طرز تهیهی دوقوس ماهی؛ غذای بوشهری
دوقوس ماهی از غذاهای محلی و خوشمزه استان بوشهر میباشد. شهر بوشهر، از استانهای جنوبی فعال ایران، معروف در عرصه غذاهای خوشمزه و لذیذ است. در واقع غذاهای این سرزمین، نخلهای بلند و دریای خروشان با مردمان خونگرم اش همیشه جزو بهترین غذاها در لیست انواع غذاهای ایرانی قرار میگیرد.
وبسایت غذالند - مریم حسنپور: دوقوس ماهی از غذاهای محلی و خوشمزه استان بوشهر میباشد. شهر بوشهر، از استانهای جنوبی فعال ایران، معروف در عرصه غذاهای خوشمزه و لذیذ است. در واقع غذاهای این سرزمین، نخلهای بلند و دریای خروشان با مردمان خونگرم اش همیشه جزو بهترین غذاها در لیست انواع غذاهای ایرانی قرار میگیرد.
اگر قصد دارید که برای یک مهمانی بزرگ و یا یک مناسبت مهم، بهترین و عالیترین غذا را آماده کنید، این غذا را به شما پیشنهاد میکنیم. دوقوس ماهی برای تمام افراد و مردمان ایرانی یک غذای خوشمزه با طعم عالی میباشد که مطمئناً هر کسی را از همان بار اول، از طرفداران خود میکند؛ بنابراین دوقوس ماهی نیز مانند قلیه ماهی مردم خوزستان، طرفداران بسیاری دارد. مردمان بوشهر این غذا را با ماهی حلوای سفید که جزو بهترین و سالمترین ماهی جنوب است، طبخ میکنند. البته سلیقه و ذائقه برخی دیگر از افراد این است که این غذا را با ماهیهای بدون استخوان و به خصوص فیله ماهی شیر درست کنند.
به هر حال، چون مواد اصلی این غذای بوشهری ماهی است، پس مطمئناً با انتخاب هر نوع ماهی دریایی، فواید و مزایای آن را کسب خواهید کرد. همان طور که میدانید ماهی جزء سالمترین و خوشمزهترین غذاهای جهان میباشد. وجود مواد مغذی فراوان، چون ویتامینهای A، B، D، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ... باعث شده است که این غذا یک خوراک فوق العاده برای بدن و مغز باشد.
اگر بخواهیم خیلی مختصر به فواید این غذا و خوردن ماهی اشاره کنیم، باید بگوییم که خواص و مواد معدنی موجود در این غذا موجب پیشگیری از بیماریهای قلبی، تقویت حافظه و جلوگیری از بیماری آلزایمر، بهبود بینایی، پاکسازی پوست، پیشگیری از کم خونی و… میشود.
مواد لازم
- ماهی حلوا: ۱ عدد
- زعفران: ۴ قاشق سوپ خوری
- سیر متوسط: ۳ حبه
- آرد: به میزان لازم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- آب جوش: ۱ لیوان
- پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله ۱: ۲ حبه سیر را له کنید و به همراه زعفران دم کرده و کمی نمک در یک ظرف مخلوط کنید.
مرحله ۲: سپس ماهی را به تکههای متوسط خرد کنید و در این مخلوط بخوابانید تا مزه دار شود. (۲ ساعت اجازه دهید ماهی داخل مواد بماند تا خوب طعم بگیرد).
مرحله ۳: در یک ظرف دیگر آرد، پودر لیمو عمانی و ادویههای نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را بریزید و این مواد را کاملاً مخلوط کنید.
مرحله ۴: پس از آنکه ماهیها طعم گرفتند قطعات ماهی را در این مواد قرار دهید و خوب مخلوط کنید تا ماهیها مزه دار شود.
مرحله ۵: سپس در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد ماهیها را در داخل آن سرخ کنید.
مرحله ۶: ۱ حبه سیر باقی مانده و پیاز را رنده کنید و بعد از سرخ شدن کامل ماهیها و خارج کردن آن از ماهی تابه، این مواد را داخل ماهی تابه بریزید و سیر و پیاز را کمی تفت دهید.
مرحله ۷: بعد از سرخ شدن، رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.
مرحله ۸: حالا آب جوش را داخل ماهیتابه بریزید و با مواد داخل آن خوب مخلوط کنید.
مرحله ۹: چند لحظه صبر کنید سپس ماهیها را اضافه کنید تا با سس مخلوط شوند و جا بیفتد.
مرحله ۱۰: پس از حدود ۱۰ دقیقه ماهی دوقوس شما آماده است.
نظر کاربران
سلام والا ما بوشهری هستیم همچین طرز پخت ماهی رو ندیدیم احتمالا با دمپخت ماهی اشتباه گرفتین که اونم طرز تهیه اش این مدلی نیست کی این مدل اشپزی رو بهتون گفته
پاسخ ها
حالا امتحان کن
این غذا اصلا بوشهری نیست وزادگاه قهلیه بوشهر است و نه خوزستان بغیر از بوشهر بقیه خورش ماهی میسازند و بهش میگن قلیه..اگر ده بانوی بوشهری همزمان باهم قهلیه بسازند مزه همه متفاوت و همه بی نظیرند.بانوان بوشهری با ماهی و میگو در اشپزی طنازی میکنند و دردنیا نظیر ندارند.قوس ماهی دیگه چه صیغه ای هست .همچنین اسمی در بوشهر کسی نشنیده .جهت اطلاع
پاسخ ها
فعلا که خوزستانیها قلیه هاشون هوش از سر همه پرونده و به قلیه معروفن مهم نیست شما بپذیری یا نه
منظورش از دوقوس ( دقوس) است که ی نوع سس که باسیرو فلفل حسابی درست میشه و همراه ماهی سرو میشه وبعضی اوقات هم ماهی که سرخ کردن توش میزارن تا طعم داربشه و خشک نباشه .وخیلی هم عالی هست ولی پیاز جزو ترکیباتش نیست.
قهایه نه قلیه
سلام؛ منم برازجونی هستم اولین بار هست اسم این قوس شنیدم تعجب کردم خوندم ولی ما بوشهری ها همچین طرز تهیه ماهی نداریم؛ ماهی حلوا را سرخ میکنیم یا قلیه ولی این روش نیست.
پاسخ ها
چون این غذا بوشهری نیست خوزستانیه
دوقوس چیه دیگه من که بوشهریم نشنیدم.دستور پختتون همون ماهی سرخ کرده بود دیگه.بوشهریا ماهی رو قبل از سرخ کردن تو مخلوط ارد و نمک و فلفل بقیه مزهها میغلتونن
اولا اسمش دوقوس نیست و دقوس هست دوما دقوس یجور سس گوجه ی تند هست که روی ماهی میریزن این چیه دیگه؟کسی که توی این بخش مطلب مینویسه اصلا چیزی از اشپزی سرش میشه؟
والا اگه ما جنوبی هستیم همچین اسمی به گوشمونم نخورده و هیچوقتم این مدلی ماهی رو درست نکردیم
دقوس یادقوص یه سس عربیه که ازسیروادویجات ورب یاپوره گوجه تهیه میشه،قلیه مربوط به استان بوشهره خوزستان ماهی تنوری وهرمزگان هواری یاحواری همه این غذاها توهر سه استان طبخ میشه
ما بوشهری هستیم تا حالا همچین اسمی نشنیدیم
ولی پایتخت نشینان گرامی یه جا توی تهران غذای بوشهری اصل داره برید کیف کنید، سعادت آباد کنار مرکز خرید آرن رستوران گبگو اونجا مزه ی غذای بوشهری رو میدونید
به نظر خوشمزه میاد امتحان میکنم
احتمالا منظورشون باد قوس بوده اشتباه کردن
پاسخ ها
دقیقا من خواستم همینو بگم