مدل های مختلف گوشت قلقلی در سراسر جهان
گوشت قلقلی غذای بسیار خوشمزه ای است که هر فرهنگی به سبک خود آن را درست می کند. بعضی ها انواع ادویه را در آن خالی می کنند و بعضی ها از سبزیجات معطر بهره می گیرند. بعضی ها آن را ساده می خورند و برخی دیگر با سس غلیظ گوجهفرنگی و پاستا.
۱. هند
در هند غذاهای متنوعی تهیه و سرو می شوند و مردم هر منطقه خوراک خاص خود را دارند. یعنی همچون ایران، شهرها و استان های مختلف سبک متفاوت از استان های دیگر در غذا پختن دارند. اما باید گفت، کوفته قلقلی رایج در هند با سیر، زنجبیل، پیاز، انواع فلفل ها، گراما ماسالا (نوعی پودر کاری) و انواع سبزیجات معطر تهیه می شود. در ضمن، داخل آن گشنیز تازه نیز هست که عطر و طعم عالی به آن می بخشد.
۲. اروگوئه
در اروگوئه انواع مختلفی از گوشت قلقلی وجود دارد. آنها تقریبا از همه کشورهای دنیا ایده گرفته اند. مثلا از مواد اصلی این کوفته ها می توان به پنیر پارمسان، گوجه فرنگی و پیاز (ایتالیایی)، جوزهندی (سوئد) و ... اشاره کرد. برخی از مدل های آن در خود کشمش دارند. برخی در آب گوشت، آویشن، پیاز و اورگانو پخته می شوند.
۳. آمستردام
یکی از اسنک های مورد علاقه مردم در آمستردام، گوشت های قلقلی با سس خامه ای است. این کوفته ها از گوشت چرخکرده خوک و مخلوط خامه به همراه ادویه تهیه می شود. آنها را قلقلی می کنند و در مخلوط نان خشک خرد شده می غلتانند و در روغن داغ و زیاد سرخ می کنند تا برشته و طلایی شوند. در این حالت، روی کوفته ها برشته و داخل آن آبدار است.
4. آلبانی
مردم آلبانی همچون کشور همسایه خود، یعنی یونان، بیشتر غذاهای خود را از گوشت گوسفند تهیه می کنند. یکی از این غذاها، گوشت قلقلی است که در آلبانی نیز «کوفته» نام دارد. این کوفته ها از گوشت گوسفند یا گوساله تهیه می شود و در آن نعنای تازه خرد شده، پیاز، سیر، دارچین، اورگانو، نان خشک، نمک و فلفل و پنیر فتا وجود دارد. آنها این کوفته را ابتدا در آرد می غلتانند و سپس در روغن داغ سرخ می کنند تا کاملا طلایی شوند.
۵. ایالات متحده امریکا
گوشت قلقلی در آمریکا بسیار محبوب است و طعم ترش و شیرین دارد. در این کشور گوشت قلقلی های آماده و منجمد نیز به فروش می رسد. البته سس آن را باید خودشان تهیه کنند. نیمی از یک شیشه مربای انگور را با نیمی از یک شیشه سس چیلی یا کچاپ را با یکدیگر مخلوط کنید و این گوشت ها را در آن بپزید.
۶. مکزیک
گوشت قلقلی مکزیکی ها که به نام «البوندیگا» شناخته می شوند اغلب اوقات در سوپ گوجهفرنگی و سیر درست و با برنج، سیب زمینی یا سبزیجات دیگر سرو می شود. این کوفته ها با پیاز، سیر (یا پودر سیر) و فلفل سیاه مزهدار می شوند.
۷. چین
آیا می دانید در چین مغز شیر را می خورند؟ بله واقعیت دارد. اما نه آن طور که شما فکر می کنید. مغز شیر نام گوشت قلقلی چینی ها است. آنها این کوفته ها را ابتدا در روغن سرخ می کنند و سپس در آب گوشت می پزند. قسمت های سفید پیازچه، زنجبیل، سس سویا به این گوشت ها طعم می دهند وسپس در آب گوشت هم انداخته و حسابی مزهدار می شوند. این کوفته ها را با نودل و کلم و سس سویا سرو می کنند.
۸. ویتنام
در ویتنام گوشت قلقلی را در سوپ، خورش یا روی پاستا نمی بینید. آنها این کوفته ها را به صورت ساندویچ سرو می کنند. گوشت را با سس مایونز، خیارشور، ترب و هویج ترشی، گشنیز تازه و فلفلی چیلی میان باگت می گذارند و سرو می کنند.
۹. سوئد
در سوئد گوشت قلقلی را در اندازه های کوچک درست می کنند و یک شام آسان و سریع به حساب می آید. این گوشت در آب گوشت یا مرغ و شوید پخته می شود. درون آن نیز جوزهندی، زنجبیل، سیر، میخک و ادویه های دیگر وجود دارد. آن را به همراه پوره سیب زمینی و مربای لینگونبری سرو می کنند.
۱۰. ایتالیا
گوشت قلقلی در سراسر جهان محبوبیت دارد و در ایتالیا نیز پس از پاستا از محبوب ترین غذاها است. این کوفته ها با روغن زیتون، اورگانو، پنیر پارمسان، نمک و فلفل سیاه مزهدار می شوند. آنها را در سسی از آب گوشت، سیر، پیاز، جعفری تازه و سرکه بالزامیک می پزند و اصولا با پاستا سرو می کنند.
نظر کاربران
مربای انگورررررررررر؟یا..........
لبنانی ها هم کوفته قلقلی های خوشمزه ای دارند