۱۰۰۸۲۱۱
۱ نظر
۵۰۱۵
۱ نظر
۵۰۱۵
پ

احتمال برگزاری حج تمتع چقدر است؟

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: چند روز پیش دستورالعملی از سوی مدیریت حرم‌های مکه و مدینه اعلام شد که دارای یک پروتکل سنگین بهداشتی بود و نشان می‌دهد به نوعی عربستان در حال آماده شدن برای برگزاری حج است.

تسنیم نوشت: رئیس سازمان حج و زیارت گفت: چند روز پیش دستورالعملی از سوی مدیریت حرم‌های مکه و مدینه اعلام شد که دارای یک پروتکل سنگین بهداشتی بود و نشان می‌دهد به نوعی عربستان در حال آماده شدن برای برگزاری حج است.

علیرضا رشیدیان در یک گفت‌وگوی رادیویی درباره سرانجام برگزاری مراسم حج تمتع ۹۹، اظهار کرد: تا این زمان هنوز عربستان اعلام موضع رسمی درباره برگزاری یا عدم برگزاری حج، نکرده است.

وی ادامه داد: گلایه اساسی که به مسئولان عربستان وارد شده این است که در مسئله مهمی مانند حج که یک واجب شرعی به شمار می‌آید، می‌طلبید دولت عربستان، نماینده کشورهای مختلف را دعوت کند و از آنها نظر بخواهد که در این شرایط، برای سلامت، امنیت و آرامش زائران چه کارهایی می‌توان انجام داد.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: متأسفانه دولت عربستان علی‌رغم تماس‌های مکرر دفتر نمایندگی با مسئولان عربستان، پاسخی جز دعوت به صبر و شکیبایی و اینکه به زودی اعلام وضعیت خواهند کرد، نداد. این در حالی است که ما به عنوان یک کشور مسلمان خود را مکلف می‌دانستیم با توجه به فراگیری بیماری کرونا پیشنهاداتی به وزارت حج عربستان ارائه دهیم تا اگر قرار است حج برگزار شود، پروتکلی به عنوان پروتکل سلامت برای غربالگری در بدو حرکت زائران از کشورها، در حین استقرار زائران و همچنین هنگام خروج از عربستان مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا اعلام هم‌فکری و همکاری با این کشور را اعلام کردیم ولی باز هم پاسخی ندادند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از یک سو برخی کشورها در حال اعلام انصراف هستند که این امر در صورت اعلام تعطیلی حج از سوی عربستان، موجب کاهش هزینه‌های صعودی‌ها می‌شود، ادامه داد: این درحالی است که چند روز پیش دستورالعملی از سوی مدیریت حرم‌های مکه و مدینه اعلام شد که دارای یک پروتکل سنگین بهداشتی بود و نشان می‌دهد به نوعی عربستان در حال آماده شدن برای برگزاری حج است اما از سوی دیگر عدم پاسخگویی و وقت کشی آنها نشان می‌دهد عربستان توانایی و ظرفیت را برای ارائه خدمات لازم به حجاج ندارد.

به گفته رشیدیان، در قراردادی که با عربستان منعقد کرده‌ایم نخستین صفحه مربوط به این موضوع است که دولت عربستان خودش را مکلف دانسته امکانات لازم را برای سلامت، عزت و کرامت حجاج فراهم کند.

استفتا از ۱۲ مرجع درباره شرایط اضطرار کرونا

وی خاطرنشان کرد: مهمترین موضوعی که امسال وقت زیادی از همکاران ما در هیئت پزشکی گرفت این بود که حدود ۱۵ دستورالعمل در معاینات قبل اعزام، آموزش‌، پرواز، اسکان و حتی مناسک لحاظ و علاوه بر این با استفتاء از ۱۲ نفر از مراجع، مجوزهایی برای وقوف اضطراری اخذ شد. همه این کارها و پیش بینی‌ها برای این بود که بتوانیم با توجه به تجاربی که در سال‌های گذشته و در زمان وقوع آنفولانزای نوع A و آنفولانزای خوکی به دست آوردیم، حج را به شکل مطلوب انجام دهیم،البته زمان شیوع آن بیماری نیز سفر حج انجام شد و حتی یک مورد فوتی به دلیل آنفولانزای خوکی نداشتیم.

رشیدیان همچنین درباره قرنطینه زائران هنگام بازگشت، گفت: ستاد کرونا حدود ۱۵۰ صفحه دستورالعمل برای مرحله به مرحله اعمال زائران حتی برای قربانگاه، رستوران‌ها و غیره تعیین کرد. علاوه بر این کادر درمانی در هتل‌ها مستقر خواهند بود تا حجاج رصد و کنترل شوند. علاوه بر این در هتل‌ها نیز اگر فردی دچار علائم شود پیش بینی‌های لازم برای قرنطینه آن فرد در هتل اندیشیده شده است.

وی ادامه داد: برای بازگشت زائران نیز علاوه بر اینکه همه پزشکان موظف هستند برای همه افراد گزارشی بنویسند که مشخص شود زائر علائم کرونایی نداشته است، با تب سنجی و مشاهده فیزیکی وارد کشور خواهند شد. البته برنامه‌ای برای استقبال خانوادها از زائران نخواهیم داشت و پیش‌بینی‌ کرده‌ایم افرادی که دارای علائم هستند، قرنطینه شوند و طی ۴۸ ساعت آزمایش‌های لازم روی آنها صورت گیرد و در صورت نداشتن مشکل ترخیص شوند. علاوه بر این تاکید کرده‌ایم که هرگونه دید وبازدید را به مدت دو هفته به تعویق بیندازند.

رشیدیان در پاسخ به اینکه آیا ایران درصورت تعلیق حج به دلیل قراردادهایی که با هتل‌ها منعقد کرده، باید هزینه‌ای بپردازد گفت: ما برای هیچ کدام از آن قراردادها هزینه‌ای می‌پردازیم چراکه بندی در قرارداد وجود دارد که چناچه به هر علتی در شرایط خاص عربستان مانع ورود حجاج شود ما هیچ تعهدی برای پرداخت به طرف‌های عربستانی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ما موظف بودیم صرفه و صلاح زائران را درنظر بگیریم، گفت: سال گذشته متوسط قیمت حج ۲۵ میلیون تومان بود که این رقم در سال جاری به ۳۵ میلیون تومان رسید. علاوه براین قیمت ارز نیز نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما در تلاش هستیم تا نرخ ارز امسال را برای زائران حفظ کنیم.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: با توجه به اینکه پول مرحله اول ثبت نام را از زائران اخذ کرده‌ایم، در تلاشیم ارز مصوب امسال را برای این دسته از زائران ذخیره کنیم تا با این نرخ در سال آینده مشرف شود البته اگر عربستان ظرفیت مضاعفی برای حج سال آینده اعلام کند نرخ ارز برای افراد مازاد تابع شرایط روز خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رحیمی

    خدا کندلغو شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج