۹۹۲۷۲۲
۴ نظر
۵۰۶۲
۴ نظر
۵۰۶۲
پ

افطاری روز؛ نان چزنک

در فصل بهاری که با کرونا زندگی می‌کنیم و نمی‌توان در کنار سیاه چادر‌های عشایر طعم نان‌های محلی را چشید، پختن نان چزنک رغو می‌تواند اندکی غم سفر نرفتن به غرب کشور را کم کند.

ایرنا زندگی: در فصل بهاری که با کرونا زندگی می‌کنیم و نمی‌توان در کنار سیاه چادر‌های عشایر طعم نان‌های محلی را چشید، پختن نان چزنک رغو می‌تواند اندکی غم سفر نرفتن به غرب کشور را کم کند. در این روزهای زیبای ماه رمضان نیز می‌توانید این نان مقوی را در خانه تهیه، و با با آن افطار کنید.

افطاری روز؛ نان چزنک

نان چزنک رغو، شلکینه یا شله کینه، نان سنتی در استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان است که در این استان‌ها نام‌های متفاوت و نزدیک به هم را دارد. پخت سنتی این نان روی ساج و اجاق‌های هیزمی بوده، اما می‌توان آن را با اجاق‌های گازی جدید و فر آماده کرد. اگر به نان‌های نازک علاقه دارید شما می‌توانید از دوست‌داران چزنک رغو باشید. نان چزنک به علت نیاز به مواد اولیه کم و در دسترس همگان، پخت آسان و سریع می‌تواند یک میان وعده همیشگی باشد.

این نان به علت استفاده از روغن محلی و شیره خرما، خواص بسیاری دارد و می‌تواند یک میان وعده بسیار سالم و مقوی باشد. چزنک رغو را می‌توان در خانه و کمپ‌های تفریحی به آسانی آماده کرد. به این علت که مواد بسیار کمی برای پخت آن نیاز است و طعمی متفاوت به نان می‌دهد که می‌تواند برای وعده صبحانه و میان وعده بسیار مناسب باشد.

مواد لازم:

  • آرد: ۱.۵ پیمانه
  • آب: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن محلی یا کره محلی: به مقدار دلخواه
  • شیره خرما: برای سرو کردن (می‌توان به جای شیره خرما از شکر استفاده کرد)

افطاری روز؛ نان چزنک

افطاری روز؛ نان چزنک

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا آرد را الک کنید و به آن کمی نمک اضافه کنید.

۲. آب را با حوصله و به آرامی به آرد اضافه کنید تا خمیری نرم داشته باشید و مراقب باشید تا خمیر سفت نشود.

۳. ساج را چند دقیقه‌ای گرم کنید. اگر با ساج این نان را آماده می‌کنید مراقب باشید تا قسمت فرو رفته آن با حرارت نسوزد و می‌توانید برای مانع شدن از سوختن به آن گِل بزنید. در فضای خانه می‌توانید از فر استفاده کنید.

۴. زمانی که فر یا ساج کمی گرم شد با یک دستمال، سطح ساج را روغن مالی کنید تا نان به ساج نچسبد.

۵. خمیر آماده شده را روی ساج یا ظرف فر بریزید و پهن کنید.

۶. با چاقو لبه‌های نان را از ساج یا ظرف فر ببرید تا بتوانید نان را از ساج جدا کنید. هر دو طرف نان باید پف کند و رنگ آن طلایی شود.

۷. حالا نان آماده است آن را در ظرفی آن را تکه تکه کنید. روی نان را به مقدار دلخواه روغن محلی یا کره وشیره خرما بریزید و سرو کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • احمد

    چزنک رغو نه وا دوه سی مو بیه آرزو .

  • بدون نام

    خوب

  • رزالین

    من خودم لر هستم نان جزنک بی نظیره عاشقشم هر وقت می رم خونه مامان بزرگم واسم درست میکنه ^^

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منم خوردم ، ما بهش میگیم (شلشلک) ولی تا حالا اسم چزنک رو نشنیده بودم، از مواد لازمش فهمیدم. البته منم لر هستم، چند تا از فامیل هامون میگفتن چزنک ولی نمیدونستم شلشلک رو میگن. وقتی مواد لازمش رو مخلدت کنی موادش رقیق میشه یا همون شل برای همین مابهش میگیم شلشلک، خوشمزه است ما با روغن حیوانی میخوریم،
      ولی یا روغن مایع و شکر خوشمزه تر است پیش من

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج