آنکارا: آماده کمک به باکو در همه زمینهها هستیم
"مولود چاووش اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه که به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان سفر کرده گفت که این سفر با هدف نمایش حمایت آنکارا از باکو انجام گرفته و کشورش آماده ارایه کمکهای لازم به جمهوری آذربایجان در تمامی زمینهها است .
ایرنا نوشت: "مولود چاووش اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه که به باکو پایتخت جمهوری آذربایجان سفر کرده گفت که این سفر با هدف نمایش حمایت آنکارا از باکو انجام گرفته و کشورش آماده ارایه کمکهای لازم به جمهوری آذربایجان در تمامی زمینهها است .
آذرتاج خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان در گزارشی از دیدار وزیر خارجه ترکیه با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان اعلام کرد که علی اف با اشاره به اهمیت خاص این سفر ، آن را نشانه حمایت آشکار آنکارا از جمهوری آذربایجان که در یک شرایط نه چندان آسان بسر می برد، عنوان کرد.
رییس جمهوری آذربایجان همچنین با اشاره به این که در این روزها تماس های مرتب با همتای ترکیه ای خود دارد ، افزود : بیانیه های قاطعانه " رجب طیب اردوغان " نشان داد جمهوری آذربایجان تنها نیست و در کنار آن کشور قدرتمند ترکیه قرار دارد.
علی اف همچنین سیاست ترکیه در منطقه خاورمیانه و قفقاز را صلح آمیز عنوان کرد و گفت که این سیاست در حال حاضر نتایج مثبتی دارد.
چاووش اوغلو نیز در سخنانی اظهار داشت که این سفر را با هدف نمایش حمایت ترکیه از جمهوری آذربایجان انجام داده است و آنکارا آماده برای ادامه کمک های لازم به جمهوری آذربایجان در عرصه های مختف است.
وی با اشاره به این که جمهوری آذربایجان در حال حاضر برای آزادسازی سرزمینهای خود در قره باغ مبارزه می کند، افزود : رساندن پیام مبارزه عادلانه جمهوری آذربایجان به جهانیان را وظیفه خود می دانیم. وزیر خارجه ترکیه در ادامه سخنان خود با تاکید بر این که سرزمینهای اشغال شده جمهوری آذربایجان باید آزاد شود، گفت: از نظر معنوی و حقوقی حق با جمهوری آذربایجان است .
بامداد ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سرگرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیهای نیروهای ارمنستان را آغازکننده درگیری و نخستوزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغاز کننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زده و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود.
در سال ۱۹۹۳ میلادی، به دنبال درگیریهای چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولتهای اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری «گروه مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان دوطرف مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
ارسال نظر