راغفر: برخی نهادها مسبب دشواریها هستند
حسین راغفر گفت: در نظام مدیریتی ما ۲ دولت فعال هستند و کنشهای هزینهساز به مجموع هر ۲ دولت مرتبط میشود، اما فقط دولتی متهم میشود که از مردم رای گرفته و کابینه تشکیل داده است.
اعتمادآنلاین: حسین راغفر گفت: در نظام مدیریتی ما ۲ دولت فعال هستند و کنشهای هزینهساز به مجموع هر ۲ دولت مرتبط میشود، اما فقط دولتی متهم میشود که از مردم رای گرفته و کابینه تشکیل داده است.
حسین راغفر، اقتصاددان و استاد داشگاه، در اینباره اظهار داشت: دلیل اینکه گرههای اقتصادی روز به روز کورتر شده و شرایط معیشت مردم تنگنای بیشتری پیدا میکند، به ناکارآمدیهایی ربط دارد که نمیتوان دولت را به تنهایی مسبب این شرایط دانست. در واقع در نظام مدیریتی ما ۲ دولت فعال هستند و کنشهای هزینهساز به مجموع هر ۲ دولت مرتبط میشود، اما فقط دولتی متهم میشود که از مردم رای گرفته و کابینه تشکیل داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا در ادامه گفت: مشکل اصلی چیزی جز این نیست که جهتگیریهای سیاستهای اقتصادی، صرفنظر از اینکه چه دولتی سر کار باشد، اعمال خواهد شد. پس بحرانها و دشواریها محصول تجمیع سیاستهای غلطی است که از دولتی به دولت دیگر میرسد. مثلا بدهیهایی که از دولت قبلی برای دولت روحانی به عنوان میراث باقی مانده، یکی از اصلیترین دلایل مشکلات کنونی است. این دولت هم بدهیهای گذشته را بیشتر کرده است تا مبنایی برای ناکارآمدی دولت سیزدهم شود.
او تصریح کرد: همچنین این مساله را باید در نظر داشت سیاستهایی که در مناسبات اقتصادی دولت اعمال میشود، هیچ ربطی به جهتگیری دولت مستقر ندارد. یعنی دولتها اختیار چندانی برای انتخاب سیاستهایی اقتصادی خودشان ندارند. بنابراین آن چیزی که اتفاق میافتد، این است که هر دولتی با رای مردم روی کار بیاید، عملا جز اینکه یک میراث کج برای دولت بعدی بگذارد، دستاورد دیگری از خودش بر جای نخواهد گذاشت.
راغفر در ادامه افزود: درباره بیاختیاری دولت باید تاکید کنم، بخشهایی که فعالیت اقتصادی دارند و زیر نظر دولت نیستند، در به وجود آمدن دشواریها نقش پررنگی دارند. در واقع نهادهای مذهبی و بنیادها، نهادها و بانکهای نظامی ضمن تحرک در اقتصاد، با وجود اینکه درون دولت نیستند، نقشآفرینی پررنگی دارند.
وی توضیح داد: اصرار این نهادهای غیردولتی برای ماندن در فضای اقتصاد به این دلیل است که فعالیت بسیار پردرآمدی دارند و از پرداخت مالیات هم معاف هستند. از همه مهمتر اینکه در مواقع بحران و مواجه شدن با خسارت عمومی، هیچ کس از آنها نمیخواهد که پاسخگوی شرایط باشند و این دولت مستقر در پاستور است که باید به مردم پاسخگو باشد. البته نمیتوان از ناکارآمدی دولتها هم چشمپوشی کرد و دولت مستقر هم در به وجود آمدن مانعهای اقتصادی سهم زیادی دارند.
حسین راغفر در پایان گفت: اگر میخواهیم رشد و توسعه و همچنین آرامش مالی جامعه را به هدفی محقق تبدیل کنیم، چارهای جز این نداریم که موازیکاریها را از پیش روی دولت مستقر برداریم.
نظر کاربران
حرف اقای راغفر کاملا منطقی و مستدل است... از مصایب و چاه های اقتصاد ایران همین موازی های باحاشیه امنیت بالا هستش
جناب راغفر مشکل مملکت ما دولت سایه است که با دولت اصلی در تضاد هستند و دودش بچشم ما ملت بیچاره میرود
جناب راغفر این مشکلات را خیلی از مردم میدانند وهر روز حادتر از روز قبل میشود ولی حالا سوال اینکه را ه درمان وحل مشکل چی هست وچرا شماها بعنوان اقتصاددان جرات ارائه راه حل ندارید وفقط حرف و حرف
پاسخ ها
اینا از همون راه ارتزاق میکنند حالا بیان راه حل ارائه بدن؟ برا نون خودشونو ببرن؟چی؟
دقیقا خدالعنتشون کنه
چطور وقتی سال 96 رئیس جمهور کارزار انتخاباتی راه می اندازد و میگوید ما بودیم که در این 4 سال اقتصاد کنترل کردیم و قیمتها ثابت نگه داشتیم آنها بودند الان که کشور به لجن کشیده اند اقتصاد کشور دست آنها نیست مردک سرت از زیر برف بیار بیرون بعد نظر بده
پاسخ ها
زمان مشخص می کند که دولت بعدی هم کاری نمی تواند بکند
استاد محترم دانشگاه ... لطفا رک حرف بزنید و بگویید که برای خلاصی از تمام مشکلات بایستی ایران را تبدیل به دو کشور کنیم ؛ یکی به پایتختی تهران و دیگری به پایتختی قم . تا سهم خواهی ها از انقلاب بلاخره به سر انجام برسه.
توضیح اینکه: تمام پالایشگاهها را به کشور قم بدهیم و تمام خودرو سازی به تهران .
مطمئن باش تمام کشمکشها پایان خواهد یافت و الی اخر ....
درود بر شرفت
آخه همون دولت در سایه ، روحانی رو رئیس جمهور و تو رو هم استاد دانشگاه کرده با همان پول هم شمارو ساپورت میکنه!