تلخ و دردناک؛ تهیه آب به قیمت سقط جنین!
خبرگزاری ایسنا در گزارشی به موضوع بحران آب در روستاهای خراسان رضوی پرداخته است.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی به موضوع بحران آب در روستاهای خراسان رضوی پرداخته است.
در این گزارش میخوانید:
* جنینهای پنج مادر در یکی از روستاهای خراسان رضوی، بههنگام تهیه آب سقط شدهاند، روستایی که چندان دور از مرکز استان نیست.
* بشیرآباد تربتجام، فقط 2 ساعت تا مشهد فاصله دارد، فقط 2 ساعت... به سمت این روستا راه افتادیم. در میانه راه روستا با جاده آسفالت خداحافظی کردیم و راه را به سمت کوههایی پیش گرفتیم که سمت چپ جاده اصلی قرار دارد. تا چشم کار میکند دشت است و کوه؛ بدون آبادی. 15 دقیقه طول کشید تا در این گرما و این مسیر خاکی، چشممان به روستایی که «آباد» نیست، روشن شد.
* درد و دل این مردم که رنج در چهرههاشان نمایان بود، آغاز شد؛ ابتدا سه زن جلو آمدند و با هم جملهها را تکرار و یا کامل میکردند، گفتند: پنج الی هفت ساعت در روز منتظر آب میمانیم؛ این وضعیت آب روستایی به این بزرگی است. این آب را بخوریم یا برای مصارف بهداشتی استفاده کنیم؟ این ظرف را که من الان به خانه ببرم به لباسهایم برسانم یا به خوردن؟ آب مثل یک نخ میآید. رحمی به ما بکنند.
* دیگری این طور ادامه داد: ما امروز مراسم درگذشت یکی از عزیزانمان را داشتیم، از شهرستان تربتجام آب برای مراسم آوردیم. مسئولان به فکر ما باشند؛ به خدا بابت این گاز، آب و جاده خیلی محرومیم. بیآبی خیلی سخت است؛ چه طور بچهها را حمام ببریم؟ یک عمری است که همین طور بدبختی میکشیم.
* در این میان یکی از آن مادرانی که فرزندش سقط شده است، جلو آمد تعریف کرد که دو سه ماه پیش به دلیل همین آب آوردن بچهاش سقط شده است و گفت: یک نفر دیگر را نیز که فرزندش سقط شده است، همین الان از بیمارستان آوردهاند. تنها یک تانکر آب میآید در حالی که این همه خانوار در روستا ساکن هستند.
* یکی دیگر از زنان روستایی نیز عنوان کرد: همه زنان روستا دیسک کمر گرفتهاند. حداقل مسئولان بگویند که روستا را تخلیه کنیم؛ مردها و بچههایمان از صبح تا شب کار میکنند، زنان هم به فکر آب هستند و دستهایشان همه آسیب دیده و عروسهایمان هم فرزندانشان سقط میشوند.
* زن سالمندی که در حال پر کردن دبههایش بود، گفت: روز تا شب همین فرغونها و دبهها به دستم است و همین جا هستم. دیشب آن قدر اینجا دعوا و فحاشی بر سر آب صورت گرفت که نپرسید... اگر ما از این ملت ایران نیستیم ما را بفرستید کشورهای اطراف. همین الان یکی برای سقط جنینش در بیمارستان خوابیده است، شب تا صبح از کمر درد خوابمان نمیبرد. ما بنده خدا نیستیم؟ قبل از آمدن شما هم همین جا بین خانمها دعوا شد. ما چه گناهی کردیم؟ شما بگویید گناه ما چیست؟ به درد ما رسیدگی بکنید.
* یکی دیگر از اهالی گفت: به خدا سه ماه است در خانه افتادهام؛ پاهایم ورم کرده است دکتر گفته عمل و استراحت کن؛ هم پول عمل ندارم و هم این که نمیتوانم در خانه بمانم چرا که مدام برای تامین آب باید بیایم. سه ماه است لباسهایم را نشستهام.
سید محمد شکارچی، دهیار روستا نیز درباره وضعیت کمبود گفت:
* روستای بشیرآباد در فاصله ۲۷ کیلومتری از مرکز شهرستان واقع شده و دارای جمعیت بالای ۵۰۰ نفر و ۱۳۲ خانوار است که نزدیک ۱۵ سال با این مشکل بیآبی درست و پنجه نرم میکند؛ مشکلی که هم مربوط به انسان و هم مروبط به دام میشود. متاسفانه خانمها با فاصله ۷۰۰ متری قنات، فرغونهای سنگین آب را حمل میکنند که به همین دلیل پنج مورد سقط جنین داشتهایم.
* خانمهای باردار فرغونهای آب را که حمل میکردند، در مسیر دردشان میگرفته، بعد که مشکلات بعدی برایشان پیش میآمده به پزشک مراجعه میکردند و متوجه میشدند که بچه پنچ شش ماهه را باید سقط کنند. افرادی در روستا داریم که به دلیل کمردردهایی که دارند داخل خانهها زمینگیر شدهاند؛ دیسکهای گردن، آرتروز گردن و... سایر بیماریها همه با مدارک پزشکی موجود است.
* ما هیچی از نظام نمیخواهیم؛ چهل سال از نظام جمهوری اسلامی میگذرد و ما تنها عدالت را میخواهیم؛ عدالت را برقرار کند و آب را به ما برساند؛ ما اینترنت نمیخواهیم، الان بعضی بر سر اینترنت دعوا دارند؛ ما گاز، اینترنت و جاده نمیخواهیم، ما آب میخواهیم. نیاز اولیه انسان آب است. واقعا دیگر مردم نمیتوانند.
افکار؛ رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان تربتجام درباره سقط جنین مادران هم عنوان کرد:
* این مطلب را به طور کلی تکذیب میکنیم. روستای ۴۵۹ نفره بشیرآباد هفت مادر باردار دارد که از طریق سامانه سیب و مراکز بهداشتی به طور پیوسته مورد پایش و معاینه قرار میگیرند و هیچ مشکلی هم ندارند. آخرین سقط روستا به تاریخ دو سال گذشته برمیگردد، یک مورد مردهزایی در تاریخ سوم تیرماه سال جاری این روستا داشته که به دلیل مشکلات ارثی و فامیلی بوده است و هیچ مورد دیگری به جز این را تایید نمیکنیم.
* (در خصوص اهمیت آمار سقط یا آسیب به مادران باردار): یکی از شاخصهای توسعه پایدار در هر کشور میزان آسیبی است که به مادران باردار وارد میشود و یکی از مهمترین موضوعات در این مورد سقط است که در این شاخص اهمیت فراوانی دارد و از نظر وزارت بهداشت و سازمانهای جهانی مهم است. به همین دلیل است که ما تاکید میکنیم مراقبت از مادران باردار حتما باید انجام شود و هر آسیبی که میرسد، گزارش شود.
نظر کاربران
قابل توجه اقای جهانگیری
باید ساعتها نه معذرت سالها به حال وطن گریست کشور پهناور سرشار از منابع اما دریغ از مدیریت
پاسخ ها
آقا اینها مهم نیستن! جورج فلوید مهمه! خاشقچی مهمه! لبنان، غزه، فلسطین، یمن، بحرین،سوریه،عراق ، ونزویلا و.... مهمن، ما باید گرسنه باشیم تا ...
چی بگیم؟
آتیش بگیره این مملکت بعضی ها تو رختخوابشون هم لوله کشی دارن بعضی ها باید ده کیلومتر پیاده برن یه دبه آب بیارن آتیش بگیره مملکت
خراب بشه ایران خراب بشه ....
به جاش امنیت داریم!!!!!!!
آیا حق این ملت بدبخت ایران اینه با این همه ثروت؟
بعضی مناطق کرمان و خراسان جنوبی هم اینجوریه منتها چون قدرت رسانه ای خوزستانیها رو ندارن هیچوقت چیزی ازشون نمیشنویم
هرچی تکذیب کردن مطمئن باشید واقعیت داره
اینکه دردناک نیست کحای کارین صدای لبلا فروهر از شبکه دو پخش شده وا مصیبتا
آهای مسئولین کیا وظیفه شونه؟/از خدا بترسید/ولله خدا هست /اون دنیا تشنه میشید/خیرین فقط همتی/مگه شرفتون کجاست؟/ قحطیه وجدان بیشتر از قحطی همه چی شده.
مسئولین رو خدا بکشه
بله صدا سیما میلی که ۲۴ ساعته میگه همه چی آرمه و به خاطر کشته شدن یک کاکا سیاه شبکه ها رو کنتورات داده به تظاهرات آمریکا اما برای مردمانشان خفه شید
چرا دیدگاه مردمو نمیزارید پس اینجاهم همش سانسوره
شرم اوره. تکذیب برای چی؟ یعنی این خانمها دروغ میگند؟! حالا سقط هیچ چی موضوع کمبود اب و رنج حمل اب با فرغون هم تکذیب میشه؟!
اینکه محروم هستند و مسولین باید جواب گو باشند ...
اون دلواپسایی که پلاکارد بدست برا کشته شدن سیاپوست آمریکایی اعتراض کردن الان کدوم گوری هستن نفسشون درنمیاد
آخه وقتی سوریه و لبنان و عراق و یمن افغانستان و ... داریم اینا کجای آمارند؟
بدا به روز مسئولین
باز برید برق صادر کنید به عراق. با اون سیاست خارجی و داخلی افتضاحتون
سپاه،کمک کندورفع فقرکنند
لعنت به اون افرادی که تکذیب می کنندمث روزروشنه واسه اون مسئول متاسفم هم وطن عزیزم به خداتوکل کنیداین همه سرمایه گازنمیخواداینترنت نمیخوادواسه زنده موندنشان فقط اب میخوان اب اب اب اب اب اب اب اب
مسولین به لبنان ،سوریه و فلسطین برسن ، اونا واجب ترن
کدام آمار دانشکده پزشکی درست بوده که آمار سقط جنین درست باشه
حیف که چاپ نمیکنند وگرنه جانانه میشد نظر داد ....
افسوس و صد افسوس.... چی بگیم به کی بگیم ....
خدایا بترکونشون..... چه وعدهها که ندادند!!! اینوکه میشه چاپ کنی؟؟
مسولین اینا رو میبینن هنوز زنده ان؟
با چه رویی؟
شبا چجوری سر راحت میزارن رو بالشت؟
بنزین میبرین ونزوئلا؟
مسئولانمون کاش از کلان شهرها بیرون بیان
عجب.......
هر چه ددست هست تکذیبش میکنند مردم دیوانه نیستند که گلایه کنند