ایران به مرحله فوق سالمندی خواهد رسید!
آلمان طی ۷۵ سال، فرانسه ۸۰ سال و بریتانیا طی ۹۰ سال روند سالمندی جمعیت را طی کردهاند، این در حالی است که کشور ایران تنها در عرض ۳۰ سال به مرحله "فوق سالمندی" خواهد رسید؛ این به معنای سرعت زیاد سالمندی جمعیت ایران است!
خبرگزاری تسنیم: بر اساس پیشبینیها تا سال ۲۰۵۰، جمعیت ۶۰ ساله و بالاتر جهان به ۲ میلیارد نفر خواهد رسید در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۵، ۹۰۰ میلیون نفر بود.
امروزه ۱۲۵ میلیون نفر در جهان ۸۰ سال به بالا دارند؛ تا سال ۲۰۵۰ ، تقریباً این تعداد (۱۲۰ میلیون نفر) فقط در چین زندگی میکنند و ۴۳۴ میلیون نفر در این گروه سنی در سراسر جهان زندگی میکنند؛ تا سال ۲۰۵۰ ، ۸۰ درصد از کل افراد مسن در کشورهایی با درآمد کم و متوسط زندگی خواهند کرد.
اما سرعت پیری جمعیت در کشور ما نیز به طرز چشمگیری در حال افزایش است!
کارشناسان سه مرحله مختلف را برای سالمندی جمعیت در نظر میگیرند؛ در مرحله نخست ۷ تا ۱۴ درصد، در مرحله دوم ۱۴ تا ۲۱ درصد و در مرحله سوم که فوق سالمندی یا انفجار سالمندان نامیده میشود، بیش از ۲۱ درصد جمعیت سالمند خواهند بود.
مدت زمان عبور از یک مرحله به مرحله دیگر سالمندی نیز شاخصی است که روند تغییرات سنی جمعیت را بهتر بررسی میکند.
بر اساس جدول فوق از میان کشورهایی (ژاپن، فرانسه، آلمان، بریتانیا، کره جنوبی) که به سمت سالمندی جمعیت حرکت میکنند، ایران ششمین کشوری است که به مرحله فوق سالمندی جمعیت خواهد رسید اما نکته قابل تامل در این جدول آن است که ایران در کنار کره جنوبی دارای کمترین فاصله زمانی بین مرحله اول با دوم و مرحله دوم با مرحله سوم است! به عبارتی ایران طی 20 سال از 14 درصد به 21 درصد سالمند میرسد و طی 10 سال از میزان 21 درصد سالمند عبور میکند!
نکته قابل توجه دیگر اینکه کشورهای صدر این فهرست تا سال 2050 که سال وقوع مرحله سوم سالمندی در ایران است، از این بحران عبور یا آن را مدیریت کردهاند البته باید دقت کنیم که کشورهای مذکور، جزء کشورهای توسعهیافته جهان هستند و پروسه رویارویی آنها با بحران سالمندی نسبت به کشور ما از نظر المانهای اقتصادی و اجتماعی کاملاً متفاوت است.
از طرف دیگر، بازه شروع تا وقوع انفجار سالمندی در کشورهای مذکور نکته دیگری را عیان میکند؛ آلمان طی 75 سال، فرانسه 80 سال و بریتانیا طی 90 سال این روند را طی کردهاند، این در حالی است که کشور ایران تنها در عرض 30 سال به مرحله فوق سالمندی خواهد رسید؛ این به معنای سرعت زیاد سالمندی جمعیت ایران است!
علاوه براین نتایج سرشماری سال 1395 نیز به همین معضلات اشاره دارد؛ بر این اساس بهرغم افزایش متولدین در سالهای منتهی به سرشماری 1395، نرخ رشد جمعیت کاهش یافته است، میانه سنی جمعیت افزایش یافته است؛ به عبارت دیگر جمعیت گروه سنی 30 سال به بالا روند افزایشی خود را با سرعت بیشتر ادامه داده است!
نظر کاربران
حالا کجاشو دیدین
پاسخ ها
شما که دست به آمار بردنتون خوبه
آمار اینم درستش کنین
مثلا بگید آمار ازدواج افزایشی
آمار طلاق کاهشی
آمار فرزندآوری مافوق تصور
آمار کار توپ
آمار ووووووو
همتی رو بیارید یه نرخ تورمی طی ۳۰ سال ایجاد کنه کلا صورت مسله سالمندی پاک بشه
نتیجه عدم ازدواج و در نتیجه بچه دار نشدن میشه همین...!
دلخوش به این مقدار نباشید...!
پاسخ ها
بهترخداکنه جمعیت اینقدرکم بشه که حداقل افرادی که میمونن حسرت به دل نمونن. یه دل سیربه تونن بارفاه زندگی کنن .الهی امین
پرفسور پول بده من همین فردا ازدواج میکنم:
بهتر سهم عمو بابک ها از دلار بیشتر میشه.
با این وضعی که برای مردم درست کردید توقع بچه دار شدن نکنین.مردم تو نون شب موندن
بهترررررررررررررررررررررررر
از برکات دولت تدبیررررر وامییییید!
20 میلیون جوان تحصیلکرده بیکار در سن ازدواج
به برکت وجود مسؤلین دروغگو و بدبختی مردم
مطمئن باشید به اونجا نمیرسه مردم یا خودکشی میکنن یا از نبود امکانات دارو و گرانی و استرس میمیرن
پاسخ ها
دورد
خودتونو زحمت ندید و اینقدر وقت و انرژی هدر ندهید ... تکنولوژی چاره کار را بلد است با یک ویروس یا واکسن همه چیز درست میشه ..... مگه نشنیده اید که خیلی قدیمترها عمر ها طولانی بوده پس این تکنولوژی با واکسن عمرها رو به ۶۰ الی ۷۰ رسانده یعنی کیفیت زندگی میره بالا کمیت آن کاهشی و .....
بهتر تا نسل ما بهمون کمتر فحش بدن وگور به گورمون کنن
با این وضعیت توقع ازدواج و فرزندآوری هم دارند!!!!
الان بچه کم نشده دهه 60 بیش از حد بود و تعادل جمعیتی خورده بهم وگرنه کاهش جمعیت خودش یه مزیته
پاسخ ها
آفرین بر نظر دقیق و درست شما
همین حداقل ها را حفظ کن.افزایش پیش کش
تازه اولششششسسسسه
نتیجه مدیریت طی چند دهه
حداقل ازیک نظرشبیه کشورهای توسعه یافته هستیم خیلی هم بدنیست!!!!