چرا بورس بهترین بازار برای ۲ سال آینده است؟
شاخص بازار سهام در روز شنبه یک روند مثبت امیدوارکننده و در روز یکشنبه یک روند افت ناچیز را پشت سر گذاشت. اما در ادامه چه خواهد شد؟
دنیای اقتصاد نوشت: شاخص بازار سهام در روز شنبه یک روند مثبت امیدوارکننده و در روز یکشنبه یک روند افت ناچیز را پشت سر گذاشت. اما در ادامه چه خواهد شد؟
مهدی رباطی، تحلیلگر بازار سرمایه در این مورد گفته است: اتفاق بدی که در ماههای گذشته شاهد بودیم، اظهار نظرهای مثبت سیاسیون درخصوص بازار سرمایه بود. این مساله در حال حاضر که بازار منفی است نیز به نحوی دیگر و در قالب ورود مجلس به ماجرا دنبال شده است. این مساله به روند طبیعی بازار لطمه وارد کرده است. با توجه به روند صعودی که در چند ماه گذشته شاهد بودیم، طبیعی بود که بازار وارد فاز اصلاحی شود. مشکل در حال حاضر این است که ساختارهای بازار در حال حاضر ایراد دارد.
وی اضافه کرده است: بهنظر من به نسبت در چند ماه گذشته که شاهد رشد چند برابری قیمتها بودیم، عامل جدیدی بهعنوان ریسک سیستماتیک به بازار وارد نشده است که موجب شود تا سرمایهگذاران در تصمیمات سرمایهگذاری خود تجدید نظر کنند. متاسفانه در ماههای اخیر این ذهنیت به بازار القا شد که بازار دچار حباب شده است. این مساله بر فضای ناامنی بر بازار سرمایه افزود. فکر میکنم که مسائلی نظیر انتخابات آمریکا نیز در بازار ایران مسائل حائز اهمیتی نیستند. پیش تر نیز با انتخاب ترامپ و خروج او از برجام موقتا بازار دچار التهاب شد با این حال آنچه در ادامه شاهد بودیم حکمفرما شدن منطق اقتصاد بر بازارها بود. در این میان باید توجه داشت که بررسی نسبت قیمت به درآمد بیشتر نمادها حکایت از آن دارد که بازار بهطور کلی بالاتر از ارزش معامله نمیشود با این حال این مساله به معنای آن نیست که افت بیشتری را شاهد نخواهیم بود.
ممکن است فعالان بازار به هر دلیلی به این جمعبندی برسند که زمان مناسبی برای خرید نیست. این امر میتواند بازار را حتی برای مدتی طولانی نیز به رکود ببرد. با توجه به روند رشد پایه پولی و پیش بینی تورمی که برای دو سال آینده داریم انتظار میرود که بورس بهترین بازار برای دو سال آینده باشد و بازار از اوایل دی ماه یا اواخر آذرماه وارد روند افزایشی شود.
بورس ابزاری برای مصون ماندن از تورم
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه نیز درباره آینده بورس نوشته است: بازار در هفتههای اخیر به سودسازی شرکتها نسبت به گذشته وزن بیشتری میدهد. در حال حاضر در بازار بر سر P/ E تحلیلی در حدود ۱۰ واحد اجماع وجود دارد. همین امر سبب شده تا آمدن نسبت یاد شده زیر ۱۰ واحد ارزنده تلقی شود. البته ما در این نوع تحلیل تاثیر طرحهای توسعه بعد از سال ۱۴۰۰ را لحاظ نمیکنیم. گفته فوق تحلیلی برای سال مالی آتی است. دراین میان آنچه که در این نوع تحلیل حائز اهمیت است نحوه در نظر گرفتن قیمت دلار است. فکر میکنم که بهای ۲۲ هزار تومانی برای دلار در این شیوه مناسب باشد، چراکه باید در تحلیلهای خود احتمال پیروزی بایدن و بازگشت آمریکا به برجام که به نوعی گشایش اقتصادی محسوب میشود را در نظر بگیریم.
وی ادامه داده است: فکر میکنم بازار نیز بهطور میانگین در قیمتگذاری سهام با دلار ۲۲ هزار تومان هماهنگ شده باشد. بهنظر من از دید احتیاط و محافظه کاری این ارقام مناسب است. فکر میکنم به همین دلیل است که بسیاری از شرکتهای معدنی، فلزی و شیمیایی افت قیمت چندانی را شاهد نبودهاند. بهنظر من بازار سرمایه میتواند برای سرمایهگذاران بازده مصون از تورم ایجاد کند.
نظر کاربران
برای کی؟ دولت یا مردم؟
پاسخ ها
عزیزم سوال نداره.
منظور سود دولته نه مردم مظلوم
بورس وقتی رونق میگیرد که پشتوانه مالی خوبی داشته باشد،
در حال حاضر تمام شرکت های سهام دار از نظر مالی در بدترین شرایط هیتند
هرکس سهم بخره نگهداری کنه سود میبره
چه دولت باشه چه مردم
آقا کار بورس تمام شده دیگه امیدی نیست
بزرگ ترین مشکل بی اعتمادی مردمه. من که ضرر کردم دیگه از کنار سازمان بورس هم دیگه رد نمیشم.
بورس عالی میشه یکماه دیگه
شایدم کمتر
چون تا دوسال میتونین مال مردم رو بخورین.