پدر شهرسازی ایران درگذشت
دفتر ایکوموس ایران، از درگذشت سید محسن حبیبی ـ معمار، شهرساز و عضو پیوسته این موسسه فرهنگی و استاد دانشگاه تهران ـ خبر داد.
ایسنا: دفتر ایکوموس ایران، از درگذشت سید محسن حبیبی ـ معمار، شهرساز و عضو پیوسته این موسسه فرهنگی و استاد دانشگاه تهران ـ خبر داد.
سیدحسن حبیبی که به عنوان پدر شهرسازی ایران نیز از وی یاد می شود، در حالی که پیش از این از بیماری قلبی رنج می برد، یکشنبه، ششم مهر درگذشت، اما هنوز علت دقیق فوت وی مشخص نیست.
حبیبی در سال ۱۳۲۶ در کرمانشاه متولد شد و پس از گرفتن دیپلم متوسطه در سال ۱۳۴۴ در این شهر، وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در دو رشته معماری و شهرسازی درجه کارشناسی ارشد خود را گرفت.
او در سال ۱۳۶۰ از رساله دکتری خود با عنوان «ترکیب شهری از شهر سنتی به شهر نوین» در دانشگاه پاریس دفاع کرد. او سالها استاد شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۸۱ از وی به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران تجلیل شد.
سید محسن حبیبی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدیریت گروه و ریاست دانشکده و پردیس هنرهای زیبا، در سمتهای اجرایی و مشورتی متعدد خدمت کرد.
از او به جز شاگردان فراوان، آثار مکتوب ارزشمندی مانند: «مسکن حداقل» (۱۳۶۷)؛ «الگوی ساخت مسکن در شهرهای خوزستان» (۱۳۷۱)؛ «مسکن و معلولین» (۱۳۷۱)؛ «اصول و ضوابط طراحی منطقه» (۱۳۷۲)؛ «استخوانبندی شهر تهران» (۱۳۷۶)؛ «سرانه کاربریهای شهری» (۱۳۷۸)؛ «مرمت شهری» (۱۳۸۱)؛ «اطلس کلانشهر تهران» (۱۳۸۴)؛ «قصه شهر، تهران، نماد شهر نوپرداز ایرانی ۱۲۹۹-۱۳۳۲» (۱۳۸۹)؛ «شرح جریانهای فکری معماری و شهرسازی در ایران معاصر» (۱۳۸۹)؛ «از شار تا شهر (تحلیلی تاریخی از مفهوم شهر و سیمای کالبدی آن، تفکر و تأثر)» (۱۳۹۰)؛ «مکتب اصفهان، زبان طراحی شهری در شهرهای کهن» (۱۳۹۱)؛ «قصه شهر» (۱۳۹۲)؛ «خاطره شهر» (۱۳۹۴)؛ «میدان بهارستان، تجربه نووارگی در فضای شهری ایرانی» (۱۳۹۴)؛ «منطقه چیست؟» (ترجمه ۱۳۶۵)؛ «معماری بازسازی در فرانسه» (ترجمه ۱۳۶۶)؛ «فضای شهری و معلولین» (ترجمه ۱۳۶۷)؛ «شهرسازی:واقعیات و تخیلات» (ترجمه ۱۳۷۵) و «فناوری گنبد میراث فرهنگی» (ترجمه ۱۳۸۰) به جای مانده است.
بعد از اعلام علت درگذشت سید محسن حبیبی، زمان تشییع این معمار نیز اعلام می شود.
نظر کاربران
الان پاریس بودی دوران چرچیلیت بود تازه.
خدا رحمت کند روحشان شاد
خدا رحمتشون کنه روحشون شاد
خوب در گذشته شهر های این چنین آشفته هست وخیابان های مانند کوچه روستا کوچه های هشت متری وساخت ساز های چهار پنچ طبقه در کوچه هشت متری وشش متری از دست مایه این استاد بزرگوار بود
پاسخ ها
چیزی که نمی دونی نگو ایشون یکی از مخالفین سرسخت این نوع شیوه بودند ولی خب تو این مملکت کی به حرف نخبه ها گوش میده
والله همه شهرها میبینم یکیشون ب گرد دوبی یا کویت نمیرسه هر روز تو این جادها و شهرهای مارپیچی داره ی پدری میمیره
روحش شاد . ولی تهران بعد سال پنجاه و هفت به گند کشیده شد با خانه سازی بی رویه و جلوگیری نکردن از مهاجرت به این شهر
پاسخ ها
قبل ۵۷ که خونه نبود تو تهران همه تو دلی اباد بودن
اون قسمتی هم که تو خونه بودن نه فاظلاب داشت نه جوب داشت نه مسیر استاندارد
روحش شاد و یادش گرامی باد. افتخار شاگردی ایشان را داشتم
روحش شاد و یادش گرامی
بهترین استاد روحشان شاد
روحش شاد واقعا استاد بی نظیری بود
بعضی دوستان میبینم داخل نظرات به استاد خرده گرفتن که وضعیت شهر های الان نتیجه کار های ایشونه اولا بگم ایشون مخالف سرسخت وضعیت شهرسازی فعلی در ایران بودند.دوما در این مملکت کی به حرف نخبه هاش گوش میده.سوما از دوستان تقاضا دارم کتاب های استاد مطالعه کنند تا شناخت کاملی از ایشون بدست بیاورند.