۱۰۴۱۷۲
۲ نظر
۵۰۱۴
۲ نظر
۵۰۱۴
پ

ممنوعیت و مجازات راه افزایش جمعیت است؟

نمایندگان مخالف و موافق مجلس دیدگاه خود را درباره طرح جدید برای افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور اعلام کردند.

خبرآنلاین: نمایندگان مخالف و موافق مجلس دیدگاه خود را درباره طرح جدید برای افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور اعلام کردند.

هفته پیش ۱۳۱ نماینده به یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت رای موافق دادند.

طرحی که طبق آن سقط جنین، عقیم‌سازی مانند وازکتومی و هرگونه تبلیغات درباره تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع و مرتکبان به مجازات مندرج در ماده ۶۲۴ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.

اما این طرح که ابتدا با دوفوریت به صحن آمد، مخالفانی هم دارد که معتقدند که با شیوه های اجباری نمی توان مردم را مجبور به فرزند آوری کرد و این کار نیاز به فرهنگ سازی دارد.

در همین زمینه نظر نمایندگان مجلس را پرسیده ایم که در جدول زیر نظر موافق و مخالف آنها آورده شده است:

ردیف

نام

موضع

شرح اظهارنظر

۱

مراد هاشمی‌زهی عضو کمیسیون بهداشت

موافق

من موافق طرح افزایش جمعیت هستم و به نظرم این شیوه مناسبی برای تشویق افزایش جمعیت است چون الان کاهش جمعیت در کشور ما یک تهدید است. باید به خانواده ها آگاهی داد که از شیوه های دیگری برای کنترل فرزند آوری استفاده کنند نه اینکه از شیوه ای استفاده کنند که بعدا اگر قصد داشتن فرزند داشتند امکان آن وجود نداشته باشد .

۲

عبدالرحمن رستمیان عضو کمیسیون بهداشت

موافق

من مخالف دو فوریت بودن طرح بودم، چون هنوز آنقدر طرح کارشناسی نشده و نیاز به اصلاحاتی دارد. برای همین وقتی یک فوریت آن تصویب شد یک ماهی فرصت داریم تا طرح را تکمیل و مشکلات آن را برطرف کنیم. من با کلیات طرح موافقم چون این شیوه به افزایش جمعیت کمک می کند.بسیاری بدون اینکه ضرورت داشته باشد و شرایط خوبی دارند با وازکتومی یا شیوه های دیگر از داشتن بچه خودشان را محروم می کنند. البته برای مادرانی که مثلا دچار بیماری قلبی هستند و فرزند آوری مشکل است هم ما در این طرح استثناهایی در نظر می گیریم .

۳

مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون بهداشت

مخالف

خلاصه این طرح این است که اگر شخصی بخواهد سقط جنین یا وازکتومی کند، با محدودیت روبه رو می شود، این در حالی است که برخی اشخاص به دلیل بیماری باید بتوانند این کارها را انجام دهند. این طرح برای مراکز درمانی و افرادی که دست به چنین کارهایی بزنند، جرایم سختی در نظر گرفته درواقع این افراط گرایی است و باید این طرح از نظر اجتماعی و اقتصادی دوباره بازبینی شود. این طرح اهداف بزرگی می تواند داشته باشد و اگر بخواهد تاثیرگذار باشد، باید نگرانی ها را برطرف کند. ما مخالف کل طرح نیستیم به نظر ما برای رسیدن به هدف باید در جامعه انگیزه ایجاد کرده به دنبال عوامل بازدارنده بود، زیرا قبلامردم نگران مسائل اقتصادی، اشتغال و آینده نبودند، اما اکنون آنها چنین موانعی دارند. باید برای رسیدن به هدف بسته ای کامل آماده کرد و به مسائل جوانان مانند ازدواج، اشتغال و کمک هزینه پرداخت.تولید مثل نیازمند اطمینان اقتصادی مردم است، جامعه امروز نیاز امروزی دارد، نمی توان به آنها گفت مانند مردم ۴۰ سال پیش زندگی کنند، ساده زیستی باید باشد، اما متناسب با زندگی امروز باید تعریف شود .

۴

شهلا میرگلوبیات عضو فراکسیون زنان

موافق

در صورت تصویب نهایی این طرح، آموزشهای پیشگیری از ازدواج در مراکز بهداشتی و درمانگاهها حذف می شود هر چند که به عنوان یک پزشک معتقدم نباید روش های پیشگیری از بارداری و خدمات ارائه شده در درمانگاه ها به طور کامل حذف شود، چرا که بارداری برای برخی از زنان زیان بار است.و تمام آموزشهای پیش از ازدواج منوط به بچه دار شدن نیست و تنها یک بخش از این آموزشها به روشهای پیشگیری از بارداری مربوط می شود.طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور به دنبال آن است روندی که سالها براساس تبلیغات سازمان بهداشت جهانی وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می داد، متوقف کند .
باید سیاستهای جمعیتی کشور هر پنج سال یک بار مورد بازنگری قرار گیرد و نباید با اتخاذ یک تصمیم از وضعیت جمعیتی کشور غافل ماند. در دوره ای افزایش جمعیت کشور خوب بود که در نهایت دولت سیاستهای کاهش جمعیت را در دستور کار خود قرار داد و در حال حاضر جمعیت کشور به سمت سالمندی می رود که در حال حاضر باید سیاستهای کاهش جمعیت به فراموشی سپرده شده و تبلیغات دوباره باید به سمت افزایش زاد و ولد برود .

۵

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی

مخالف

من مخالف این موضوع هستم چون به شیوه مجازاتی نمی توان به افزایش جمعیت کمک کرد. تا الان به خودی خود جمعیت در حال افزایش بود اما این روند کند بود.برای همین نمایندگان تصمیم گرفتند که با تصویب طرح دو فوریتی سریع تر این طرح را تصویب کنند که یک فوریت آن تصویب شد. به نظرم اگر شیوه های گذشته که برای کنترل جمعیت بود را بردارند و فرهنگ سازی کنند بیشتر به افزایش جمعیت کمک می کند. البته در گذشته شیوهای تشویقی هم مانند دادن سکه و پول را نمایندگان مطرح کردند اما تا فرهنگ سازی نشود و مشکل اشتغال و مسکن حل نشود نمی توان با شیوه های مجازات مردم را وادار به افزایش جمعیت کرد، چون این شیوه با اصول حقوقی مطابقت ندارد .

۶

زهره طیب‌زاده عضو کمیسیون بهداشت

مخالف

مصوبه اخیر مجلس در خصوص افزیش جمعیت، درست برعکس قانون تنظیم خانواده سال 72 است و دستگاه‌های فرهنگی را به تبلیغ در زمینه افزایش جمعیت موظف می‌کند و ملاحظات بهداشتی را نیز در نظر گرفته است. سال گذشته اصلاحیه‌ای در مجلس تصویب شد که بر اساس آن برخی از روش‌های پزشکی کاهش جمعیت را ممنوع کرده بود، اما به بخش‌های فرهنگی وارد نشده بود و فقط یکی- دو ماه از قانون سال 72 را اصلاح کرد و به تبلیغات فرهنگی نپرداخته بود؛ یعنی اگر در قانون سال 72 روش وازکتومی ‌رایگان برای کاهش جمعیت مطرح شده بود، در این اصلاحیه آمده بود که این اقدام باعث تحدید نسل و کاهش جمعیت می‌شود؛ اما طرح اخیر مجلس اقدامات فرهنگی در راستای کاهش جمعیت را نیز ممنوع اعلام می‌کند تا سیاست‌های فرهنگی در مورد تحدید نسل توسط دستگاه‌های ارتباط جمعی وجود نداشته باشد.طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت، سیاست‌های تشویقی برای افزایش جمعیت را مطرح می‌کند تا صدا و سیما و همه دستگاه‌های فرهنگی مسئول در کشور، سیاست‌های تبلیغی رشد جمعیت را به لحاظ فرهنگی مطرح و با بیان اهمیت افزایش جمعیت، رشد جمعیت را تبلیغ کنند. همچنین در این طرح به دولت اجازه داده شده است که اگر بارداری ناخواسته‌ای صورت گرفت که به حیات زن لطمه وارد می‌کرد؛ مجوز سقط جنین را به نهادهای بهداشتی برای این فرد صادر کند .

۷

نعمت الله منوچهری نماینده پاوه و عضو کمیسیون بهداشت و درمان

مخالف

من با اینکه مجازاتهایی را برای پیشگیری در نظر بگیرند خیلی موافق نیستم. با برخورد چکشی که نمی توان مردم را وادار به فرزند آوری کرد.در یک دوره از زمان مردم را تشویق به داشتن دو فرزند م کردند اما الان سیاستها 180 درجه تغییر کرده است. من احساس می کنم همان زمان که مقام معظم رهبری اعلام کردند باید جمعیت کشور افزایش یابد همین حجت را بر مردم کامل کرد و مردم با اعتمادی که به ایشان دارند در این زمینه گامهایی بر می دارند.البته باید زیرساختها فراهم باشد و مردم شغل و آرامش داشته باشند.باید فرهنگ سازی کرد وقتی الان به خاطر فقر و اعتیاد طلاق رو به افزایش است داشتن فرزند تنها باعث می شود که کودکان طلاق زیاد شوند و همین منشا آسیبهای اجتماعی می شود .


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مشکلی که در حال حاضر وجود داره ازدواج نکردن افراد هست. درصد قابل توجهی از افراد ازدواج نمی کنند بهتره برای این مشکل حل مساله کرد. تا ازدواجی در کار نباشه فرزند آوری هم معنا نداره. مسئولان محترم لطفا ریشه ای مشکل رو حل کنید. با وجود نگرانی از آینده و مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و... اعمال این خواسته ها میسر نیست.

  • کاربر

    مردم تا رفاه اقتصادی نبینن همینطور موالید پایین است مجازات کدومه واقعا ادم متاثر میشه این خبرها را میشنود به چه روزی افتادیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج