اتلاف وقت در صف سوخت به چه قیمتی؟
ساعتها انتظار برای پر شدن باک بنزین با قیمتهای ۴۰۰ و ۷۰۰ تومانی در روزهای نزدیک به اعلام نرخ جدید بنزین به چه قیمتی خواهد بود؟
در حالی که ممکن است با افزایش ۲۴ درصدی نرخ بنزین مابهالتفاوت هر باک بنزین با قیمت قبلی این حامل انرژی بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان شود، آیا این میزان ارزش ساعتها انتظار در صفهای طولانی را دارد؟
جایگاهای سوختی که ممکن است در بیشتر شبهای سال رنگ مصرف کنندگان کمی را به خود بینند این شبها با نور چراغ ماشینها روشن ماندهاند و باک بنزین ماشینها را پر میکنند به گونهای که برخی مصرف کنندگان ساعتها در صفهای بنزین انتظار پر شدن باک ماشین خود را میکشند.
با در نظر گرفتن کمترین ظرفیت باک یک وسیله نقلیه به میزان ۳۰ لیتر و مصرف بنزین ۴۰۰ تومانی یارانهای حداقل میزان پرداختی ۱۲هزار تومان میشود و حال در صورت افزایش بنزین یارانهای به ۸۰۰ تومان هر باک ۳۰ لیتری حدود ۲۴هزار تومان هزینه بردارد است.
که اختلافی ۱۲ هزار تومان در هر بار سوختگیری را نشان میدهد. باک ۳۰ لیتری عمدتت مربوط به خودروهایی با مصرف نسبتا کمتر مانند پراید هستند که مالکان آنها را بیشتر افراد قشر متوسط جامعه تشکیل میدهند و به نظر میرسد با توجه به اینکه منتظران در صف های طولانی سوختگیری قبل از گرانی، این قشر جامعه باشند، حاضرند براساس این اعداد ساعتها از وقت خود را برای ذخیره این مبلغ در صف تلف کنند که البته این اختلاف قیمت در سوختگیری با بنزین ۷۰۰ تومانی کمتر هم خواهد بود.
حال با احتساب وسایل نقلیه با باکهای ۷۰ لیتری و بنزین یارانهای ۴۰۰ تومانی حداقل باید ۳۲ هزار تومان پرداخت شود، همچنین در صورت افزایش بنزین یارانه ای به ۸۰۰ تومان این میزان به بیش از ۶۰ هزار تومان برای هر باک می رسد. در این میان اگر با توجه گذشت بیش از یکماه از آخرین واریز بنزین سهمیهای، ذخیره بنزین یارانهای موجود در کارتهای سوخت پایان یافته باشد و مصرف کنندگان مجبور به مصرف بنزین ۷۰۰ تومانی باشند باید برای هر باک ۳۰ لیتری معادل ۲۱ هزار تومان و برای باک با ظرفیت ۶۰ لیتر معادل ۴۲ هزار تومان پرداخت شود.
اکنون با احتساب افزایش بنزین آزاد از ۷۰۰ به حداکثر ۱۲۰۰ تومان ما بهالتفاوت پرداخت بنزین برای هر باک بنزین بسته به میزان مصرف بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان خواهد بود. اما این روزها با نزدیک شدن به اعلام نرخ جدید بنزین ، مصرف کنندگان در جهت پر کردن باک های خود اقدام کردند به گونهای که طی چهار شب گذشته صفهای طولانی در جایگاههای سوخت در کلانشهرها چشمگیر بود.
در این میان برخی مصرف کنندگان باکهای خود را با بنزین ۴۰۰تومانی سهمیهای و بنزین ۷۰۰ تومانی آزاد پر کردند تا حداقل بتوانند در زمان افزایش قیمت بنزین ، یک باک صرفه جویی کرده باشند، غافل از اینکه شاید اتلاف وقت چندساعته در صفوف سوختگیری بیش از ۱۰هزار تومان ارزش داشته باشد.
جایگاههای سوخت کشور که همواره در زمان گران شدن نرخ بنزین ، ایام تعطیل ، مناسبات و واریز سهمیه بنزین در اول هر ماه مصرف کنندگان زیادی را به خود میبیند، طی هفته اخیر نیز با افزایش تعداد مصرف کنندگان مواجه شده است.
از زمان مطرح شدن افزایش ۲۴درصدی قیمت سوخت شایعاتی مبنی بر پر شدن باکهای بنزین بیش از زمان گذشته مطرح شده است ، امارییس اتحادیه جایگاهداران به ایسنا گفت که مصرف بنزین در مدت اخیر همچون گذشته بوده و در برخی موارد نیز کمتر هم شده است.
اما دیری از این صحبتها نگذشت که مصرف بنزین شبانه افزایش یافت و درست از زمان قطعی شدن اعلام نرخ جدید بنزین تا پایان هفته جاری تقاضای مردم نیز اوج گرفت به گونهای که طی سه شب اخیر صفههای طولانی در برخی جایگاه های سوخت دیده شد.
طی دو هفته اخیر که افزایش قیمت بنزین و گازوئیل جدی تر و مقرر شد با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها این افزایش قیمت ها اعمال شود میزان مصرف بینزین نیز افزایش یافت که برخی مسئولین نسبت به احتکاربنزین در منازل و نگهداری بنزین توسط مردم هشدار داند.
در سه شب اخیر و با پایان یافتن ثبتنام متقاضیان دریافت یارانه نقدی و اینکه مقرر بود معاون اجرایی رییس جمهور نرخ نهایی بنزین را اعلام کند،میزان مصرف بنزین افزایش یافت همچنین رییس رییس اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور به ایسنا گفت که پیک ترافیک مصرف بنزین در این مدت طبیعی است و در روز سهشنبه وضعیت فروش بنزین همچون مدت اخیر متعادل بود.
در حالی که بارها مسئولان دولتی وعده افزایش قیمت حاملهای انرژی با شیب ملایم را دادهاند، اما برخی مصرف کنندگان درباره وضعیت تعیین نرخ های جدید بنزین سئوالاتی دارند. بخشی از نگرانی مصرف کنندگان بابت افزایش سوخت مصرفی به این بر میگردد که شاید بتوان در مصرف سوخت روزانه صرفه جویی کرد اما اگر نرخ کرایه های سواری و حمل و نقل و نقل عمومی نیز با افزایش چند برابری همراه شود چه باید کرد؟
حال مصرف کنندگان منتظر اعلام نرخهای جدید بنزین و گازوئیل از سوی دولت هستند چرا که این دو حامل انرژی به عنوان شاخص در اقتصاد میتواند بر بسیاری بخشها تاثیر گذار باشد.
ارسال نظر