طرز تهیهی شامی هویج؛ خوشمزهای از اصفهان
شامی هویج یکی از غذاهای محلی و خوشمزه شهر اصفهان میباشد. طرز طبخ خاص این غذای محلی به همراه سس خوشمزه و معطر آن میباشد که طعم آن را کاملا متفاوت و خاص خواهد کرد. این غذای سبک و خوشمزه برای تمام مناسبتها و فصلهای خاص و به خصوص ماه رمضان بسیار عالی میباشد.
وبسایت غذالند - مریم حسنپور: شامی هویج یکی از غذاهای محلی و خوشمزه شهر اصفهان میباشد. طرز طبخ خاص این غذای محلی به همراه سس خوشمزه و معطر آن میباشد که طعم آن را کاملا متفاوت و خاص خواهد کرد. این غذای سبک و خوشمزه برای تمام مناسبتها و فصلهای خاص و به خصوص ماه رمضان بسیار عالی میباشد.
این غذای لذیذ و پرطرفدار اصفهانی، با طعم گوشتی و کمی چرب خود معمولاً با نان و یا همراه برنج نیز سرو میشود. میتوان از غذای شامی هویج به عنوان یک غذای آماده ساندویچی و در حین سفر نیز استفاده کرد و از طعم و مزه خاص آن لذت برد.
البته اکثر افراد بین شامی هویج و کتلت تفاوتی قائل نمیشوند. اما باید بگوییم که این تصور کاملاً غلط است. چرا که شامی هویج با گوشت و سیب زمینی تهیه میشود، اما کتلت صرفا با سیب زمینی آماده میشود. البته دیگر مواد تشکیل دهنده شامی هویج نیز باعث این تفاوت شده اند، مثل هویج، سرکه، نعناع و رب گوجه فرنگی.
از این رو همان طور که اصفهان جزو جذابترین و معروفترین شهرهای ایرانی است، علاوه بر جاذبههای گردشگری و تاریخ و قدمت آن، غذاهای سنتی و خوش طعم و عطر آن نیز بسیاری از گردشگران و افراد مختلف را به این شهر جذب میکند. یکی از همین غذاهای خاص و عالی اصفهان، شامی هویج آن میباشد.
هر غذای بومی و اصالتی کشور ایران طبخ ویژه و منحصر به فرد خاص شهر خود را دارد. به همین دلیل مطمئنا این غذای محلی استان اصفهان که با نکتهها و ترفندهای غذایی بانوان اصفهانی طبخ شود، عطر و طعم خاص و اصالت ویژه خود را خواهد داشت.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- هویج متوسط: ۳ عدد
- سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق سوپخوری
- آب: ۲ لیوان
- سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- نعناع: ۱ قاشق غذاخوری
- ادویه جات نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
۱. سیب زمینی ها، هویج و پیاز را پوست کرده و با رنده ریز آماده کنید.
۲. سپس گوشت، تخم مرغ و آرد نخودچی را نیز به درون مواد ریخته و کاملا مخلوط کنید.
۳. ادویه جات را نیز به مواد گوشت اضافه کنید و مواد را با دست به خوبی ورز دهید.
۴. در یک ماهی تابه کمی روغن مایع بریزید و بگذارید داغ شود.
۵. سپس از مایع شامی به اندازه کف دست بردارید و فرم دهید و درون ماهیتابه دو طرفه آن را نیز سرخ کنید.
۶. بعد از اتمام سرخ کردن شامی ها، در یک ظرف دیگر یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید.
۷. بعد از طلایی شدن پیازها، رب گوجه فرنگی و آب را به آن اضافه کنید و سس شامی هویج را آماده کنید.
۸. بعد از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را داخل ظرف بریزید و مخلوط کنید.
۹. حالا شامیهای سرخ شده را داخل ظرف سس بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
نظر کاربران
این طوری نیست که تازه اسمش هم قیمضه مشتی هست اینا چیه نوشتید.
آیا مزه ی هویج بعد از پخت تغیر نمیکنه