۱۰۳۹۹۹۸
۱۶ نظر
۵۰۵۴
۱۶ نظر
۵۰۵۴
پ

پنبه در حلیم؛ بود یا نبود؟

روزنامه «شهروند» در گزارشی از وجود تخلف آشکار در یکی از مراکز معروف فروش حلیم در تهران رونمایی کرده است.

روزنامه «شهروند» در گزارشی از وجود تخلف آشکار در یکی از مراکز معروف فروش حلیم در تهران رونمایی کرده است.

این روزنامه نوشته است:وجود پنبه در حلیم را همیشه تکذیب کرده‌اند. اما خریدارانی بوده اند که پنبه را درحلیم دیده‌اند و از آن فیلم و عکس تهیه کرده‌اند. شادی صبح چهارشنبه از یک مرکز فروش حلیم و ‌آش در ستارخان یک کیلو حلیم خریده اما متوجه وجود پشم، پنبه و الیاف سلولزی درحلیم شده است.

او یکی از کسانی است که از پنبه‌های داخل حلیمی که خریداری کرده، فیلم گرفته و برای شهروند آنلاین ارسال کرده است.

می‌گوید: «اول تصور کردم گوشت است اما خیلی کش می‌آمد. طبیعی نبود، به همین خاطر تصمیم گرفتم دو قاشق از حلیم را داخل صافی بریزم و آن را بشویم. وقتی حلیم را شستم، متوجه الیاف پنبه شدم، حتی آن را خشک کردم و آتش زدم که مطمئن شوم پنبه بوده است.»

او در ادامه به «شهروند» گفت: «اتفاقا این حلیم را از یک مرکز معروف در منطقه ستارخان خریدم. مدت‌هاست که محل کار من اینجاست و هر از گاهی از این مرکز خرید می‌کنم. مرکز معروفی که سال‌هاست در این منطقه ‌آش و حلیم می‌فروشد. صبح‌ها مقابل مغازه‌اش صف می‌ایستند و برای خرید حلیم و آش سرودست می‌شکنند. مسلما در حلیم کیلویی ۳۰هزارتومان گوشت کیلویی ۱۴۰‌هزار تومانی نمی‌ریزند.»

این درحالی است که بارها از سوی مسئولان وجود الیاف و پنبه در مراکز فروش حلیم رد شده است، تا جایی که رئیس اتحادیه کباب و حلیم در ‌سال ۹۸ گفته بود: «به هیچ‌وجه این مسأله صحت ندارد و دور از واقعیت است! اگر چنین تخلفی را ثابت کردید، اعدامم کنید.»

آخرین‌بار معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درخصوص وجود پنبه درحلیم واکنش نشان داد و گفت:«از حدود ۳۵۰ مرکز عرضه حلیم فقط در استان تهران توسط سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهیدبهشتی اقدام به نمونه‌برداری سنجش بافت و ارسال به آزمایشگاه شد. در تمام این نمونه‌ها هیچ موردی مبنی بر وجود پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند در حلیم‌ها مشاهده نشد. البته مواردی داشتیم که کیفیت گوشت به کار رفته درحلیم خوب نبوده است و در نظارت‌ها با واحدهای متخلف مربوطه برخورد شده است.

اشتباه تشخیصی که ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد، این است که معمولا در فرآیند پخت حلیم، گوشت چه گوشت سفید باشد، چه قرمز، حدود چهار یا پنج‌ساعت پخته می‌شود. بعد از پخت، الیاف گوشت از هم جدا شده و رنگ خود را از دست داده و سفیدرنگ می‌شود. سپس این گوشت پخته‌شده با آب گندم خیس‌خورده مخلوط شده و حدود ۶ تا ۷ساعت دیگر باز پخته می‌شود و سپس میکس می‌شود.

این ساعاتِ زیاد طبخ گوشت بعد از شستن حلیم در سبزی شور و با آب موجب می‌شود الیاف گندمی توسط آب شسته شده و آن گوشتی که سفیدرنگ شده و خاصیت الاستیسیته‌ای پیدا کرده، فقط مشاهده می‌شود. به همین دلیل در نگاه اول با چشم غیرمسلح چنین به نظر می‌رسد این گوشتی که با گندم میکس شده، الیاف پنبه هستند و هرچه که هست، گوشت نیست.

درحالی ‌که شناسایی این بافت فقط در آزمایشگاه تخصصی بافت‌شناسی امکان‌پذیر است. از مردم می‌خواهیم برای خرید حلیم، ‌آش و نظایر آن فقط به مراکز مجاز که پروانه کسب و مجوز بهداشتی از دانشگاه‌های علوم پزشکی دارند، مراجعه کرده و از خرید فله‌ای و دستفروشی حلیم پرهیز کنند.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فرهنگ کشور که به قهقرا برود، نتیجه اش پنبه توی حلیم، کوشت سگ و الاغ توی کباب و.... میشود

  • سید

    حالا آتیش زده بود پنبه بوده یا نه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس‌چی‌بود‌اگر‌پنبه‌نبود

    • ************shanjani ********

      ... اعدام رئیس اتحادیه آش و کباب و حلیم تهران .. قطعی شد..!!

    • هموطن

      فرقی نمیکنه اگه گوشت هم باشه بعدازخشک شدن اتیش میگره ومیسوزه

  • بدون نام

    همیشه تکذیب هر خبری مساوی با تایید پشت پرده ان خبرت است

  • بدون نام

    اون نه پنبه نیست. سیرابی گاو رو بیستر استفاده می کنند که اینطور سفید و کشدار میشه

  • پریماه

    عقی ، ما همیشه خودمون حلیم درست میکنیم

  • علی منصوری

    کاره دژمنه

  • بدون نام

    هم در حلیم هس هم تو خورش ماست

  • بدون نام

    قسم حضرت عباس را قبول کنیم، یادم خروس را

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دم خروس رو
      چون معمولا قسم حضرت عباس دروغه

  • بدون نام

    حتما بود

  • بدون نام

    بهتره خودمون درست کنیم.مطمئن باشیم از سلامتش و خوشمزه تر هم هست.

  • بدون نام

    مگه هر روز تمامِ پخت کشور آزمایش میکنن که تکذیب کردن.
    یه بار از یه مغازه اون هم معلوم نیست چند سال قبل بوده نمونه برداری کردن

  • بدون نام

    تو ایران هیچ چیزی بعید نیست نه وجود پنبه تو حلیم به جای گوشت ونه تکذیب آقایون

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج