ویتامین D خطر مرگ بر اثر کرونا را کاهش میدهد
محققان دانشگاه بوستون اعلام کردند مصرف ویتامین D، خطر مرگ برای مبتلایان به کووید۱۹ را ۵۲ درصد کاهش میدهد.
خبرگزاری دانشجو: محققان دانشگاه بوستون اعلام کردند مصرف ویتامین D، خطر مرگ برای مبتلایان به کووید۱۹ را ۵۲درصد کاهش میدهد.
بر اساس یک پژوهش جدید که به تازگی به انجام رسیده است، بیماران مبتلا به کرونا که به اندازه کافی ویتامین دی (D) مصرف کنند، خطر مرگ آنها به میزان ۵۲ درصد به نسبت افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، کمتر خواهد بود.
بنابر این گزارش، ویتامین دی نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن بازی میکند و ممکن است با التهابات مبارزه کند. از این رو این ویژگی آن را به بازیگری کلیدی در مبارزه با کرونا تبدیل میکند.
نرخ کمبود ویتامین دی در برخی از گروههای مشابهی که به شدت از کرونا آسیب دیده اند، نیز بالاست. بر این اساس، حدود ۴۲ درصد از آمریکاییها از کمبود ویتامین دی رنج میبرند که بالاترین میزان آن میان افراد رنگین پوست و افراد مسن مشاهده میشود.
همچنین بر اساس این یافته ها، افراد سیاه پوست، افراد اسپانیایی تبار و افراد مسن، بیشترین کسانی هستند که از ویروس کرونا آسیب دیده اند.
دکتر «مایکل هولیک» (Michael Holick) از دانشگاه بوستون در تحقیقات سابق خود به این نتیجه رسیده بود که افرادی که به اندازه کافی ویتامین دی مصرف کنند، خطر ابتلایشان به کرونا به میزان ۵۴ درصد کاهش مییابد.
در پی این تحقیقات، او و تیمش دریافتند افرادی که مقدار کافی از ویتامین دی دریافت نمیکنند، احتمال بالایی دارد که به شدت بیمار شده، دچار سپتیسمی (یا گَندخونی که نوعی التهاب است که سراسر بدن را فرا میگیرد و به دلیل عفونت پیش میآید) شده و حتی پس از ابتلا به کرونا، جان خود را از دست دهند.
در این گزارش همچنین آمده است: از آنجایی که کمبود ویتامین دی در میان افرادی که به بیماریهای دیگر مبتلا هستند، شایع است و همین مسأله خطر کرونا را بالا میبرد، به همین خاطر نمیتوان به طور دقیق اعلام کرد جان چه تعداد افراد را میتوان با دُز (مقدار) روزانه مشخصی از ویتامین دی نجات داد. اما از آنجایی که ما میدانیم ۴۲ درصد از مردم آمریکا از کمبود ویتامین دی رنج میبرند و در صورتی که این نرخ برای بیش از ۲۰۳ هزار آمریکایی که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند درست باشد، در این صورت شاید ۸۵ هزار نفر میتوانستند با مصرف ویتامین دی، وضع بهتری داشته باشند.
همچنین طبق اعلام بنیاد تغذیه انگلیس ۲۰ درصد از مردم انگلیس از کمبود این ویتامین رنج میبرند. حال اگر این عدد را بر ۴۱ هزار و ۹۳۶ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا (تا زمان تهیه گزارش) مطابقت دهیم، نشانگر آن است که میتوانستیم به ۸ هزار و ۳۸۷ نفر از این افراد با اصلاح سطح ویتامین دی بدنشان کمک کنیم.
دیلی میل در ادامه به نقل از دکتر هولیک، از محققان دانشگاه بوستون مینویسد: این پژوهش، سندی مستقیم بر آن است که میزان کافی از ویتامین دی میتواند عوارضی از جمله «توفان سیتوکین» (آزادسازی زیاد و سریع پروتئینها در خون) و در نهایت مرگ بر اثر کرونا کووید۱۹ کاهش دهد.
ارسال نظر