مقررات فعالیت اپراتور ماهوارهای در ایران اعلام شد
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با هدف رعایت الزامات مقرراتی از سوی دارندگان شبکههای ماهواره ای، «مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ماهوارهای در ایران» را تصویب کرد.
خبرگزاری مهر: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با هدف رعایت الزامات مقرراتی از سوی دارندگان شبکه های ماهواره ای، «مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ماهواره ای در ایران» را تصویب کرد.
با رشد فناوری ارتباطات فضایی، طیف وسیعی از خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات توسط شبکههای ماهوارهای قابل ارائه شده است.
از آنجایی که تداوم ارائه و توسعه تنوع خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات قابل ارائه از طریق ارتباطات فضایی در کشور، مستلزم رعایت الزامات مقرراتی خاصی از سوی دارندگان شبکههای ماهوارهای است، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبهای این مقررات را تدوین و ابلاغ کرده است.
این مصوبه مطاق بند «د» ماده ۵ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شماره ۳۰۳ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با عنوان «مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ماهوارهای در جمهوری اسلامی ایران» تصویب شده است و ضمانت اجرایی برای ساماندهی ارائه خدمات ماهوارهای توسط دارندگان مجوز تأسیس و بهرهبرداری از شبکه ماهوارهای صادر شده از سوی یک کشور خارجی عضو اتحادیه جهانی مخابرات (ITU)، پس از احراز شرایط تعیین شده، خواهد بود.
در همین حال با این مصوبه، تأمین نیاز زیرساخت ارتباطی کشور در کنار زیرساختهای موجود به ویژه افزایش توسعه کشوری ارتباطات با ایجاد زیرساخت فضایی در مناطق نیازمند تقویت زیرساخت ارتباطی زمینی، تضمین میشود.
تامین ارتباطات مطمئن مشترکان از طریق ارتباطات فضایی به صورت مقرون به صرفه، پایدار و مورد اطمینان تحت شرایط فنی و تجاری مطلوب، از دیگر مواردی است که در این مصوبه برای آن ضمانت اجرایی دیده شده است.
خدمات ارتباطی ماهوارهای چیست
خدمات ارتباطی ماهوارهای به نقل و انتقال پیام ارتباط رادیویی به واسطه استفاده از ماهوارهها اطلاق میشود و شبکه ماهوارهای نیز شامل بخشهای فضایی مشتمل بر تمام یا قسمتی از یک یا چند ماهواره متشکل از ماهوارههای GSO و Non-GSO است که در موقعیت مداری مشخص قرار دارند.
بخشهای زمینی ماهواره نیز مشتمل بر TT&C ، SCC ، MCC، هاب، دروازه که کنترل و مدیریت محموله و پلتفرم ماهواره را بر عهده دارد و همچنین ایستگاههای زمینی ماهوارهای تغذیه و پایانههای ثابت یا سیار ماهوارهای مربوط، است که با همدیگر در ارتباط هستند.
الزاماتی که برای اپراتورهای ماهواره در نظر گرفته شد
مطابق با الزامات درنظر گرفته شده برای اپراتورهای ماهواره، این اپراتورها باید در زمان تأسیس شبکه ماهوارهای، مقررات رادیویی بینالمللی تعیین شده توسط اتحادیه جهانی مخابرات را رعایت کرده باشند و داشتن موافقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به هنگام تاسیس یا قبل از شروع ارائه خدمات، نیز الزامی است.
اپراتور خارجی ماهواره باید مشخصات ثبت ماهواره در اتحادیه جهانی مخابرات و اطلاعات تکمیلی مورد نیاز را ارائه کند. باندهای فرکانسی مورد استفاده نیز باید مطابق با جدول تخصیصهای فرکانسی کشور باشد.
از سوی دیگر اپراتور ماهواره موظف است نقشه نواحی جغرافیایی تحت پوشش، مشخصات فنی ایستگاههای فرستنده و گیرنده زمینی ثابت یا متحرک دارای قابلیت برقراری ارتباط با شبکه خود و سطح شاخصهای کیفی خدمات در تمام نقاط مختلف کشور و همچنین شرایط حفاظت الکترومغناطیسی متقابل آن را با سایر فرستنده و گیرندههای کشور اعلام کند.
متقاضی باید معیارهای فنی و کیفی خدمات خود را به سازمان رگولاتوری ارائه و تائیدیه این سازمان را اخذ کند.
شرایط ارائه خدماتی که اپراتورهای ماهوارهای میدهند
مطابق این مصوبه، ارائه خدمات ماهوارهای توسط اپراتور ماهوارهای فقط از طریق قرارداد با دارندگان پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای، مجاز است.
اپراتورهای ارائه خدمات ماهوارهای میتوانند خدمات مبتنی بر تلفن ثابت و همراه، پیامک، اینترنت همراه و ثابت، پخش همگانی، انتقال داده و دورنگار به پایانههای ماهوارهای ثابت، قابل حمل (پرتابل) و یا متحرک مشترکان را مبتنی بر ارتباطات ماهوارهای ارائه دهند.
ارائه خدمات پخش همگانی رادیویی و تلویزیونی از سوی اپراتورهای ماهواره مستلزم دریافت تائیدیه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
طبق تبصره این مصوبه، خدمات ماهوارهای ایمنی، آماتوری ماهوارهای، هواشناسی ماهوارهای، اکتشاف زمین ماهوارهای، کیهانشناسی رادیویی، ناوبری ماهوارهای و تحقیقات فضایی مشمول این مصوبه نمیشود.
در این میان اپراتور خارجی ماهواره موظف است اطلاعات جزئیات تماس مشترکین دارندگان پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای طرف قرارداد خود را به صورت آنلاین در اختیار دارنده پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای قرار دهد.
از سوی دیگر اپراتور ماهواره موظف است اطلاعات جزئیات تماس و اطلاعات هویتی مشترکین ثبت شده در سایر نقاط جهان در مدت زمان حضور در داخل کشور را به صورت برخط در اختیار دارنده پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای طرف قرارداد در ایران، قرار دهد.
این اپراتور باید نسبت به ایجاد دروازه بینالملل اینترنت در قلمرو جمهوری اسلامی ایران یا انجام راهکارهای جایگزین مورد پذیرش سازمان رگولاتوری، اقدام کند.
از سوی دیگر اپراتور خارجی ماهواره موظف است محدوده تشعشعات رادیویی تعیین شده در ماده ۳۰ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶/۰۴/۲۵ مجلس شورای اسلامی را رعایت کند.
دیگر شرایط مدنظر برای فعالیت اپراتور خارجی ماهواره در ایران شامل موارد زیر میشود:
- اپراتور ماهواره نباید روی سرویسهای رادیویی ماهوارهای و زمینی فعال و برنامهریزی شده در داخل کشور، تداخل رادیویی مضر ایجاد کرده و یا توسعه آنها را با مشکل مواجه کند.
- اپراتور ماهواره موظف است نماینده دارای اختیارهای لازم خود در خصوص مسائل فنی، مقرراتی و سایر امور مربوط به این مصوبه را معرفی کند و این نماینده در موارد لزوم باید به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مراجعه کند.
- هرگونه ارائه خدمات میزبانی تماس به مشترکین در قلمرو جمهوری اسلامی ایران صرفاً پس از تائید سازمان رگولاتوری مجاز است.
- اپراتور خارجی ماهوارهای تا زمانی امکان ارائه خدمات در کشور را خواهد داشت که اپراتور داخلی به دلیل ناکافی بودن ظرفیت یا عدم بلوغ فناوری، امکان ارائه آن خدمات را نداشته باشد.
شرایط مسافران خارجی مشترک اپراتور ماهوارهای
مطابق این مصوبه مسافرین خارجی که مشترک اپراتور ماهواره بوده و با پایانه خود به کشور مسافرت میکنند، باید صرفاً از طریق دارنده پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای، خدمات مورد را دریافت کنند. اپراتور ماهواره باید این موضوع را به صراحت به مشترک خود اطلاعرسانی کند.
این اپراتور همچنین باید تمام امکانات سختافزاری، نرمافزاری و ارتباطی لازم برای دسترسی برخط رگولاتوری به وضعیت پوشش شبکه ماهوارهای و خدمات ارائه شده در کشور را فراهم کند و نیز گزارش تداخل در لینک ارتباطی فراسو خود (زمین به فضا) از داخل کشور را به همراه مستندات فنی مربوط به رگولاتوری ارائه دهد.
جریمه تخلفات و نقض تعهدات برای اپراتور خارجی ماهواره
با اپراتور خارجی ماهواره در صورت عدم پایبندی به مفاد و ضوابط مندرج در این مصوبه، به شرح زیر برخورد میشود:
- صدور اخطاریه و تعیین مهلت برای پاسخگویی و رفع تخلف
- دستور توقف فعالیت اپراتور خارجی ماهواره در کشور در صورت عدم رفع تخلف
وقفه به وجود آمده در ارائه خدمات موضوع این مصوبه در شرایطی مانند طوفانهای نادر خورشیدی و بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله به عنوان تخلف اپراتور ماهواره محسوب نمیشود و این اپراتور موظف است در حداقل زمان نسبت به برقراری ارتباط اقدام کند.
این اپراتور متعهد به رعایت قوانین و مقررات کشور، مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و ابلاغیههای رگولاتوری خواهد بود.
در صورت بروز هرگونه اختلاف بین دارندگان پروانه مجاز به ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای با اپراتور خارجی ماهواره، چنانچه موضوع با مذاکره حل و فصل نشود و اختلاف ناشی از برداشت طرفین از مصوبات کمیسیون و مجوزهای صادره باشد و رسیدگی به آن از سوی هر یک از طرفین از سازمان درخواست شده باشد، موضوع از سوی رگولاتوری قابل ارجاع به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خواهد بود.
نظر کاربران
مغزم نکشید چی بود منظورشون
پاسخ ها
خلاصه اش این است که باید شرایط فعلی اینترنت ایران (فیلتر و دسترسی به داده ها) را داشته باشد
یک کلام بهش بگید وقتی ما میگیم قط کنید باید قط کنید
منظورشون جلوگیری از فعالیت همون شبکه ماهواره ای آمریکایی هست که میخواد به مردم اینترنت رایگان بده ...!!!
فکر کردن میتونن جلو فعالیتش رو بگیرن !!
این مقاله نهایت بی سوادی رو نشون میداد . میگه اگه با قوانین ما کنار نیان اجازه فعالیت رو نمیدیم . دلم میخواد ببینم چه طور ؟ اون ماهواره که تو فضاست
پاسخ ها
جلوی اون و که نمی گیرن عزیزم جلوی تو رو می گیرن
هر وقت تونستن جلوی وی پی ان ها و فیلتر شکن ها رو بگیرن جلوی اون رو هم میتونن بگیرن