طرز تهیه قلیه؛ غذایی برای گیاهخواران
باید این واقعیت را گفت که به غذاهای محلی مازندان به نسبت غذاهای محلی استان گیلان توجه کمتری شده است. چنگل قلیه یا قلیه چغندر یکی از غذاهای مقوی و سرشار از ویتامین محلی شهر بابل واقع در استان مازندران است که در سایر شهرهای این استان نیز طبخ میشود.
ایرنا زندگی: چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل، نام مشابهی با قلیه ماهی یا قیله میگو دارد، اما کاملا گیاهی است و هیچ گونه مواد گوشتی به آن اضافه نمیشود.
باید این واقعیت را گفت که به غذاهای محلی مازندان به نسبت غذاهای محلی استان گیلان توجه کمتری شده است. چنگل قلیه یا قلیه چغندر یکی از غذاهای مقوی و سرشار از ویتامین محلی شهر بابل واقع در استان مازندران است که در سایر شهرهای این استان نیز طبخ میشود. نام دیگر این غذا، چنگِل تِرشی است و با نان سرو میشود. نکته مهم در این غذا غلظتی است که باید رعایت شود که به میزان آبی است که باید در غذا باقی بماند. برای تقریب به ذهن شدن دقت کنید غلظت آن به اندازه آش ترش باشد و این غذا که سرشار از مواد غذایی مورد نیاز است برای گیاهخواران بسیار مناسب است.
مواد لازم:
- چغندر: ۳عدد
- باقالی: دو پیمانه
- عدس: یک پیمانه
- شنبلیله: یک دسته
- نعنا: یک دسته
- تره: یک دسته
- جعفری: یک دسته
- رب انار: یک تا ۲ قاشق غذاخوری
- گلپر و نمک: به میزان لازم
- سیر داغ: حدود یک قاشق غذاخوری
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- فلفل:به میزان دلخواه
- آب نارنج: یک چهارم پیمانه
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا داغ: چاشنی غذا و برای تزیین
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزیها بعد از خشک شدن خرد شود.
۲. باقالیها را دو پوست کرده و چغندرها به صورت حلقوی برش دهید.
۳. پیازهای خرد شده باید با روغن تفت داده شود در حدی که رنگ آنها به طلایی نزدیک شود.
۴. در این مرحله باید سیر داغ را آماده کنید.
۵. چغندر را برای پخته شدن درون یک قابلمه بریزد و بعد به آن عدس و باقالی را اضافه کنید.
۶. تره و جغفری را حرارت دهید و پس از پخته شدن کامل درون قابلمهای که چغندر و باقالی در حال پخت هستند، بریزید.
۷. بعد از ۱۰ دقیقه رب انار و آب نارنج را اضافه کنید.
۸.. فلفل، گلپر و نمک در این مرحله اضافه میشوند به این نکته دفت کنید که میزان این مواد غذایی به سلیقه ذاائقه غدایی شما مربوط است.
۹. در مرحله آخر پیاز داغ وسیر داغ را اضافه کنید.
۱۰. پشنهاد میشود ۲ قاشق غذاخوری سبوس برنج به غذا اضافه شود.
۱۱. ترشی این غذا بستگی به ذائقهی شما دارد. میتوانید از آب نارنج کمتر یا بیشتر استفاده کنید.
نظر کاربران
این غذا در شهرهای مختلف مازندران رایجه نه فقط بابل. بهتره پسوند بابلی رو حذف کنید و به جاش مازندرانی بذارید تا حق مطلب بهتر ادا بشه. ممنونم
یا خود خدا
اخه کی چغندر و باقالی رو باهم خورده،اول قبر باید بخری بعد این غذا رو نوش جان کنید هیچ چی سر جاش نیست هرچی دم دستش بوده ریخته،غذا باید هارمونی داشته باشه
ما فارسی ها چغندر با ماش درست می کنیم معروف به چغندر ماشک چغندر می پزیم همچنین ماش را هم می پزیم بعد با هم می کوبیم تا له شود پیاز داغ آماده می کنیم با ادویه جات بعد روی مواد کوبیده می ریزیم وآبی که چغندر در آن پخته شده روی آن می ریزیم تا بجوشد ودر نهایت آب نارنج اضافه می کنیم غذا اماده است
این که بیشتر شبیه آشه
مادر شوهر من این غذا را درست میکنه ولی عدس نمیریزه شبیه آش و خیلی خوشمزه سبزی هم فقط جعفری