طرز تهیهی تاک پلو؛ غذای خاص شاهرودی
تاک پلو، غذای محلی و خاص شاهرود در استان سمنان میباشد. این غذای خوشمزه ایرانی با مواد اصلی برنج و برگ مو طبخ میشود. در واقع کدبانوهای شاهرودی اصل غذای تاک پلو را فقط با همین ۲ ماده اولیه اصلی یعنی برنج و برگ مو میدانند. چرا که آنان فیلههای مرغ را جدا طبخ میکنند و به همراه تاک پلو سرو میکنند.
وبسایت غذالند - مریم حسنپور: تاک پلو، غذای محلی و خاص شاهرود در استان سمنان میباشد. این غذای خوشمزه ایرانی با مواد اصلی برنج و برگ مو طبخ میشود. در واقع کدبانوهای شاهرودی اصل غذای تاک پلو را فقط با همین ۲ ماده اولیه اصلی یعنی برنج و برگ مو میدانند. چرا که آنان فیلههای مرغ را جدا طبخ میکنند و به همراه تاک پلو سرو میکنند.
احتمالاً در راه مسیر شهر مشهد، استان سمنان و رستورانهای بین راهی آن را دیده اید. به همین دلیل توصیه میکنیم که در این راه گذری حتما یکی از رستورانها را امتحان کرده و با صرف این غذای محلی و خاص شهر شاهرود خاطره و لذت سفرتان را دوچندان کنید.
تاک پلو، یکی از غذاهای خوشمزه مردم شاهرود، از برگهای درختان تاک در این شهر مهمان نواز درست میشود. البته قابل ذکر است که این غذا در میان اهالی این منطقه نیز بسیار پرطرفدار میباشد. به همین دلیل اگر به دنبال تنوع غذایی هستید و هر طعم و عطری شما را راضی نمیکند، باید بگوییم که غذای تاک پلو متفاوت از هر نوع پلوی معمولی میباشد و مطمئنا باب سلیقه شما خواهد بود.
این پلوی مخلوطی خوشمزه و لذیذ را حتما در منزل طبخ کنید و به همراه خانواده از طعم فوق العاده آن لذت ببرید. وجود فیله مرغ، گرد غوره و زعفران طعم و عطر این غذا را خاص و منحصر به فرد خواهد کرد. پس خوب است که تنوعی به منوی هفتگی غذاهای منزل خود بدهید و این غذای خوشمزه و لذیذ سمنانی را درست کنید.
از دیگر انواع غذاهای محلی و خوشمزه استان سمنان میتوان به ته چین کشمش و لپه سمنان، کشک جوش، خورش ماشو، خورش سیب و آلبالو، خورش برگه زردآلو، خورش آلو سیاه و ته چین هویج اشاره کرد.
مواد لازم
- برنج: ۴ پیمانه
- برگ مو: ۴۰۰ گرم
- فیله مرغ: ۸ عدد
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- روغن: ۱ پیمانه
- گرد غوره: ۱ قاشق چایخوری
- پودر خردل: ۱ قاشق چایخوری
- سس سویا: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
مراحل پخت
۱. ابتدا برنج را بشویید و به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید.
۲. پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه سس سویا، پودر خردل، زعفران، نمک و فلفل قرمز در ظرفی مخلوط کنید.
۳. فیلههای مرغ را به ظرف مواد اضافه کنید و کامل مواد را مخلوط کنید.
۴. درب ظرف را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
۵. در یک قابلمه مقداری آب پر کنید و بر روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
۶. برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید.
۷. برگ مو را به اندازه مدنظر خرد کنید و بعد از ۲ دقیقه به قابلمه برنج اضافه کنید.
۸. بعد از چند دقیقه که برگ مو و برنج نرم شدند، مواد را آبکش کنید.
۹. سپس در قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مدنظر را بگذارید و برنج و برگ مو را در قابلمه بریزید.
۱۰. در لابه لای برنج و برگ مو نیز گرد غوره را اضافه کنید.
۱۱. به مدت ۵۰ دقیقه بگذارید تا قابلمه برنج کامل دم بکشد.
۱۲. سپس فیلههای مرغ را از یخچال خارج و در یک ماهی تابه سرخ کنید.
۱۳. بعد از آماده شدن برنج، در دیس بکشید و فیلههای مرغ را در اطراف آن بچینید.
نظر کاربران
من شاهرودیم وهیچوقت از سس سویا ،خردل وحتی زعفران هم استفاده نمی کنیم بیشتر از گوشت چرخ شده وبرگ تک مخلوط با سبزی های پلویی و چاقاله وگرده غوره استفاده می کنیم البته نسل جدیدتر شاید از مواد بالا استفاه کنن
پاسخ ها
به نظر عالی میاد!
بله معلومه که این غذا موقع اول تابستانه که وقت برگ مو و چاقاله و غوره است.
آخه سس سویا و خردل تو غذای سنتی ایرانی چی میگه؟
پاسخ ها
دقیقاً! فکر کنم مال چینی ها باشه سس سویا
شاهرودیا بگید خوشمزس یا نه؟؟؟
پاسخ ها
بسیار عالی هس ولی با گوشت گوسفندی که ما در لای تاک پلو همراه گرد غوره و فلفل سیاه میراریم البته گوشتش خامه
جالبه تا حالا نشنیده بودم. موها که برگ دادند باهاشون این غذا را می پزم. انشاءالله
من خوردم
عالیه
البته با گوشت چرخ کرده درست میکنیم ما