۱۰۲۵۵۶۰
۵ نظر
۵۰۲۱
۵ نظر
۵۰۲۱
پ

مادران سوئیسی ۳سال مرخصی با حقوق دارند

عضو شورای راهبردی جمعیت گفت: در سوئیس مادران می‌توانند تا ۳ سال از مرخصی با حقوق استفاده ‌کنند اما ما هنوز نتوانستیم مرخصی بدون حقوق مادران را جا بیندازیم! به مادران کارگر اعلام می‌شود که تنها ۱۰ روز پس از زایمان باید در محل کار خود حاضر شوند!

خبرگزاری تسنیم: عضو شورای راهبردی جمعیت گفت: در سوئیس مادران می‌توانند تا ۳ سال از مرخصی با حقوق استفاده ‌کنند اما ما هنوز نتوانستیم مرخصی بدون حقوق مادران را جا بیندازیم! به مادران کارگر اعلام می‌شود که تنها ۱۰ روز پس از زایمان باید در محل کار خود حاضر شوند!

دکتر فرشته روح افزا با تاکید بر نقش پررنگ صدا و سیما در اصلاح باورهای نادرست جمعیتی مردم اظهار کرد: صدا و سیما بحث جمعیت را در قالب گفت‌وگو و سخنرانی مطرح می‌کند اما در قالب‌های دیگر به آن نپرداخته است؛ ما شاهد بوده‌ایم که در هنگام پخش سریال‌های پرمخاطب تلویزیون، خیابان‌ها خلوت می‌شود، این نشان از تأثیر این سازمان بر روی اقشار مختلف مردم دارد.

وی ادامه داد: صدا و سیما واقعاً لازم است به طور جدی به بحث جمعیت ورود کند؛ در حال حاضر این سازمان عملکرد ضعیفی در این رابطه دارد؛ تلویزیون چقدر لذت‌های فرزندآوری را به مردم نشان داده است؟ یا اینکه چقدر به معضلات خانواده‌های تک فرزند پرداخته است؟ تاکنون چند سریال به این محور پرداخته‌اند؟! اینکه مردم را تشویق به فرزند‌آوری کنیم به تنهایی کافی نیست باید پیش از آن بسترهای فرهنگی مناسبی را ایجاد کنیم؛ فرهنگ و اقتصاد باید در موازات هم رشد کند تا مسئله جمعیت اصلاح شود.

عضو شورای راهبردی جمعیت تصریح کرد: در کتاب‌های روانشناسی در مورد تاثیرات روحی و روانی مادر شدن تاکید شده که فرزندآوری بیش از آنکه به فرزند مربوط باشد، به مادران از نظر روحی، روانی و جسمی کمک می‌کند؛ این بحث‌ها در جامعه ما و از تریبون صدا و سیما مطرح نشده است در حالی که در مورد روابط خارج از ازدواج و دوستی‌های نامتعارف، ده‌ها فیلم و سریال ساخته شده است! با مضمون آرامش مادر شدن و تأثیرات آن بر زندگی والدین هنوز فیلم اثرگذاری ساخته نشده است؛ حمایت‌های مادران همیشه مادی نیست و می‌تواند با چنین شیوه‌هایی صورت بگیرد، خیلی از خانم‌ها حاضرند یک خانه گرم، صمیمی و عاطفی داشته باشند ولو اینکه از همه امکانات مادی برخوردار نباشند.

روح افزا افزود: نرخ رشد جمعیت در حال حاضر زیر یک درصد است و در ۳۰ سال آینده جمعیت کشور به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید که از این جمعیت، ۱۵ میلیون نفر سالمند و ۱۵ میلیون نفر جوان و کودک خواهند بود؛ در آن صورت ما حتی برای محافظت از مرزهای سرزمین‌مان مشکل خواهیم داشت؛ بحث جمعیت تنها محدود به ابعاد فرهنگی و اقتصادی نمی‌شود و فاکتورهای دیگری را نیز شامل می‌شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر بُعد فرهنگی مقوله فرزندآوری خاطرنشان کرد: اگر به سایت ثبت احوال مراجعه کنیم، برای مثال می‌توانیم آمار ازدواج شمیرانات را با شهرری مقایسه کنیم؛ در شمال تهران تمایل ازدواج و به تبع آن فرزندآوری کمتر است! آمار ثبت‌احوال نشان می‌دهد که از سن ۱۵ تا ۲۹ سال حدود ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار جوان در انتظار ازدواج داریم البته در حال حاضر تا سنین ۴۰ سالگی هم در انتظار ازدواج هستند؛ بر این اساس، سیاست‌های جمعیتی کشور نباید اصطلاحاً بر روی باد حرکت کند! و باید بر این معضل، چاره‌ای اندیشیده شود؛ همه نهادها و سازمان‌ها باید برای ایجاد فرهنگ درست، دست به کار شوند.

معاون فرهنگی اجتماعی اسبق زنان در شورایعالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: بعد از تذکرهای جمعیتی مقام معظم رهبری، برای آنکه اهمیت موضوع جمعیت مشخص شود به سراغ سیاست‌های تشویقی دیگر کشورهای دنیا رفتیم؛ در این کشورها، اقدامات بسیار جدی برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری صورت گرفته است؛ برای مثال، در رابطه با اشتغال زنان، در حال حاضر در کشور ما فرزندآوری مادران تقریباً منجر به از دست دادن شغل آنها می‌شود! در حالی که در کشورهای دیگر اینطور نیست؛ در سوئیس مادران می‌توانند تا ۳ سال از مرخصی با حقوق استفاده ‌کنند! ما هنوز نتوانستیم مرخصی بدون حقوق مادران را جا بیندازیم! در کارخانه‌ها به زنان کارگر اعلام می‌شود که تنها ۱۰ روز پس از زایمان باید در محل کار خود حاضر شوند!

وی افزود: استقرار زمینه‌های فرهنگی در موضوع جمعیت به یکسری پیش‌نیاز احتیاج دارد؛ این پیش‌نیازها به سیاست‌های دولت، مجلس و قوه قضائیه مربوط می‌شود؛ قوه قضائیه باید حقوق مادران را به رسمیت بشناسد و دولت باید این حقوق را به مادران بدهد؛ نمونه دیگر، بیمه زنان خانه‌دار است؛ در دیگر کشورهای دنیا بیمه زنان خانه‌دار در صورت تولد فرزندان یا در دوران بیکاری، افزایش می‌یابد و حتی هزینه مهدکودک به خانواده‌ها پرداخت می‌شود!

روح افزا خاطرنشان کرد: البته نباید نقش مهم آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان را در این رابطه دست کم بگیریم، اینها حلقه‌های مفقوده موضوع جمعیت هستند؛ مثلاً یکی از دغدغه‌های والدین این است که فرزندانشان را در محیط مناسبی تربیت کنند، طبق قانون اساسی، هزینه تحصیلات و مدرسه برای فرزندان رایگان است اما مدارس غیرانتفاعی این قانون را نقض کرده‌اند؛ چقدر به این موضوع پرداخته شده است؟ از طرف دیگر وزارت بهداشت را داریم که حتی هنوز از تبلیغ روش‌های پیشگیری از باروری دست برنمی‌دارد! و به غلط در مورد وازکتومی و توبکتومی بیان می‌شود که اینها عمل‌های بازگشت‌پذیر هستند!

وی افزود: مدل غربی به ما می‌گوید خانم‌ها باید مستقل بوده و اشتغال داشته باشند و بیشتر به خودشان برسند! این سبک زندگی منجر به کاهش ازدواج، تک فرزندی و تأثیرات سوء آن می‌شود! از طرفی تنهایی کودکان در آینده منجر به آسیب‌های روانی در شخصیت آنها می‌شود؛ حضور اعضای خانواده در کنار هم در میانسالی و سالمندی، نسخه‌های غربی همچون خانه سالمندان را خود به خود باطل می‌کند.

عضو شورای راهبردی جمعیت تصریح کرد: جمعیت یک پازل گسترده است و بیشتر وزارتخانه‌های کشور را با خود درگیر می‌‌کند؛ وزارت جوانان، بهداشت، ارشاد و آموزش و پرورش از این جمله‌اند؛ متأسفانه ما از غلط‌های کشورهای غربی تقلید می‌کنیم اما در موضوعاتی مثل سیاست‌های تشویقی فرزندآوری که در آن موفق بودند، نمونه‌برداری نمی‌کنیم! کشورهای دیگر حتی ساختار خانه سالمندان را تغییر داده و سعی در کم کردن آنها دارند و بیشتر از حمایت‌های عاطفی استفاده می‌کنند؛ سالمندان باید در کنار نوه‌ها و فرزندانشان باشند؛ ما مقلد غلط شده‌ایم و از موارد مثبتی که در سطح جهان اتفاق افتاده، الگو نمی‌گیریم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدایا چرا من تو ایران بدنیا اومدم

  • بدون نام

    اجازه نمیدم بچه به دنیابیاداطرافیان روهم تشویق میکنم بچه نیارن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منم به همین نتیجه رسیدم

  • بدون نام

    همه جای دنیا برا مردمشون ارزش قائل هستن
    تو ایران مردم عمله دولت هستن
    تا میتونن کار میکشن از مردم
    بعدشم هر جور دوس دارن حقوق میدن
    بعد ما شدیم کشور عدالت گستر.
    دروغگوییها جمع می‌شد خوب بود

  • بدون نام

    اینها نگران نگهداری از مرزهاشون هستند .
    مگه با وجود رفیقانی مثل چین و روسیه مرزی برای ما مونده .......
    شما نگران کاهش جمعیت نیستید چون اگه نگران بودید اول به فکر پر کردن جیبهای خودتون نبودید .......

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج