مرد اول اصولگرایان لاریجانی، قالیباف یا جلیلی؟
ديروز از آن روزهاي شلوغ انتخاباتي بود؛ كمتر از يكسال مانده تا برگزاري انتخابات رياستجمهوري سيزدهم كه بنا بر آخرين اخبار قرار است واپسين جمعه بهار ۱۴۰۰ برگزار شود.
روزنامه اعتماد: ديروز از آن روزهاي شلوغ انتخاباتي بود؛ كمتر از يكسال مانده تا برگزاري انتخابات رياستجمهوري سيزدهم كه بنا بر آخرين اخبار قرار است واپسين جمعه بهار ۱۴۰۰ برگزار شود، محمدرضا باهنر اصولگرا در مصاحبهاي مفصل كه البته در نهايت اغلب تكرار همان مسائلي است كه حتي ميتوان گفت پس از كنارهگيري از حضور در انتخابات مجلس دهم به اين سو از او شنيده و ميشنويم، از شرايط كشور گفته و جايي هم با تاكيد بر اينكه صحبتش تنها يك «شوخي» بوده، از اين كه زماني وقتي نگراني از كاهش مشاركت در انتخابات مطرح بود، پيشنهاد كرده كه خاتمي و احمدينژاد را تاييد صلاحيت كنند تا مردم در فضايي دوقطبي پاي صندوق راي بيايند.
ثباتقدم باهنر!
ركورددار حضور در مجالس اما پختهتر از اين است كه چنين پيشنهادي را جز در كلام مطايبهآميز به زبان بياورد. باهنر اتفاقا برخلاف برخي همفكرانش نسبت به اين كاهش مشاركت كه در انتخابات مجلس يازدهم بيش از تمامي ادوار گذشته نمود داشت و حالا به نگرانيها نسبت به تشديد اين اوضاع در بهار ۱۴۰۰ دامن زده، نگران است و پيشنهادش اينكه با توجه به علت اين كاهش مشاركت كه در مجموع مشكلات اقتصادي و غيراقتصادي كشور و ملت است و البته ردصلاحيت گسترده شوراي نگهبان، لازم است كاري پژوهشي و دقيق در اين باره انجام و راهكاري سنجيده ارايه شود. او البته يك تكجمله كليدي هم در اين گفتوگوي بلند دارد و آن، اينكه در واكنش به اينكه آيا بايد منتظر تغيير جهت دولت بعد نسبت به دولت فعلي باشيم، گفته به «تغيير جهت» به خصوص اگر كوركورانه باشد، معتقد نيست.
جملهاي كه به نحوي ميتواند خواست او درباره هويت سياسي رييسجمهوري بعد را روشن كند. اينكه اگر قرار به «تغيير جهت» نباشد، احتمالا نبايد منتظر حضور چهرههاي اصولگرايي از جمله گزينههاي مدنظر پايداريها همچون سعيد جليلي و حتي پرويز فتاح باشيم. در اين صورت حتي رييسي و قاليباف هم چندان مناسب نيستند و احتمالا بهترين گزينه براي حفظ نسبي شرايط موجود، علي لاريجاني است.
شروط لاريجاني
آنچه در اين روز به نسبت پرخبر انتخاباتي اما از اين نظر جلب توجه ميكند، اخباري است كه درباره دو، سه نفر از همين گزينههايي كه پيشتر نام برديم، منتشر شد. چنانكه باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشي مفصل، نوعي نظرسنجي از حدود ۱۰، ۱۵ چهره سياسي انجام داده تا نظرشان را درباره احتمال كانديداتوري علي لاريجاني به نمايندگي از جناح چپ بررسي كند. اين گزارش كه با استناد به ادعاي سهشنبه هفته گذشته روزنامه «صبح نو»، نزديك به محمدباقر قاليباف، از شروط علي لاريجاني براي دو جناح، فرضيه كانديداتوري رييس پيشين مجلس براي رياستجمهوري آينده را پيش كشيده، نوشته شرط لاريجاني اين است كه نه فقط كانديداي اصلاحطلبان ميانهرو و كارگزارانيها، بلكه همزمان كانديداي آنها و اصولگرايان ميانهرو و طيف سنتي جناح راست باشد. اين گزارش البته در نهايت حرف تازهاي جز آنچه بارها تكرار شده، ندارد؛ اينكه كارگزارانيها تمايلي نسبي به اين احتمال انتخاباتي دارند اما ديگر اصلاحطلبان حاضر به تكرار تجربه «كانديداي اجارهاي» و آنچه از حمايت از حسن روحاني عايدشان شد، نيستند.
تحول قاليباف
فارغ از آنچه براي رييس پيشين مجلس اتفاق خواهد افتاد اما ظاهرا رييس فعلي پارلمان هم هنوز چند ماهي از انتخابات مجلس يازدهم نگذشته، دوباره خود را براي يك نبرد انتخاباتي ديگر آماده ميكند. ادعايي كه پشتوانه آن، تغييرات مديريتي در روزنامه «صبحنو» و رفتن فرشاد مهديپور، مديرمسوول و موسس اين روزنامه و حضور سعيد آجرلو در اين مقام است. خبري كه برخي پايگاههاي خبري آن را كنار خبر مشابه كنار رفتن محمدصالح فتاح از سايت «فردانيوز» -پايگاه خبري نزديك به قاليباف- گذاشته و اينطور تحليل كردند كه اين تحركات در راستاي بازسازي تيم رسانهاي قاليباف است كه البته ممكن است هدفي غيرانتخاباتي داشته باشد اما بعيد نيست با اهداف انتخاباتي رقم خورده باشد.
دوري مصباح از پايداري
جز روساي پيشين و فعلي مجلس اما ديروز خبرهايي هم از تشديد تحركات انتخاباتي سعيد جليلي مخابره شد. پايگاه خبري نامهنيوز كه ديروز نوشته است: «سعيد جليلي اينروزها عزم خود را جزم كرده تا اينبار با سازوكاري مشخص در انتخابات حاضر شود و بر اساس اخبار رسيده، برخي نيروهاي جبهه پايداري جلساتي در دفتر آيتالله مصباحيزدي برگزار كردهاند تا حمايت ايشان را براي حمايت از جليلي جلب كنند.» همزمان اما محمد مهاجري، روزنامهنگار اصولگرا به همين پايگاه خبري گفته «مدتي است كنش سياسي و بروز رسانهاي از آيتالله مصباح نديدهايم و شايد بشود اين را به معناي اين گرفت كه ايشان ترجيح ميدهند، سكوت كنند.»
سرنوشت جليلي
اين روزنامهنگار نزديك به رييس پيشين مجلس، اگرچه تاكيد كرده جليلي سال ۸۴ هيچ تفاوتي با جليلي ۱۴۰۰ ندارد اما به تغيير مشي «جبهه پايداري از يك تشكل آرمانگرا به نتيجهگرا» اشاره كرده و با يادآوري آنچه به «معامله و چانيزني» پايداريها و قاليباف در جريان تهيه فهرست انتخابات مجلس تعبير كرده، گفته احتمالا مصباح به دليل اينكه پايداريها از «روش آرمانخواهانه خود دست برداشتهاند» از آنها فاصله گرفته است.
نظر کاربران
هیچکس
بجز احمدی نژاد
پاسخ ها
اصولگرا میخواهید فقط سانسور چی را انتخاب کنید
بدون فکر عمل میکند و نظرات را حذف میکند
فقط سردار قالیباف
هیچ کدام حتی احمدی نژاد
با بیست درصد رفتن مجلس با بیست درصد هم رییس جمهور می شوند خدا به ملت رحم کند الی برکت الله
پاسخ ها
خیلی کمتر از ۲۰درصد
نه اصلاح طلب نه اصول گرا یَ فردی که کاربلد باشد واین اقتصادبه کما رفته را درمان کند .این ها به فکر خودشان واطرافیانشانند.
پاسخ ها
جک میگی؟
من دیگر رأی نمی دهم
پاسخ ها
شرط اول قالیباف مگر این نبوده در صوریتکه وارد مجلس شود دیگر برای رئیس جمهوری ثبت نام نکند پس چه شد آن دستور عملها قالیباف هم اگر ثبت نام کند کسی به او رای نمی دهد در همین مجلس یازدهم مشخص شد که هر چه دوست و آشنا داشت دور خود جمع کرد و لی از نظر کاری هم هیچ کار مثبتی تا حالا انجام نداده چه قول هایی که به مردم داد هیچکدام را عملی نکرد
درود بر جلیلی و بعد از او قالیباف ........
پاسخ ها
فقط سردار جهادی دکتر قالیباف
اول تفکر باید تغییر کند وگرنه بهترین بیاید اقتصاد وانزوا همین است