرنطینه به موقع توانست در کمتر از دو ماه، ما را به فوت کمتر از ۳۰ نفر در روز برساند. وقتی طوفان کرونا به کشورهای دیگر رسید، در اوج تحریم و فشار فهمیدند که ایران چه کار بزرگی انجام داده است.

وی افزود: در طول اجرای طرح تحول سلامت، تخت‌های زیادی اضافه شد، اما در حال حاضر میزان تخت به ازای هزار نفر جمعیت فقط ۱.۶ است. آنچه توانست به ما کمک کند، ایثار و از خود گذشتگی عزیزان و استفاده از شیوه بسیجی و جهادی در مدیریت بیماری بود.

در بدترین دوران اقتصادی کشور هستیم

نمکی بیان کرد: ما در بدترین دوران اقتصادی کشور قرار داریم. آنچه آمریکایی‌ها ظالمانه بر ما تحمیل می‌کنند، شاید بعد از واقعه کربلا، چنین ظلمی بر ملتی روا نداشته‌اند. برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی روزهای سختی می‌گذرانیم. بنابراین اولین بحث ما این است که کرونا اولویت اول کشور است، هرچند اقتصاد در شرایط سختی قرار داشته و بی‌کاری و تورم هم وجود دارد. ما اولین کشور جهان بودیم که برای بازگشایی پروتکل‌های بهداشتی نوشتیم. در ۱۰ شبانه روز برای ۱۴۰۰ حرفه، پروتکل‌های بهداشتی نوشته شد.

بازگشایی یعنی ابتلا

وزیر بهداشت گفت: برای ما مشخص بود که بازگشایی یعنی ابتلا، اما پروتکل‌های بهداشتی نوشته شد تا کمترین آسیب به افراد برسد. در صنعت نفت و پتروشیمی به دلیل رعایت بسیار مناسب پروتکل‌های بهداشتی، کمترین ابتلا و فوتی را داشتیم.

وی افزود: از طرفی نمی‌توانستیم تولید را بخوابانیم. وزارت بهداشت ایران تنها وزارت بهداشتی بود که به جای این‌که اقتصاد به کمکش بیاید، به کمک اقتصاد رفت.

اپیدمی را با خواهش و تمنا اداره نمی‌کنند

نمکی اظهار کرد: نکته دیگر، نوع نگاه در قسمت‌هایی است که همراهی نمی‌کنند. از ابتدا گفتم که اپیدمی را در هیچ جای دنیا با خواهش و تمنا و التماس اداره نمی‌کنند. در دموکرات‌ترین نظام‌های دنیا، با انسان متخلف محکم‌ترین برخورد را انجام می‌دهند. در اینجا با برخی گروه‌ها بسیار مماشات کردیم. عده‌ای بسیار همکاری و همراهی کردند. از قبل تا بعد از اسلام، مردم این سرزمین هرگز روز سیزده به در در منزل نمانده بودند، اما امسال همه مردم همکاری کردند.

سفرهای بی رویه اثری روی اقتصاد کشور ندارد

وزیر بهداشت بیان کرد: در جایی که برخی پروتکل‌های بهداشتی شکسته می‌شد، برخورد انجام نشد. اگر نیروهای مسلح به صحنه نیایند و ایاب و ذهاب بی رویه که هیچ اثری روی اقتصاد کشور ندارد، قطع نشود، نمی‌توان کرونا را کنترل کرد. وقتی فوج اتومبیل راه می‌افتد و باعث آلودگی سایر نقاط کشور می‌شود، هیچ تاثیری روی اقتصاد ندارد.

وی افزود: در جمع در این دوران تجربه‌های سودمندی کسب کردیم. آنچه در بیمارستان‌های نیروهای مسلح و بیمارستان‌های دانشگاهی و بخش خصوصی داشتیم روی هم جمع شده و حاصل آن مجموعه نفیسی شد.

جهش‌های ویروس کرونا

نمکی گفت: در مقابل ویروسی قرار داریم که خودش را تغییر داده است. در برابر یک موجود ساکن و بی تغییر کار نمی‌کنیم. جهش‌های ویروس را هر شب بررسی می‌کنیم. شب گذشته جهش‌های جدیدی در ویروس کرونا مشاهده کردیم که البته در افزایش سنگین بیماری زایی نقش نداشته است. در این‌که قدرت سرایت ویروس افزایش یافته شک نداریم، اما این‌که به سمت آثار مهلک در بیماری زایی برود هم در مورد هر ویروسی احتمال دارد.

فعلا نیازی به بیمارستان سیار نداریم

وزیر بهداشت اظهار کرد: امروز هنوز نیاز به بیمارستان‌های سیار را احساس نمی‌کنیم، اما به هر حال حضور این بیمارستان‌ها نیز دلگرمی است.

وی افزود: در مورد مصوبه اخیر که افرادی که تست کرونای آنها مثبت است و در قرنطینه نمی‌مانند، شاید بتوانیم از فضاهای قرنطینه‌ای استفاده کنیم.

واکسن کرونا احتمالا دو یا سه دوز خواهد بود

نمکی بیان کرد: ویروس کرونا به همان میزان پیچیدگی، ساخت واکسن پیچیده‌ای نیز دارد. این بیماری با یک دوز واکسن قطعا ایمنی نمی‌دهد و شاید مجبور باشیم دو یا سه دوز واکسن را با فاصله بزنیم. احتمالا نیازمند واکسن دوقلو هستیم و باید ایمنی سلولی را هم ایجاد کنیم.

واکسن در مدل‌های حیوانی جواب خوبی داده و نتیجه آزمایش‌ها که کاملا مبتنی بر پروتکل‌ها و استانداردهای جهانی است را به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردیم و از دو هفته دیگر به سمت مدل‌های انسانی و آزمایش‌های بالینی خواهیم رفت. امیدواریم که بتوانیم اصول مسلم شامل فاصله گذاری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از هنجارشکنی را انجام بدهیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج