طرز تهیهی خورشت هویج تبریزی؛ خورشت اصیل ایرانی
خورش هویج تبریزیها از جمله غذاهای سنتی و مجلسی استان آذربایجان شرقی است که هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی طبخ میشود. در گذشته این خورش به جای هویج با زردک طبخ میشد که شبیه هویج بود و شیرینی کمتری هم داشت.
مجله افقکوروش: خورش هویج تبریزیها از جمله غذاهای سنتی و مجلسی استان آذربایجان شرقی است که هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی طبخ میشود. در گذشته این خورش به جای هویج با زردک طبخ میشد که شبیه هویج بود و شیرینی کمتری هم داشت. زمان طبخ این خورش خوشمزه و اصیلی تبریزی کوتاه است و اگر فوت و فن این خورش ساده و سریع را بلد باشید طعم ملس آن هوش از سرتان میپراند. طرز تهیه خورش هویج مجلسی تبریزی و فوت و فن خورش هویج خوشمزه و جا افتاده به عنوان یک خورش اصیل ایرانی را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای ۶ نفر
- گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
- هویج درشت: ۴ عدد خلالی خرد شده
- آلو بخارا یا آلو خورشتی: ۸ عدد
- پیاز درشت: ۱ عدد نگینی خرد شده
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا سبک و سرخ شوند. گوشت گوسفندی که به صورت خورشتی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. به گوشت ادویه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. حالا رب گوجه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. وقتی که رنگ رب باز شد و طعم خامی آن گرفته شود مقداری آب جوش به سبک سایر خورشها اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز بپزد.
در این فاصله هویجها را با رنده درشت رنده کنید و در کمی روغن روی حرارت ملایم گاز تفت دهید. وقتی کمی تفت خورد درب ظرف را بگذارید تا هویجها کمی بپزند و نرم شوند. سپس یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به هویج اضافه کنید. وقتی گوشت خورش پخت هویجهای تفت داده شده را به همره آلوها به خورش اضافه کنید و نمک خورش را هم اندازه کنید. اجازه بدهید در این مرحله هم خورش روی شعله ملایم گاز جا افتاده و به روغن بیفتد.
فوت و فن خورش هویج جاافتاده
- به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ یا حتی گوشت بوقلمون هم برای طبخ خورش مجلسی هویج میتوانید استفاده کنید.
- به جای رب گوجه فرنگی میتوانید از رب انار ملس برای مزهدار کردن خورش استفاده کنید.
- اگر طعم آلو را در خورش نمیپسندید آلو را از ترکیب خورش هویج حذف کنید.
- در بعضی شهرهای آذربایجان به ترکیب مواد خورش هویج لپه هم اضافه میکنند. در این صورت لپه را جداگانه بپزید و همراه با هویج به ترکیب خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی شعله ملایم گاز جا بیفتد.
- خورش هویج یک خورشت کم آب و غلیظ است پس باید حسابی جا بیفتد و تا حد زیادی آب آن کشیده شود.
- اگر گیاهخوار هستید میتوانید خورش هویج را بدون گوشت درست کنید.
- مقدار هویجها موقع سرخ شدن باید به اندازه کف ماهیتابه باشد تا خوب تفت داده شود. اگر مقدار هویج از حد کف ماهیتابه بیشتر بود هویجها را در دو مرحله تفت بدهید و بپزید. برای اینکه هویجها نشکند و له نشود موقع پخت میتوانید یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آنها اضافه کنید.
نظر کاربران
دونیا نان دَییشمرم.
یرکوکی خوروشتی❤❤❤
هویج نه هویچ
اگر گیاهخوار هستید میتوانید خورش هویج را بدون گوشت درست کنید.
ساسی داداش حمیدم. ببین چی نوشته. خخخخ...
خوب شد گفتا.
وای خدا گشنمههه
لیمو عمانی هم اضافه کنید. بی نظیر میشود.
هویج همه ی غذاهارو خوشمزه میکنه
من عااااشق این خورشم
پاسخ ها
منم خیلییییی دوست دارم
اگه بدون گوشت درست کنید میشه هویج سرخ کرده
یادمه بچه بودم چند بار این غذا رو تو هئیت آذربایجانی ها خوردم،واقعا طعمش معرکه س،رستورانای تهران و کرج ندیدم،جایی سراغ ندارین؟
همه تون منو میشناسین که در عصر جدید هستم من هم اومدم که یک نظری بدم من از این ها نخوردم ولی امیدوارم که خوب باشه
خیلی معذرت میخوام که کرونا اومد و عصر جدید کنسل شد اگر سوالی داشتین حتما بگین