طرز تهیه آب استخوان با طعم و رنگ عالی
آب استخوان یک نوع عصاره است که معمولا با استخوانهایی درست میشود که ساعتها قل خورده باشند. زمان طولانی پخت عصاره ژلاتینی تولید میکند که مغذی و خوش طعم است. بعضی آب استخوان را به تنهایی مصرف میکنند و بعضی هم آن را در غذاها میریزند. شما برای درست کردن انواع سوپ، آش، خورش و دمپخت و کته میتوانید از این عصاره مغذی استفاده کنید.
برترینها: آب استخوان یا عصاره استخوان که اب گوشت هم نامیده میشود یک ماده سرشار از کلاژن، غضروف و بسیاری از مواد مغذی دیگر است و درست کردن آن در زودپز خیلی راحت است البته اگر زودپز نداشته باشید با صرف زمانی طولانی میتوان در قابلمه پخت.
آب استخوان یک نوع عصاره است که معمولا با استخوانهایی درست میشود که ساعتها قل خورده باشند. زمان طولانی پخت عصاره ژلاتینی تولید میکند که مغذی و خوش طعم است. بعضی آب استخوان را به تنهایی مصرف میکنند و بعضی هم آن را در غذاها میریزند. شما برای درست کردن انواع سوپ، آش، خورش و دمپخت و کته میتوانید از این عصاره مغذی استفاده کنید. برای درست کردن آب استخوان هم بهترین روش استفاده از زودپز است.
استخوانهای غنی از کلاژن بهترین استخوان برای استفاده هستند. مغز استخوان، استخوان ساق پا و زانو بهترین نوع هستند. برای اینکه طعم گوشتی بیشتری داشته باشید، مقداری دنده همراه آنها بریزید. احتمالا متوجه شدهاید که بعضی از آب استخوانها به رنگ سفید و بعضی قهوهای هستند، این تفاوت رنگ از کجا میآید؟
خب در اینجا لازم است توضیح دهیم که آب استخوان را به دو روش میتوان تهیه کرد: یک روش این طور است که استخوان به همراه گوشت یا به تنهایی با چند سبزی و طعم دهنده داخل قابلمه یا زودپز ریخته و به مدت طولانی پخته میشوند که محصول به دست آمده، آب استخوان سفید است. نوع دیگر آب استخوان قهوهای است که در این روش ابتدا استخوانها برشته میشوند سپس در قابلمه به همراه مواد میپزند. به این روش طعم و رنگ بهتری خواهد داشت.
مواد لازم
- استخوان گوساله: ۲ کیلو
- سرکه سیب: ۲ قاشق غذاخوری
- هویج: ۱ عدد بزرگ، حلقه شده
- کرفس: ۱ شاخه، حلقه شده
- پیاز: ۱ عدد، چهار قاچ شده
- سیر: ۱ بوته (بدون پوست کندن دو نیم شود)
- برگ بو: ۲ عدد
- نمک: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه
۱. مواد غذایی را روی میز گذاشته و فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سلسیوس روشن کنید.
۲. استخوانها را کف یک سینی فر لبهدار یا سینی مخصوص برشته کردن، بچینید.
۳. استخوانها را به مدت ۲۰ دقیقه برشته کنید، آنها را برگردانید و دوباره ۲۰ دقیقه دیگر هم آنها را برشته کنید.
۴. ۱۰ پیمانه آب و سرکه را داخل زودپز بریزید. دکمه تفت دادن را انتخاب کنید و آب را به جوش برسانید. اگر زودپز شما ساده است، شعله را کمی زیاد کنید تا آب به جوش اید. پس از جوش آمدن آب، استخوانها را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه به پخت ادامه دهید. این آب را خالی کنید و استخوانها را درآورید. استخوانها را دوباره داخل قابلمه یا همان زودپز بریزید. سبزیجات را به همراه ۷ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
۵. درب زودپز را ببندید و دستگیره را طوری بپیچید که کاملا درب آن بسته شود. حالت دستی را انتخاب کنید و آن را برای ۲ ساعت یا همان ۱۲۰ دقیقه تنظیم کنید.
۶. وقتی زمان به پایان رسید، بگذارید فشار به حالت طبیعی به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه پایین بیاید. با دقت درب را بپیچانید تا درب آن در حالت آزاد قرار بگیرد و هر گونه فشار باقیمانده تخلیه شود.
۷. یک الک یا آبکش را روی یک کاسه بزرگ بگذارید. در صورت دلخواه میتوانید یک پارچه تنظیف را هم داخل آبکش بگذارید تا یک آب استخوان بسیار شفاف داشته باشید. آب را داخل کاسه تخلیه کرده و هر گونه ماده جامدی را دور بریزید. بگذارید آب استخوان سرد شود سپس درب آن را گذاشته و داخل یخچال بگذارید.
۸. وقتی که آب استخوان به طور کامل سرد شود، لایه چربی جامدی را که روی آن بسته، با قاشق چمع کرده و دور بریزید. یا آن را برای استفاده برای دستورالعملهای دیگر، ذخیره کنید.
۹. این عصاره استخوان ژلاتینی را داخل شیشه مربایی بزرگ یا ظرف دردار فریزر بریزید. آب استخوان را میتوان به مدت ۵ روز در یخچال و نهایتا ۱ سال در فریزر نگه داشت.
ترفندها
- برای ذخیره آب استخوان، آن را داخل ظرف دردار فریزر یا ظرف قالب یخ بریزید و به مدت حداکثر ۱ سال فریز کنید. استفاده از قالب یخ سیلیکونی به اندازه و شکلهای مختلفی وجود دارد و میتوانید آنها را فریز کرده سپس این قطعات را داخل کیسه زیپ لاک بریزید.
- شیشههای مربا و سس برای نگهداری آب استخوان خوب هستند، اما به هنگام فریز شدن، ترک برداشته و یا شکننده میشوند.
- برای جلوگیری از شکستن شیشه از شیشههای دهان گشاد استفاده کنید و حدود ۲ سانت از بالای آن را خالی بگذارید.
- شیشههای دهان گشاد آب استخوان را بدون درب فریز کنید و وقتی که بطور کامل فریز شدند، درب آنها را بگذارید. این کار برای یخ زدایی و ذوب شدن آنها در یخچال بهتر است تا از تغییرات دمایی ناگهانی جلوگیری شود.
- برای استفاده از قابلمه یا آرام پز، مدت پخت ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول میکشد.
منبع: thespruceeats
ارسال نظر