طرز تهیهی اکبرجوجه؛ غذای سنتی مازندرانی
اکبر جوجه، یکی از غذاهای سنتی مردم مازندران میباشد. در واقع اسم این غذا به لقب ابداع کننده آن یعنی آقای اکبر کلبادی نژاد برمی گردد که در حال حاضر نیز در شمال کشور رستورانها و شعبههای متنوع و زیادی دایر کرده است.
وبسایت غذالند - مریم حسنپور: اکبر جوجه، یکی از غذاهای سنتی مردم مازندران میباشد. در واقع اسم این غذا به لقب ابداع کننده آن یعنی آقای اکبر کلبادی نژاد برمی گردد که در حال حاضر نیز در شمال کشور رستورانها و شعبههای متنوع و زیادی دایر کرده است.
این غذای قدیمی و سنتی در اصل به شهرستان گلوکاه در مازندران برمی گردد که به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش خیلی سریع در میان شهرهای دیگر مد نظر قرار گرفته است. به گونهای که این غذای سنتی مازندران را میتوانید حتی در اکثر شهرهای جنوبی نیز بیابید و از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید.
غذای اکبر جوجه اصل مازندران با جوجه مرغ درست میشود. به همین دلیل ممکن است که طعم این غذا در مازندران و رستورانهای محلی شمال ایران، کاملاً متفاوت از سایر شهرهای ایران باشد. چرا که در اکثر شهرهای دیگر معمولاً از مرغ برای طبخ این غذا استفاده میکنند. به جرأت میتوان گفت که غذای اکبر جوجه نسبت به سایر غذاها و جوجهها یک طعم متفاوت و خاصی دارد اگر طبق دستور پخت حرفهای و اصولی خودش طبخ و آماده شود طعم بی نظیری دارد. وجود زعفران و رب انار در سس مخصوص این غذا، طعم منحصر به فردش را دوچندان و خاص کرده است. چرا که سس رب انار مزه غذا را کاملاً متفاوت و طبق میل افرادی که غذاهای محلی را بسیار دوست دارند، میکند.
معمولاً غذای اکبر جوجه را با پلو زعفرانی میل میکنند. هرچند که این غذا در کنار پلو سفید نیز همان طعم خاص و به یاد ماندنی خود را دارد. اگر قصد سفر به شمال ایران را دارید، پیشنهاد میکنیم که حتماً این غذا را در یکی از رستورانهای معروف شمال ایران امتحان کنید تا همیشه خاطره این سفر را در ذهن داشته باشید.
از دیگر غذاهای شمالی ایران میتوان به پلو کدو حلوایی، ماهی مالاتا، مرغ ناردونی، خورش پرتقال با مرغ، شوید قورمه و خورش ترش سماق اشاره کرد.
مواد لازم
- جوجه مرغ: ۱ کیلو گرم
- روغن مایع: ۱٫۵ لیوان
- لیمو ترش: ۶ عدد
- زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
- رب انار: ۱٫۵ پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل پخت
۱. ابتدا جوجه مرغ را کامل تمیز کنید و از وسط نصف کنید و سپس بشویید.
۲. در یک ظرف جداگانه آب لیموترشها را بگیرید و نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید.
۳. سپس جوجه مرغ را در مواد آماده شده بگذارید و بعد مرغ را با سلفون بپوشانید.
۴. ظرف را به مدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد کاملاً آن را طعم دار کند.
۵. سپس در یک ماهی تابه روغن بریزید و حرارت را کم کنید تا روغن داغ بشود.
۶. بعد جوجه مرغ را از سمتی که پوست دارد، در ماهی تابه گذاشته و سرخ کنید تا برشته شود.
۷. جوجه مرغ را در دیس بگذارید و سس رب انار را بر روی آن بریزید.
۸. این غذا معمولا با برنج سرو میشود. نوش جان
نظر کاربران
داداش من فکرشماحتی غذاش نخوردی اول برودرباره پخت اکبرجوجه تحقیق کن
پاسخ ها
شمالیها کلا یه مشت بادمجون و سبزی و تخم مرغ و سیره غذاهاشون همشم سز دستور پختش با همه دعوا دارن جمع کن بابا
آره والا...اکبرجوجه شمالیا یه جوردیگست هی من دادمیزنم کسی نمیشنوه!!!!!!!!!!!!!!
هرکس چشم دیدن شمالیارونداره کرونابگیره بمیره!اصلا مگه شمالیه ترکا.مغولها.تاتها.لرهارو
محل میکنن حرفشونومیزنین؟؟؟؟؟ازحسودیتونه به شمالیاحسادت میکنیدمدام بهشون بگومگومیکنین!خوبه که خودمن دستپخت همشونو چشیدم چی بودمگه؟؟؟؟؟؟
دوست عزیز برای یکبار هم که شده در یکی از شعبات اصلی کلبادی هم یک پرس اکبرجوجه میل کنید وهم دستور پخت را از آشپزشون بپرسید آنوقت متوجه میشوید که با روش شما خیلی متفاوته !!!!
پاسخ ها
خب شما بگو چجوری پخته میشه
برو بابا شماها هم هرجوری غذاها شمالی رو میپزن اعتراض میکنید همه جا حالا انگار چه تحفه ایه یه مرغ سرخ کرده
من خوردم خوشم نیومد
ببین بد از سرخ کردن در کره دم میکنن راض ترد بودن مزه خوبش با کره ومقداری اب دم میکنن البته بد از اینکه خوب سرخ شد
یعنی امکان نداره یبار یکی از شمال غذا بذاره شمالیا زیرش دعوا راه نندازن چهارتا مرغ بادمجون سرخ شده رو انگار مثلا غذای پادشاهه !!!
فقط سرخ کنی که نمیپزه
مرغ خام رو سرخ کنی میپزه اون وقت ؟ عجب !!!
روغن نباید داغ بشه، توی تابه نچسب خوب، مرغ و بزارین تو روغن درشو بزارین با حرارت کم خودش آب میندازه، بزارین توی همون آب بپزه و آبش بسوزه، بعد سرخ میشه، اینطوری کاملا پخته و نرم میشه، حتما امتحان کنین
پاسخ ها
عالی بود دقیقا درسته
من چندباردرشعبه گرگان اکبرجوجه خوردن عالی بودچندبارهم خودم پختم اما بچه هام می گن شباهتی به اکبرجوجه شمال نداره دنبال دستوراصلش هستم
سلام
ممنون از این روش پخت
ولی اگر بعد سرخ کردن ۶۰ درصد روغن و ۴۰ درصد کره مارگارین گیاهی و میکس کنید و مرغ و به مدت ۲ ساعت با حرارت کم بپزید خیلی نرم و خوشمزه میشه
برای روش های پخت دیگه به پیج اینستا بنده سر بزنید
chef.mohammad.mokhtarpur
با تشکر سرآشپز محمدخان ❤
خانم حسین پور سلام
اگر خواستید اکبر جوجه اصل درست کنید لطفا تشریف بیاورد تو پیج من تا یادتان بدهم این طرز تهیه شما بیستر شبیه مرغ بریان بود تا اکبر جوجه تمام طعم اکب جوجه به مزه کره ان است
پاسخ ها
ای جانم...ای جان!همه بریدتوپیج خانم حسین پورجان!
زنده بادخودش...زنده بادتمام زنان کدبانوی عالم..بخصوص خانمای رشیدوباغیرت شمالی!
از بس عقده ای هستند همه جا علیه شمالی ها نظر میدن هنر هستش با بادمجون هم بتونی چند تا غدا درست کنند
پاسخ ها
چون خودشون بجز مرغ و جگر مرغ غذای بخوصوصی ندارن و نمیخورن.عقده هاشون هم ریشه در تغذیه شون داره دوست من
ناراحت نشو من غذا های شمالی روی دوست ندارم
۰همه ی دنیا بلدن با بادمجون غذا درست کنن همچین هنری نمیخواد
سحر جون میبینم که خودت فقط مرغ و جگر مرغ میخوری خخخخخ
یه بارگفتم بازهم میگم...مازندرانیا فرمول اصلیه اکبرجوجی روبه کسی نمیدن..
یکی نیست بگه زیادمانورمیدی بورانی بادمجون درست کن ببینم چی درست میکنی؟
ندیدبدیدتوعمرت ندیدی!درضمن شمالیه برنجخواروگوشت خوارن نفهم بفهم درموردی چیزی که اطلاع نداری حرف نزن مغول مشهدی تونه؟؟؟؟معلوم حسودی.....
گرگان اکبرجوجه اش ازجاهای دیگه خوشمزه تره
پاسخ ها
واقعا تمام غذاهای شمالی خوشمزه هستند من خودم بچه کرد هستم
منم جاهای دیگه خوردم ولی به حوشمزه اکبرجوجه گرگان نمیرسه
دمت گرم .شمالیا همه برنج خوار و گوشتخوار هستن دستپختشون هم عالییییی