۹۳۱۹۹۸
۴۴ نظر
۵۴۵۷
۴۴ نظر
۵۴۵۷
پ

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

در این مطلب با انواع غذا‌های اصیل رشتی، چاشنی‌ها، شیرینی و نان‌های این خطه از کشورمان آشنا خواهید شد و اطلاعات جالبی درباره‌شان به دست خواهید آورد.

روزنامه خراسان - راضیه حسینی: اگر در فامیلتان، تنها یک خانم رشتی داشته باشید، دیگر نیازی به تعریف درباره غذا‌های خوشمزه این دیار برای شما نیست! حتی اگر در عمرتان به رشت آمده و سری به رستوران‌های محلی‌اش زده باشید، باز هم کار ما را راحت کرده‌اید و لازم نیست درباره این بنویسم که چرا در زمان نوش جان کردن غذا‌های اصیل رشتی باید مراقب انگشتان دست‌تان باشید!

به تازگی سخنگوی وزارت‌خارجه با این مقدمه که چهار شهر ایران به شبکه شهر‌های خلاق جهان توسط یونسکو پیوسته‌اند، گفته: «شهر‌های سنندج (در موسیقی)، بندرعباس (در صنایع دستی و هنر‌های مردمی)، رشت (در غذا) و اصفهان (در صنایع دستی) به شبکه شهر‌های خلاق جهان توسط یونسکو پیوسته‌اند؛ مجالی تازه برای شهر‌های ایران تا از تجربه‌های جهانی استفاده و داشته‌های خود را بیشتر و بهتر به جهانیان معرفی کنند.» (عصرایران).

در پرونده خوشمزه امروزمان، با انواع غذا‌های اصیل رشتی، چاشنی‌ها، شیرینی و نان‌های این خطه از کشورمان آشنا خواهید شد و اطلاعات جالبی درباره‌شان به دست خواهید آورد.

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

شهری با ۲۲۰ نوع خوراک محلی متفاوت!

اولین سوالی که برای هر‌کدام از ما ممکن است به وجود بیاید، این است که چرا رشت؟! به نظر می‌رسد دلیل نام گذاری رشت به عنوان شهر خلاق در حوزه غذا، وجود ۲۲۰ نوع خوراک محلی متفاوت و بسیار خوشمزه است. در ضمن نوع اقلیم محلی و طبیعت خاص گیلان که دارای مناطق جلگه‌ای، کوهستانی و دریایی است باعث رشد گیاهان محلی و خاص در این استان شده است.

این تنوع، محلی مناسب را برای زندگی حیوانات مختلف به‌وجود آورده که خود عاملی برای تنوع غذایی در رشت و استان گیلان شده است. حیوانات مختلف دریایی و انواع ماهی‌ها از جمله ماهی سفید، کولی، کیلکا و... همچنین پرندگانی مثل خوتکا (نوعی مرغابی وحشی)، ترنگ (قرقاول)، اردک و غاز در گیلان وجود دارند.

تنوع اقلیم و محیط باعث شده غذاها، چاشنی‌ها، نان‌ها و شیرینی‌های متنوع محلی در قسمت‌های مختلف گیلان پخته شود. از شرق تا غرب و از جنوب تا شمال این استان، غذا‌های مخصوص به خودشان را دارند که بیشتر برپایه سبزی‌های مخصوص آن منطقه پخته می‌شوند.

توجه ویژه رشتی‌ها به طبع گرم و سرد غذا‌ها

جالب است بدانید مردم گیلان با داشتن این همه تنوع غذایی به طبع گرم و سرد غذاها، اهمیت زیادی می‌دهند و هرچند در قدیم بیشتر به این موارد توجه می‌کردند، اما این روز‌ها هم به این مسئله بی‌توجه نیستند.

به عنوان مثال، غذایی به نام «مرغ ترش» را که با لپه، مرغ وسبزی‌های محلی می‌پزند، در فصل بهار و تابستان به خاطر طبع سرد سبزی‌های به کار رفته در آن، استفاده می‌کنند وخورشت دیگری به نام «سیرقلیه» را که با برگ سیر تازه، مرغ، تخم‌مرغ و گاهی لپه تهیه می‌شود، در فصل پاییز و زمستان به خاطر طبع گرم برگ سیر می‌پزند. دانستن این نکته از این منظر اهمیت دارد که بدانید هر غذایی را در هر فصلی، نمی‌توانید در رشت پیدا کنید.

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

رشت نه، تمام استان گیلان را دریابید!

اگر به استان گیلان سفر کردید، بدانید که تمام شهر‌های این استان غذا‌های محلی و خوشمزه‌ای دارند که حتما ارزش یک بار چشیدن و امتحان را دارد. جالب است بدانید هر منطقه از استان گیلان به خاطر اقلیم متفاوت، غذا‌هایی مخصوص به خود دارد.

مثلاً در شرق گیلان «ته بریان» که از نوعی سبزی محلی خاص به نام ترش واش که فقط در شرق گیلان رشد می‌کند و چند نوع سبزی دیگر تهیه می‌شود، بسیار محبوب است. همچنین «خالی آبِی»، «پنیر برشته» و نوعی غذا که بیشتر در لنگرود و رودسر پخته می‌شود به نام «ماهی ملاته» به عنوان غذا‌های اصیل این شهر‌ها شناخته می‌شوند.

در ضمن، سس ماهی ملاته از مخلوط گردوی خرد شده، آب انار، سیر، سبزی‌های محلی به نام چوچاق و خالیواش درست می‌شود.

ماهی سفید را در این سس می‌گذارند و برای مدتی در یخچال قرار می‌دهند، وقتی خوب سس جذب ماهی شد، آن را کباب می‌کنند. این غذا در قدیم بیشتر برای مجالس مهم و تشریفاتی استفاده می‌شد. بعد هم که از لنگرود به طرف مناطق کوهستانی مانند ماسوله برویم، غذا‌هایی که معمولاً برپایه فراورده‌های دامی تهیه می‌شود بیشتر است.

ماسوله‌ای‌ها غذایی به نام «خرما خروَ گوشت» دارند. خرما خرو در گویش تالشی به معنی آلوچه یا همان گوجه‌سبز است. این غذا از ترکیب آلوچه، خرما و گوشت گوسفند درست می‌شود. از دیگر غذا‌های ماسوله‌ای می‌توان به «تابه بریون» (گوشت گوسفند، رب انار، گلپر) و «شامی ماسوله‌ای» (گوشت گوسفند، گلپر و پیاز) اشاره کرد؛ بنابراین اگر به هوای رشت به این استان سفر کردید، از دیگر شهر‌های آن غافل نشوید!

از ترش‌تره و سیرابیج تا فسنجان رشتی!

با انواع غذا‌های گیاهی، گوشتی، کوکوها، چاشنی‌ها و ... رشتی آشنا شوید.

غذا‌های اصیل رشتی دو نوع هستند: غذا‌های گیاهی و گوشتی. جالب است بدانید که بیشتر غذا‌های رشتی به صورت کاملاً گیاهی تهیه می‌شوند و مردم گیلان از سال‌های دور به گیاه‌خواری اهمیت ویژه‌ای می‌دادند. با این حال، غذا‌های گوشتی هم با دستورپخت‌های متفاوت نسبت به بقیه شهر‌های کشور، علاقه‌مندان زیادی در بین مردم رشت و گردشگرهایش دارد.

معروف‌ترین غذا‌های گیاهی رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

باقلاقاتق: باقالی خورشت با همان باقلاقاتق معروف، غذایی بسیار لذیذ است که با باقلا، شوید، سیر و تخم‌مرغ درست می‌شود. برای پخت آن، پیاز را سرخ و بعد فلفل سبز اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

سپس باقلا و در ادامه شوید را به همین صورت تفت می‌دهیم. مقدار کافی ادویه ریخته و بعد آب اضافه می‌کنیم تا باقلا پخته شود. باید دقت کنیم باقلا له نشود. در نهایت تخم مرغ را بدون این که هم بزنیم اضافه می‌کنیم و چند دقیقه‌ای در ظرف را می‌بندیم.

میرزا قاسمی: یکی از پرطرفدارترین غذا‌های رشتی، میرزا قاسمی است که با بادمجان کبابی، گوجه و تخم‌مرغ درست می‌شود. برای پخت این خوردنی خوشمزه، بادمجان‌ها را کباب می‌کنیم.

پوست‌شان را کنده و ساطوری می‌کنیم. گوجه‌ها را در آب جوش ریخته و پوست می‌کنیم. سیر را کوبیده و سرخ می‌کنیم. بادمجان و گوجه را مخلوط می‌کنیم و با سیر تفت می‌دهیم. تخم مرغ‌ها را مخلوط می‌کنیم، هم می‌زنیم و به گوجه و بادمجان اضافه می‌کنیم.

ترش‌تره: این غذا با انواع سبزی‌های محلی و رب‌های ترش پخته و چاشنی‌های ترش مزه به آن اضافه می‌شود؛ بنابراین در ابتدا سیر را له و سرخ می‌کنیم. تخم مرغ را هم زده و اضافه می‌کنیم. برنج را در آب خیسانده و می‌پزیم. سبز‌ی‌ها را ریز و به برنج اضافه می‌کنیم. آرد را آرام آرام اضافه می‌کنیم. بعد از چنددقیقه آب نارنج و تخم مرغ را می‌افزاییم.

خورش سیرابیج: خورش سیرابیج یا سیراویج با برگ سیر خرد شده، تخم مرغ و نمک، فلفل و ادویه درست می‌شود و طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد و مراحل آماده‌سازی آن حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه است. برای پخت آن برگ سیر‌ها خرد و تفت داده می‌شوند. زردچوبه، نمک، فلفل و سپس تخم مرغ اضافه و هم زده می‌شود. تخم مرغ نباید بپزد. وقتی تخم مرغ به خورد سیر رفت، خورشت آماده است.

معروف‌ترین غذا‌های گوشتی رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

فسنجان رشتی: تفاوت این خورشت در گیلان با سایر شهر‌ها در رب انار ترشی است که از انار‌های ترش گیلان تهیه می‌شود و مزه‌ای خاص و بسیار لذیذ به این غذا می‌دهد. همچنین برای گوشت به کار رفته در آن معمولاً از پرندگان محلی مثل اردک، غاز و در برخی مناطق خوتکا استفاده می‌شود.

فسنجان رشتی جزو غذا‌هایی است که معمولاً برای مجالس و مهمانی‌ها اولین گزینه رشتی‌هاست. فسنجان برای به اصطلاح جاافتادن باید حتماً در دیگ سفالی مخصوصی به نام «گمج» درست شود. گمج در قدیم استفاده بیشتری داشت و تقریباً تمامی خورشت‌های رشتی و شمالی را در آن می‌پختند، اما امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک نکته جالب دیگر هم این‌که فسنجان را به خصوص در قدیم بدون گوشت می‌پختند و در مایع فسنجان، باقلا می‌ریختند و به آن باقلا فسنجان می‌گفتند. با عدس، «مرجو قلیه» نام می‌گرفت و وقتی بادمجان در مواد فسنجان ریخته می‌شد، «شیش‌انداز» آماده سرو بود!

این را هم بدانید آستانه شهری است که معروف‌ترین گمج‌های گیلان را در آن می‌توانید پیدا کنید. در بازار سنتی مرکزی این شهر که قدم بزنید، علاوه بر بادام خوشمزه مخصوص این شهر، گمج‌های متنوع و رنگارنگی را می‌بینید که در مغازه‌ها چیده شده‌اند.

پلوکباب: محال است منوی رستورانی را در کل استان گیلان پیدا کنید که پلوکباب محلی در آن نباشد! این غذا به خاطر برنج محلی و چاشنی‌ها و مخلفات کنارش به یکی از محبوب‌ترین غذا‌های اصیل گیلانی تبدیل شده است. پلوکباب رشتی در کنار خود اشپل، گردو، باقلا، کال کباب (یک نوع چاشنی که با بادمجان کبابی، گردو و آب انار تهیه می‌شود) و زیتون پرورده را دارد.

معروف‌ترین کوکو‌های رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

کوکو‌ها جزو خوردنی‌های خوشمزه در رشت هستند که در ادامه با چند تا از آن‌ها آشنا می‌شوید.

شامی رشتی: از ترکیب لپه، گوشت و تخم‌مرغ تهیه می‌شود و پای ثابت سفره‌های ماه رمضان رشتی‌هاست.

شامی رودباری: از ترکیب گوشت گوسفند و یک نوع سبزی محلی به نام پلنگ مِشک که در ارتفاعات رودبار وجود دارد، تهیه می‌شود.

اشپل کوکو: نوعی غذای دریایی است که با اشپل ماهی، برگ سیر و تخم‌مرغ تهیه می‌شود.

معروف‌ترین نان‌های محلی رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

نان خلفه، نان کِشتا، نان لاکو (مربوط به شرق گیلان)، نان برنجی و نان گندمین از انواع نان‌هایی هستند که در گیلان تهیه می‌شوند. در این بین، از همه خوشمزه‌تر و معروف‌تر نان کشتاست که خمیر آن از کدوی پخته شده و آرد تهیه می‌شود. این نان به دو صورت توپر و ساده تهیه می‌شود.

داخل نان لایه‌ای نازک از گردوی خرد شده و شکر می‌ریزند، بعد از پخت نان مایه وسط حالت شیره پیدا می‌کند و مزه‌ای عالی به نان می‌دهد. از همین خمیر، شیرینی میان پر هم درست می‌کنند که داخلش گردو، هل و شکر می‌ریزند و سرخ می‌کنند.

معروف‌ترین شیرینی‌های رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های رشتی که طرفداران زیادی در شهر‌های دیگر هم دارد، رشته خشکار است. این شیرینی لذیذ و خوشمزه که بیشتر در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می‌شود، بر پایه برنج درست می‌شود. رشته توخالی است و خشکار از گردو پرشده است.

این شیرینی را ابتدا سرخ می‌کنند و بعد در شیره‌ای که از قبل با آب و شکر آماده کرده‌اند، برای چند ثانیه می‌گذارند و سرو می‌کنند. البته خشکار را بدون شیره و فقط سرخ شده هم سرو می‌کنند. در ضمن، «کاکا» هم یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های رشتی است که از کدو حلوایی تهیه می‌شود. کدوی پخته شده را با آرد، شیر، شکر و تخم مرغ مخلوط و در اندازه‌های دلخواه سرخ می‌کنند.

معروف‌ترین چاشنی‌های رشتی

خوراکی‌های رشت؛ خوشمزه‌ترین شهر ایران!

زیتون پرورده اصیل که از ترکیب زیتون، رب یا آب انار محلی و سبزی‌های محلی مخصوص تهیه می‌شود، از بی نظیرترین چاشنی‌های رشتی است. کال کباب، اشپل شور، ماهی و کولی شور، ماهی و کولی دودی، ترشی هفت بیجار و ... از انواع چاشنی‌های گیلانی هستند که حتی بعضی هایشان صادر شده و مشتری‌های خارجی پروپا قرصی دارند.

تنوع طعم و رنگ غذا‌های رشتی بی‌نظیر است

یک سرآشپز جوان گیلانی که در چند جشنواره غذا برنده شده، از غذا‌های رشتی برای‌مان می‌گوید.

«سیدحامد شفیعی»، یک سرآشپز جوان گیلانی است که در چند جشنواره داخلی و خارجی، برنده جایزه شده و درباره تنوع غذا‌های گیلانی می‌گوید: «بیش از ۲۲۰ نوع غذا و چاشنی در گیلان داریم که بسیار کم‌سابقه است و این به دلیل طبیعت بی نظیر گیلان است. حالا هم یونسکو امتیاز شهرخلاق خوراک در دنیا را به رشت داده تا از آن استفاده کند و بتواند در زمینه جذب گردشگر فعالیت کند.»

خارجی‌ها هم عاشق غذای رشتی می‌شوند

وی درباره واکنش خارجی‌ها بعد از امتحان کردن غذا‌های رشتی می‌گوید: «من سال ۹۴ که رشت به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی کشور انتخاب شد، در نمایشگاهی با همین عنوان که در کاخ نیاوران با حضور سفیران کشور‌های خارجی از جمله مالزی، چین، اندونزی، کشوری از آفریقا و ... و مقامات کنسولگری‌ها برگزار شده بود، شرکت کردم.

از نکات جالب این نمایشگاه توجه ویژه سفیران کشور‌های خارجی به غذا‌های گیاهی رشت و استان گیلان بود. سفیر یک کشور بود که اسمش الان یادم نیست، اما می‌گفت گیاه خوار است و تمایلی به خوردن غذا‌های شمالی ندارد، اما با دیدن ترکیبات کاملاً گیاهی بعضی از غذاها، از آن‌ها امتحان کرد و بسیار لذت برد.

درباره سرو غذا‌های گیلانی در این نمایشگاه هم بگویم که تمام غذا‌ها را در «مجمعه» (سینی بزرگ مسی که در قدیم برای سرو غذا از آن استفاده می‌کردند و در مجالس مهم برای نشان دادن میزان احترام به مهمان ظرف‌های غذا و مخلفات را در آن می‌چیدند و جلوی مهمان می‌گذاشتند) می‌گذاشتیم و برای مهمانان سرو می‌کردیم تا علاوه بر آشنایی با تنوع غذایی گیلان، قسمتی از فرهنگ و آداب و رسوم خود را هم بتوانیم نشان دهیم.»

مردم با غذای رشتی عکس می‌گیرند!

نکته جالب دیگری که «شفیعی» درباره خوراک رشتی به آن اشاره می‌کند، تنوع طعم و رنگ غذا‌های گیلانی است. او در این باره می‌گوید: «تنوع طعم و رنگ غذا‌های رشتی بی‌نظیر است.

تنوعی که باعث می‌شود سفره‌ای رنگین و شاد داشته باشید و همین موضوع باعث جذب افراد زیادی در نمایشگاه‌های غذای سراسر کشور برای گرفتن عکس با یک سفره اصیل رشتی می‌شود. افرادی که شاید حتی نام غذا‌های گیلان و رشت را تا پیش از این نشنیده باشند، ولی با دیدن غذا‌ها و سفره رنگین گیلانی خاطره‌ای شیرین و خوشمزه از رشت برای‌شان به یادگار می‌ماند.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    وااااای
    همه شون فوق العاده و خوشمزه ان

  • بدون نام

    فقط خودشون غذاهای خودشونو دوس دارن والا نصفشون اصلا برای بقیه قابل تحمل نیست از تخم ماهی گرفته تا باقالی خام و اون گوجه بادمجون که انقدر گندش کردن

    پاسخ ها

    • شمالی

      بقول ما شمالیا بوشو بابا .

    • شمالی

      خییییلی هم دلت بخواد . واااااالا.

    • بدون نام

      تو نخور

    • بدون نام

      از متنت خیلی چیزا میشه فهمید خخخخخخخخ

    • بدون نام

      تو معلومه که یا خیلی بد ذائقه هستی و یا کسی که برات درست کرده و خوردی خیلی دستپخت بدی داشته
      وگرنه کمتر کسی پیدا میشه که از غذاهای شمالی بدش بیاد هموطن جان

    • باران

      حالا شما حرص نخور اینقدر . معلومه چه قدر بهنتون فشار اومده که این قدر خشن نوشتید . شما اگه دستت به غذای شمالی رسید نوش جان نکن . چون به هر کسی نمیرسه غذاهای اصیل .والاااا

    • بدون نام

      بوشو تی کشکه بساب باباااااا

    • بدون نام

      باشه به من منفی بدید ولی واقعیت اینه که فقط خودتون از غذاهاتون خوشتون میاد زوری اصرار دارید همه خوششون بیاد و این نهایت بی منطقیه!!!!!!!

    • بدون نام

      تو کلا اگه روزی چند دفعه خودت و تو نت علیه شمالی ها خالی نکنی حتما اون روز مردی

    • بدون نام

      باقالی خورا برید گاز گلخانه ایتونو پخش کنید چرا فحش میدید خخخخخخخخ

    • ضحا

      تخم ماهی نیست که...اسمش اشپل ماهیه..
      بدشم پاتوازگلیمت درازتر نکن حالا مگه خودت کی هستی چی میپزی که بهتراز غذای شمالیاست...بشو گم ابو...تخته سر....بیشعور!

    • ضحا

      ممنون...عزیزم...ازشعور بالاتونه.!..تی بلا می سر!

    • ضحا

      عزیزمی...من وهمه شمالیا روی ماهتو میبوسیم...فرهنگ بالا ازشماست که مودب تشیف دارید...شیمی بلا می سر...شیمی قربان!

    • ضحا

      وا...چی میگه این..؟من نفهمیدم!
      ولش کن یاحسودیا حالش خوب نیست!
      روسیه کی بودکه غذاهاش چی باشه!؟
      بادمجون گوجه معمولیه؟مزخرف میگی؟

    • مصطفی

      کم لطفی نکن خواهش میکنم من رشتی نیستم اما واقعا غذاهاشون تکه

  • بدون نام

    من ابادانی هستم و چندتا از غذاهای گیلان رو یاد گرفتم و میپزم و خیلی حس خوبی بهم میدن . البته بعضی از غذاهاشون روهم نتونستم به مزاج شمالیها درست کنم مثل ماهی که فقط با ادویه های جنوبی میتونم بخورمش

  • بدون نام

    ما بوشهریم تقریبا تمام خانواده فسنجون درست میکنن و همه دوست دارن میرزاقاسمی و باقالا قاتم درست میکنیم وتقریبا همه دوست دارن شمالیا فرهنگ بالایی دارن فوقالعاده تمیزن وغذاهاشونم خوشمزست مخصوصا زیتون پرورده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      قربون شما هموطن جنوبی فهمیده

    • بدون نام

      مطمئنا شماهم فرهنگ غنی داری وسر سفره پدر ومادر بزرگ شدی

    • بدون نام

      احسنت به شما

  • بدون نام

    بنظر من بیشتر رسانه های خوبی برای معرفی غذاهاشون داشتن . وگرنه اون میرزا قاسمی یه گوجه و بامجونه معمولیه یا مثلا خیلی از غذاهاشون مال روسیه هستش...خودشون بزرکش کردن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آره خیلی رسانه داشتن بدبخت عقده ای

    • بدون نام

      دقیقا آفرین. فقط غذاهارو عوض کردن

    • بدون نام

      عقده ای شمایی که بخاطر یه انتقاد انقدر بد دهنی میکنی البته شمالیها به اندازه کافی در بی اخلاقی زبانزد هستن برید گوش الاغ ببرید خرس بکشید توریست کتک بزنید ازتون با ادب حرف زدن بعید نیسا

    • بدون نام

      توروخدا خودتم یه غذا اختراع کن برو ثبت کن ببینیم چ میکنی
      البته اگه ماتحت انجامشو داری

  • بدون نام

    همه جای ایران زیبا و اصیلن و فرهنگ و موسیقی وهنر وآشپزی مخصوص به خودشونو دارن تنوع فرهنگی ایران بی نظیره هیچ جای دنیا مثل ایران نیست

  • بدون نام

    همه جای ایران زیبا و اصیلن و فرهنگ و موسیقی وهنر وآشپزی مخصوص به خودشونو دارن تنوع فرهنگی ایران بی نظیره هیچ جای دنیا مثل ایران نیست

  • بدون نام

    همه جای ایران زیبا و اصیلن و فرهنگ و موسیقی وهنر وآشپزی مخصوص به خودشونو دارن تنوع فرهنگی ایران بی نظیره هیچ جای دنیا مثل ایران نیست

  • بدون نام

    گیلانیا رو هر غدایی اسم میذارن و به اسم خودشون ثبت میکنن. درحالیکه همون غذاها جای دیگه هم هست با اسم دیگه واسه اینه که اسم در کردن وگرنه چیز خاصی نیست غذاشون

    پاسخ ها

    • بدون نام

      باقالی قاتق ، میرزا قاسمی و ...کجا هست ؟ گیلانیها مثل شما دزد نیست حرف دهنت و بفهم یه مدت پیله کرده بودی به مازندرانیها حالا گیر دادی به گیلانیها بعدا میگید چرا میگن نیاید شمال بخاطر ذات خرابتونه که نمیخوان برید هم‌ میرید هم جوک میسازید و هر حماسه ای با دوست دختر دوست پسراتون خلق میکنید تو شمال به اسم اونا میزنید خدا رو شکر اینستاگرام اومد چهره واقعی بعضیا رو شد

    • بدون نام

      واقعا همینطوره کلا یه بادمجون و سیر و گوجه و ماهی رو ازشون بگیری هیچ غذایی ندارن

    • بدون نام

      حسود هرگز نیاسود

  • بدون نام

    واااااای من عاشق شمال و دوستای شمالیم هستم; عذاهاشون هم عالیه و خودشون هم بامعرفت; همیشه مامان دوستم غذاهای خوشمزه شمالی رو برامون میفرستاد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      توریست هم کتک میزنن؟؟؟؟

    • بدون نام

      حالا یه نفهمی یه کاری کرده نباید به پای کل مردم شمال گذاشت خوب و بد همه جا هست

    • بدون نام

      تو رشتی هستی نه بوشهری ،این باقلاقاتق ومیرزا قاسمی مگه چیه اینقدر میگید ، خودتون دوست دارید چرا فکر میکنید شاهکار آشپزیه چرا از خودتون اینقدر تعریف میکنید مگه کمبود دارید

  • بدون نام

    همیشه پاینده و سربلند باشی گیلان عزیزم

  • mhs

    متاسفم واقعا به این همه نفرت و انرژی منفی چی باید گفت!!!شما غذاهای خوب و مخصوص خودتو درست کن و بخور!
    من خودم یه رگم شمالیه و اصلا هم غذاهای شمالی رو دوست ندارم چون باب میل من نیست اما نمیام توهین کنم واقعا نهایت بی شخصیتیه

  • هم وطن

    واقعا برای این سطح از شعور در کشورم متاسفم.غذا کاملا بستگی به ذائقه داره.ممکن خیلی ها غذایی رو دوست نداشته باشن ولی توهین خیلی زشته.من ایران رو با همه اقوامش با همه تنوع غذاییش از ترش تره شمال تا قلیه ماهی جنوب از شله مشهد تا خورشت خلال کرمونشاه دوست دارم.ایران همش با هم زیباست.کاش قدر هم رو بدونیم و این قدر سطحی نظر ندیم.ضمنا لطفا مکی به نظرات بین المللی احترام بگذاریم.رشت شهر خلاق یونسکو هست

  • زهرا نويدي ثمرين

    سلام به نظر من غذاها عالي وانتخاب نوع غذا واموزش خيلي عالي هست 20

  • زهرا نويدي ثمرين

    سلام به نظر من غذاها عالي وانتخاب نوع غذا واموزش خيلي عالي هست 20

  • بدون نام

    جانم فوسونجان

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج