۱۰۰۵۷۱۹
۱۶ نظر
۵۰۱۷
۱۶ نظر
۵۰۱۷
پ

چند درصد مستاجران، نیازمند حمایت هستند؟

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس مطالعات طرح جامع مسکن، ‌ حدود ۳۰ درصد مستاجران، نیازمند حمایت مالی دولت هستند.

خبرگزاری مهر: معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس مطالعات طرح جامع مسکن، ‌ حدود ۳۰ درصد مستاجران، نیازمند حمایت مالی دولت هستند.

محمود محمودزاده با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه افزایش نرخ اجاره نشینی ناشی از افزایش قیمت ملک و مسکن است، افزود: این افزایش هم وابسته به بازارهای دیگر است.

وی با بیان اینکه بازار مسکن، مستقل نیست، گفت: این بازار، بسیار سرمایه پذیر است، زیرا در سال‌های گذشته نشان داده است که سرمایه گذاری مطمئنی با حاشیه سود مناسب است به همین علت از بازارهایی است که معمولاً دچار سفته بازی می‌شود.

محمودزاده افزود: بر اساس آخرین آمار نفوس و مسکن، بیش از ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار شهری داریم که از این تعداد ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار یعنی حدود ۳۰ و ۷ دهم درصد آن‌ها مستأجر هستند.

وی اضافه کرد: این آمار در ۷ استان کشورمان از جمله تهران بیش از ۴۰ درصد است پس از تهران، استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، قم و کرمانشاه هم این گونه است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: برخی استان‌ها هم زیر ۳۰ درصد خانوارها، اجاره نشین هستند که پایین‌ترین نرخ اجاره نشینی در کشورمان را در اردبیل و پس از آن یزد، مازندران و گلستان داریم و بقیه استان‌ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

محمود زاده ادامه داد: یکی از علت‌های مهم افزایش قیمت مسکن در سال‌های ۹۸ و ۹۹, هجوم سرمایه از بازارهای رقیب بود و بخشی دیگر هم ناشی از رشد طبیعی و تورم بود.

صدیف بدری نماینده مجلس شورای اسلامی نیز بی توجهی دولت و مسئولان تصمیم گیر در عمل به وظایف قانونی خود را یکی از علت‌های مشکلات ناشی از مسکن دانست و گفت: اصول ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی و بند ۴۱ سند چشم انداز توسعه ۲۰ ساله کشور بر تکلیف دولت در تأمین مسکن مناسب برای همه اقشار کشور، صراحت و تاکید دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه دولت نه تنها برنامه منسجم و منظمی در بازار تولید، عرضه و کنترل قیمت‌های مسکن ندارد بلکه حتی تصمیمات انحرافی هم داشته است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهکار دولت مبنی بر گرفتن مالیات از خانه‌های خالی افزود: بیشتر خانه‌های خالی در مناطق بالای شهرها هستند بنابراین این کار، مشکل اقشار محروم و فقیر جامعه را حل نمی‌کند.
وی اضافه کرد: حتماً باید مبنای کنترلی برای اجاره بها داشته باشیم و باید بر اساس ارزش منطقه‌ای یا قیمت تمام شده، نرخی در نظر گرفته شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: می‌توانیم برای مستأجران، تسهیلات کم بهره و تمهیدات کنترلی در نظر بگیریم و و علاوه بر این برنامه کوتاه مدت باید برنامه‌های بلند مدت هم داشته باشیم.

فرید قدیری کارشناس بازار مسکن هم گفت: افزایش بیش از ۴۰ درصدی اجاره بها، معلول جهش قیمت مسکن است بنابراین باید جهش قیمت مسکن را علت یابی کنیم.

وی ادامه داد: انتظارات تورمی و نگاه فنی اغلب فعالان اقتصادی و مردم عادی به آینده تورم و متغیرهای اقتصادی، موجب می‌شود که مردم نقدینگی و دارایی‌های خود را تبدیل و در بازاری سرمایه گذاری کنند که خطر کمتر و سود بیشتر دارد بنابراین طبیعی است بخش زیادی از نقدینگی دو سال اخیر در بازار مسکن و زمین سرمایه گذاری شده است.

او گفت: رشد نقدینگی در ۳۰ سال اخیر بی سابقه بوده است بنابراین بخشی از این نقدینگی وارد بازار ارز، سرمایه و ملک می‌شود و این تقاضای سرمایه‌ای و غیر مصرفی در بازار مسکن، علت اصلی جهش قیمت‌های مسکن است.

قدیری، کمبود عرضه مسکن در پنج سال اخیر را از دیگر علت‌های افزایش قیمت مسکن بیان و اضافه کرد: همه این علت‌ها به جهش قیمت مسکن منجر شده و در نتیجه در یک سال اخیر توان مستأجران در پرداخت اجاره بها، کاهش یافته است.

این کارشناس بازار مسکن گفت: دولت می‌تواند بخشی از پول پیش اجاره مسکن را در قالب تسهیلات به مستأجران بپردازد، اما نباید توقعی در مستأجران ایجاد شود که نتوان به آن پاسخ داد، زیرا احتمال تحقق این موضوع، بسیار ضعیف است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رضا رحیمی

    99/

    پاسخ ها

    • حاج یونس

      پس مسئولین وزارت مسکن و بازرسی و اتحادیه املاک چه غلطی دارن میکنن چرا به فکر مردم مستأجران نیستید به دلیل گرونی اجاره و مسکن خیلی از خانواده ها از هم پاشیده و متلاشی شدند.از خون شهداخجالت بکشین.....

  • فرخ انتظار

    مردم روز بروز فقیرتر میشن هیچ کس هم به فکر مردم نیست ففط یه سری نشستن کارشناسی میکنن و کاری در عمل برای مردم انجام نمیشه

  • بدون نام

    به والله بالای هفتاد درصد نیاز به حمایت دارن.من خودم خداروشکر یه آلونک دارم که توش بگذرونم ولی وقتی قیمت رهن و کرایه هارو میبینم سرم سوت میکشه.برباعث وبانیش لعنت

  • بدون نام

    انقدر کرایه خونه تو تهران زیاد بود امدیم اطراف تهران
    اینم از دولت تدبیر و امید

  • ژاسمن

    98 درصد

  • بدون نام

    ما مستاجرها بخدا جر خوردیم تاکی باید تاوان این بی کفایتی رو بدیم

  • هوشنگ پناهنده

    چقدر مسخره باور کن من 300اجاره میدم ندارممممم 30%ح

  • خضرو خان

    کلا ۳ درصد

  • بدون نام

    هشتاد درصد

  • بدون نام

    دولت باید تدبیری عاقلا بگیرد مانند کشورهای کافر خانه بسازد ودراختیار شهرداری بگذاردوازطریق شهرداری به مستاجران کرایه بدهد ودیگر ایقدر هرسال 30%به اجاره مسکن اضاف نمی شد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خدایا منه مستمری بگیر با این اجاره کمر شکن چکار کنم

  • بدون نام

    شاید ۹۰ در صد

  • مجید رامی

    آخه شما نمیگنید ساختمان هزینه نگهداری داره کولر آبگرمکن نقاشی پکیج ایزوگام و .....خوب ببینید اینها چند برابر شده مگه مالک با مردم دشمنی داره دست آخر هزینه نو کردن اینها بعد از چند سال گردن مالک است اینها همه ریشه در بی ارزش شدن ریال است این کلی است برای همه چیز ماشین .لوازم خانگی.خوراکی.و.......

  • بدون نام

    خودتون بهتر میدونین

  • بدون نام

    لایک کشورهای کافر خوب اومدی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج