پاسخ به برخی ابهاماتِ برگزاری کنکور دکترا
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح اقدامات و تدابیر بهداشتی برای آزمون دکتری تخصصی سال ۹۹ به ابهامات درباره برخی مسائل در این آزمون پاسخ داد.
مهر نوشت: سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح اقدامات و تدابیر بهداشتی برای آزمون دکتری تخصصی سال ۹۹ به ابهامات درباره برخی مسائل در این آزمون پاسخ داد.
فاطمه زرین آمیزی گفت: آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۳۹۹ دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور صبح پنجشنبه ۹ مردادماه ۹۹ در ۷ گروه آموزشی و ۲۴۵ کدرشته امتحانی در ۱۴۳ حوزه امتحانی در ۶۰ شهرستان مختلف کشور برگزار شد.
وی افزود: در این دوره از آزمون ورودی مقطع دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۹۹ تعداد ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب ثبت نام کرده اند که پس از قرائت پاسخنامه ها می توان تعداد دقیق حاضرین و غایبین در جلسه آزمون را اعلام کرد.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: با توجه به اینکه آزمون دکتری نخستین آزمون در سطح کشوری بود که در ایام کرونا برگزار می شد سازمان سنجش با هماهنگی وزارت بهداشت، پروتکل های بهداشتی را به حوزه های برگزاری آزمون ابلاغ کرده بود و هم اکنون هم دانشگاه ها و حوزه های برگزاری آزمون در حال ارسال گزارش و فیلم و عکس از رعایت پروتکل های بهداشتی در جلسه آزمون هستند.
وی در پاسخ به برخی ابهاماتی که درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی از حوزه های آزمون دکتری مطرح شده است، گفت: درباره اینکه در برخی از حوزه ها تب سنجی صورت نگرفته، نکته این است که تب سنجی در پروتکل ابلاغی وجود نداشت و برخی از دانشگاه ها و حوزه ها به ابتکار خودشان تب سنجی را اضافه کرده بودند. پروتکل ابلاغی در زمان دریافت کارت و راهنمای آزمون به اطلاع داوطلبان رسیده بود.
زرین آمیزی درباره درج تاریخ اسفند ۱۳۹۸ بر روی دفترچه سئوالات آزمون دکتری گفت: این دوره از آزمون ورودی مقطع دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۹۹ در ابتدا قرار بود در اسفندماه ۹۸ برگزار شود و چند روز مانده به توزیع کارت از سوی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا لغو شد و به زمان دیگری موکول شد. در آن زمان هم اعلام کردیم که سئوالات چاپ شده اما ارسال نشده بود.
وی افزود: در واقع قرنطینه چاپ سئوالات صورت گرفت و سئوالات در چاپخانه باقی ماند و تمام ۴۰ نفر کارکنان چاپخانه از اسفند ۹۸ تا زمان برگزاری آزمون در داخل چاپخانه در قرنطینه بسر می بردند.
سخنگوی سازمان سنجش تاکید کرد: هیچ زمانی گفته نشد که طراحان سئوال در قرنطینه هستند چرا که رئیس سازمان سنجش نیز یادآور شد که طراحان در قرنطینه نمی مانند زیرا سئوالات از بانک سئوالاتی که طراحی شده به صورت تصادفی انتخاب می شود. درباره درج تاریخ اسفند ۹۸ بر روی پاسخنامه ها نیز موضوع به همین دلیل است.
وی درباره میزان تاخیر در برگزاری آزمون و گزارش حوزه های امتحانی در این خصوص نیز اظهار داشت: گزارشی از تاخیر قابل توجه در آغاز برگزاری آزمون نداشته ایم و اگر جایی هم تاخیر کوتاهی وجود داشته به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم ازدحام و تک تک وارد شدن داوطلبان بوده است. تنها جایی که تاخیر گزارش شده و ما نیز آن را تایید کرده ایم تاخیر برای شروع آزمون داوطلبان مبتلا به بیماری کرونا در شهر تهران و در محل بیمارستان طالقانی بوده است.
زرین آمیزی خاطرنشان کرد: البته این تاخیر در شروع زمان آزمون به کل زمان آزمون آنها خدشه وارد نکرد و همان زمان استاندارد برای این افراد درنظر گرفته شد و همان طور که دیرتر شروع شد دیرتر هم پایان یافت. به هر حال شرایط آزمون برای این افراد خاص بود و موارد بهداشتی سختگیرانه تری باید اعمال می شد.
وی درباره موضوع همراه داشتن موبایل و شائبه هایی که مطرح شده است برخی داوطلبان موبایل در جلسه همراه داشته اند، گفت: هر ساله در آزمون تعداد انگشت شماری داوطلب بوده اند که موبایل، ساعت هوشمند و هندزفری همراه داشته اند که این موضوع به عنوان گزارش های تخلف و تقلب چه از سوی داوطلبان و چه از سوی حوزه های برگزاری آزمون به سازمان سنجش ارسال می شود و پس از طرح در هیات رسیدگی به تخلفات آزمون ها، بسته به نوع تخلف مجازات برای آن تعیین می شود.
سخنگوی سازمان سنجش با اشاره به انتشار برخی عکس ها از داوطلبان که شائبه به همراه داشتن موبایل را مطرح کرده است، افزود: انتشار عکس از داوطلبی که در حال تغذیه بیسکویت بوده و گفته شده که موبایل بوده، اقدامی خلاف واقع است و انتشار این عکس به تشویش اذهان عمومی و بردن آبروی آن فرد منجر شده، از همین رو سازمان سنجش از منتشر کنندگان این عکس شکایت می کند.
وی درباره عکس هایی که از حوزه های مختلف بدون رعایت پروتکل های بهداشتی ایام کرونا و ازدحام جمعیت منتشر می شود نیز گفت: ممکن است این عکس ها برای آزمون دکتری نباشد. برخی از عکس ها مربوط به ازدحام خانواده ها است و چون در این آزمون خانواده ها حضور نیافته اند این عکس ها برای آزمون دکتری نیست. نکته مهم در انتشار عکس ها این است که اول باید تایید شود که برای آزمون دکتری بوده است یا خیر. در صورت اثبات این مسئله با حوزه هایی که کوتاهی کردند، برخورد شده و به آنها تذکر داده می شود.
زرین آمیزی درباره تقاضای برخی داوطلبان درباره پک بهداشتی گفت: گفته شد که سازمان سنجش به منظور ضدعفونی پد الکلی در اختیار داوطلب قرار می دهد که به دلیل اینکه فرآیند ثبت اثر انگشت و نیاز به پد الکلی حذف شد این موضوع هم در اختیار داوطلبان قرار نگرفت که البته برخی از دانشگاه ها پد ها را پخش کردند و در این میان دانشگاه و حوزه آزمونی که این کار را نکرده، تخطی نکرده است.
ارسال نظر