اسموتیهای رنگی تابستانی؛ قاتلان گرما
اسموتی یک نوشیدنی غلیظ و خامهای است که از میوه خام پوره شده، سبزیجات و گاهی هم محصولات لبنی (شیر، ماست، پنیر خامهای یا کوتاژ و بستنی) یا جایگزین گیاهی آنها، معمولا با استفاده از مخلوط کن درست میشود. میوههای رنگارنگ و خوش طعم و بسیار متنوع که پر خاصیت نیز هستند. خوبی تابستان این است که هم تنوع میوهها بسیار زیاد است و هم اغلب آنها رنگهای تند و جالبی دارند که برای درست کردن اسموتی رنگارنگ عالی هستند.
برترینها: اسموتی تابستانی حاوی میوههای تابستانی رنگارنگ و خوش طعم است. این اسموتیها همچنین در واقع نوشیدنیهای پر آنتی اکسیدان و سلامت است که با اثرات آفتاب و سایر رادیکالهای آزاد، مقابله میکند. این اسموتیها با فرمولهای مختلفی ارائه شدهاند، اما شما میتوانید مواد آنها را کم و یا زیاد کنید. بعضی از مواد قابل دسترس را افزوده و آنهایی که موجود نیست را حذف کنید.
اسموتی یک نوشیدنی غلیظ و خامهای است که از میوه خام پوره شده، سبزیجات و گاهی هم محصولات لبنی (شیر، ماست، پنیر خامهای یا کوتاژ و بستنی) یا جایگزین گیاهی آنها، معمولا با استفاده از مخلوط کن درست میشود. اسموتی را میتوان با استفاده از سایر مواد همانند آب، یخ خرد شده، آب میوه، انواع شیرین کننده (عسل، شکر، استویا یا شیره و شربت)، پودر پروتئین، شیر گیاهی، آجیل، کره آجیلی، تخمهها، چای، شکلات، مکملهای گیاهی یا مکملهای تغذیهای درست شود. اسموتی حاوی محصولات لبنی شبیه به میلک شیک است با این تفاوت که در میلک شیک از میوه کمتر و اغلب ماست یخزده یا بستنی استفاده میشود.
اسموتی تابستانی با میوههای تابستانی درست میشود. میوههای رنگارنگ و خوش طعم و بسیار متنوع که پر خاصیت نیز هستند. خوبی تابستان این است که هم تنوع میوهها بسیار زیاد است و هم اغلب آنها رنگهای تند و جالبی دارند که برای درست کردن اسموتی رنگارنگ عالی هستند.
شما میتوانید پرتقال و کیوی را در فصل تابستان ببینید، اما هلو و گیلاس در زمستان را خیر؛ از این جهت تابستان بسیار پر میوهتر از سایر فصلهاست. میوههایی مثل گیلاس و آلبالو بخصوص برای افرادی که دچار گرمازدگی و کوفتگی ناشی از آن میشوند، عالی است. گیلاس و آلبالو به واسطه داشتن آنتی اکسیدان و مواد مغذی خود، باعث آرامش عضلات و رفع درد و کوفتگی آنها میشوند. طالبی و هندوانه نیز آب بدن را تامین کرده و بدن را خنک میکنند. انواع آلو باعث تنظیم حرکات روده و کمک به آرامش دستگاه گوارش میشوند. انبه و هویج حاوی بتاکاروتن هستند و به سلامت چشم کمک میکنند.
اسموتی رنگین کمان
این اسموتی چند رنگ، از چندین نوع میوه و به صورت لایه لایه استفاده میکند.
مواد لازم
- کیوی: ۱ عدد، پوست گرفته و خرد شده
- آناناس کنسروی: ۱/۲ پیمانه، بدون آب و ریز خرد شده
- هلوی کنسروی: ۱/۲ پیمانه بدون آب و ریز شده
- تمشک سیاه: ۱/۴ پیمانه، یخزده
- تمشک قرمز: ۱/۴ پیمانه، یخزده
- ماست وانیلی: ۵۰۰ گرم
- شیر بدون چربی: ۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
- بلوبری یخزده: ۱/۳ پیمانه
- توتفرنگی یخزده: ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. کف یک سینی فر را با فویل بپوشانید. کیوی، آناناس و هلو را روی سینی پهن کنید. آن را به مدت یک ساعت یا تا زمانی که یخ بزند، توی فریزر بگذارید.
۲. تمشک سیاه، تمشک قرمز، ۱/۳ پیمانه ماست و ۲ قاشق غذاخوری شیر را داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید تا زمانی که صاف و یکدست شود. به طور مساوی داخل ۶ لیوان سرو بریزید. آن را تا زمانی که سایر مخلوط باقیمانده را آماده میکنید، در فریزر قرار دهید.
۳. بلوبری، ۱/۳ پیمانه ماست و ۲ قاشق غذاخوری شیر را داخل مخلوط کن حسابی مخلوط و یکدست کنید. آن را داخل لیوانها بریزید و دوباره لیوان را داخل فریزر قرار دهید.
۴. با باقیمانده شیر و ماست این کار را در مورد ۴ ترکیب دیگر هم انجام دهید. با کیوی شروع کنید، بعد آناناس سپس هلو و در انتها هم توتفرنگی. بعد از انجام هر لایه آن را در فریزر قرار دهید تا لایه بعدی آماده شود. ۵ دقیقه قبل از سرو آن را از فریزر خارج کنید.
اسموتی سبز موز و توتفرنگی
مواد لازم
- اسفناج: ۱ مشت
- کیل: ۱ مشت
- آب: ۱ پیمانه
- موز: ۱ عدد
- توتفرنگی: ۵ عدد، یخزده
طرز تهیه
۱. داخل مخلوط کن، سبزیها و ۱ پیمانه آب را مخلوط کنید. آنها را روی سرعت متوسط مخلوط کنید تا زمانی که سبزیها به طور کامل تبدیل به مایع شوند. این کار حدود ۱ دقیقه زمان میبرد. در ابتدا به نظر میرسد که سبزیها نمیخواهند تبدیل به پوره شوند، اما پس از ۲۰ ثانیه شروع به پوره شدن و یکدست شدن خواهند کرد.
۲. وقتی که سبزیها کاملا پوره و مایع شدند، میوه را افزوده و بطور کامل مخلوط کنید. در صورتی که غلیظ بود، مقداری آب اضافه کنید.
اسموتی توتفرنگی شکلاتی
مواد لازم
- توتفرنگی تازه: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- ماست وانیلی کم چرب: ۱/۲ پیمانه
- آب پرتقال: ۱/۲ پیمانه
- یخ قالبی: ۱/۲ پیمانه
- شربت شکلات: ۲ قاشق غذاخوری
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. همه مواد را در مخلوط کن و تا زمانی که صاف و یکدست شود، پوره کنید.
۲. داخل لیوان دلخواه بریزید و با نی سرو کنید.
اسموتی صبحانه هلو و گردو
مواد لازم
- هلوی تازه یا یخزده: ۱ عدد
- موز: ۱ عدد تازه یا یخزده
- یخ قالبی: ۵ عدد
- جو دوسر پر: ۱/۲ پیمانه
- آب یا آب میوه یا شیر گیاهی: ۱ پیمانه
- گردو: ۱/۴ پیمانه
- تخم شربتی: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: ۱/۴ قاشق چایخوری
- اسانس وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- شربت آگاوه یا عسل: مقداری برای مزه
طرز تهیه
۱. همه مواد را در مخلوط کن ریخته و تا زمانی که یکدست و صاف شود، پوره کنید.
۲. شربت آگاوه برای گیاهخواران و عسل برای افراد وجترین و همه چیز خوار است. در صورتی که حساسیت به گلوتن دارید حتما از جو دوسر بدون گلوتن استفاده کنید.
اسموتی زردآلو
مواد لازم
- زردآلو: ۱۰ عدد، دو نیم شده و هسته گرفته
- ماست ساده: ۱/۴ پیمانه
- شیر: ۱/۲ پیمانه
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. همه مواد را داخل مخلوط کن ریخته و تا موقعی که صاف و یکدست شود، مخلوط کنید.
۲. پوره را داخل ۲ لیوان سرد بریزید.
اسموتی زردآلو و توتفرنگی
مواد لازم
- زردآلوی نرم: ۱ عدد متوسط، خرد شده
- موز: ۱ عدد یخزده
- شیر بادام یا شیر لبنی: ۱/۳ پیمانه
- عسل: ۲ قاشق چایخوری
- توتفرنگی تازه: ۱ پیمانه
طرز تهیه
۱. زردآلو را برش زده و به همراه ۱/۲ موز یخزده و شیر داخل پارچ مخلوط کن بریزید. آن را پوره کنید تا زمانی که کاملا یکدست شود.
۲. پوره را مزه کنید و اگر احساس کردید نیاز به شیرین کننده دارد، عسل را اضافه کنید.
۳. دوباره پوره کنید. ۲/۳ مخلوط را داخل لیوانی بزرگ بریزید.
۴. توتفرنگی و نیمه دیگر موز را داخل باقی مانده مخلوط داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که یکدست شود، پوره کنید.
۵. اسموتی توتفرنگی را به آرامی، مستقیما داخل مرکز اسموتی زردآلو که داخل لیوان است، بریزید. زردآلو باید به لبههای لیوان حرکت و بعد لایه توتفرنگی باید در بالا تشکیل شود. نی را داخل لیوان گذاشته و سرو کنید.
اسموتی پر گیلاس با طعم نارگیلی
مواد لازم
- گیلاس: ۲ پیمانه
- ماست چکیده: ۱ پیمانه
- شکر خیلی ریز: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- اسانس وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
- شیر نارگیل: ۱ پیمانه
طرز تهیه
۱. گیلاسها را کاملا شسته و تمیز کرده، هسته بگیرید.
۲. آنها را داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید تا زمانی که گیلاسها کاملا به صورت مایع درآیند.
۳. باقیمانده مواد را افزوده و مخلوط کنید تا زمانی که کاملا یکدست و صاف شود.
اسموتی عالی با سوپرفود
مواد لازم
- موز: ۲ عدد، پوست گرفته و یخزده
- اسفناج: ۱ مشت (حدود یک و نیم پیمانه)
- سیب: ۱ عدد بزرگ، خرد شده
- شیر: ۱/۲ پیمانه
- پودر تخم کتان: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- توتفرنگی: ۷ عدد
طرز تهیه
۱. سیب را در صورت دلخواه، پوست بگیرید. ۱ عدد موز، اسفناج، سیب، ۱/۴ پیمانه شیر (گیاهی یا حیوانی) و تخم کتان را داخل مخلوط کن بریزید و خوب پوره کنید تا زمانی که یکدست شود. در صورت غلیظ بودن، شیر بیشتری را اضافه کنید. در صورت نیاز، مواد جمع شده در بالای مخلوط کن را به سمت پایین برانید. داخل ۲ لیوان به طور مساوی بریزید.
۲. مخلوط کن را بشویید و ۱ عدد موز، ۱/۴ پیمانه شیر بادام و توتفرنگی را با همدیگر پوره کنید تا یکدست شود. در صورت غلیظ بودن، شیر بیشتری بریزید. اسموتی توتفرنگی را در بالای اسموتی سبز بریزید. فورا سرو کنید.
۳. دو لایه بودن اسموتی اختیاری است؛ بنابراین میتوانید همه مواد را یکجا با هم در مخلوط کن بریزید.
اسموتی خورشید درخشان
مواد لازم
- موز نرم: ۱ عدد، یخزده
- آب پرتقال: ۱/۴ پیمانه
- پرتقال: ۲ عدد پوست گرفته و خرد شده
- انبه: ۱ پیمانه فریز شده
- قطعات آناناس: ۱/۲ پیمانه یخزده یا تازه
طرز تهیه
۱. موز یخزده و آب پرتقال را در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا زمانی که غلیظ، خامهای و یکدست شود. یعنی حدود ۳ دقیقه. لبههای پارچ مخلوط کن را تمیز کنید و مواد را به سمت پایین برانید.
۲. پرتقال، انبه و آناناس را اضافه کنید و تا زمانی که ترکیب شوند، پوره و مخلوط کنید.
اسموتی ضد تهوع توتفرنگی و زنجبیل
مواد لازم
- موز نرم: ۱ عدد، متوسط
- توتفرنگی: ۷ عدد بزرگ
- ماست چکیده: ۱/۲ پیمانه
- زنجبیل: یک تکه ۲ سانتی
- جو دوسر پرک: ۱/۴ پیمانه
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شیر: در صورت دلخواه
طرز تهیه
۱. با استفاده از گوشتکوب برقی، مخلوط کن یا غذاساز مواد را با هم پوره و مخلوط کنید تا با هم ترکیب شوند.
۲. برای اینکه رقیق شود، در صورت دلخواه شیر اضافه کنید.
۳. آن را فورا سرو کنید یا به مدت یک روز در یخچال نگهداری کنید.
اسموتی تابستانی برای سرحال شدن
مواد لازم
- گیلاس: ۱۲ عدد
- هلو: ۱/۲ پیمانه
- توتفرنگی: ۱ پیمانه
- بلوبری: ۱/۲ پیمانه
- هندوانه: ۱ پیمانه
- برگ کیل: ۱ عدد
- آب لیموی تازه: بدست آمده از نصف لیمو
- آب تصفیه: ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. گیلاس نرم را انتخاب کنید. گیلاسها را هسته گرفته و هسته هندوانه را هم جدا کنید. هندوانه را درشت خرد کرده، هلوها را هم پوست گرفته، درشت خرد کنید. توتفرنگی را هم دو نیم کرده، همگی را داخل مخلوط کن بریزید.
۲. برای اینکه رنگ روشنتری داشته باشید میتوانید بلوبری را حذف کنید.
اسموتی صبحانه کیک هویج
مواد لازم
- موز نرم: ۱ و ۱/۲ عدد بزرگ
- شیر بادام: ۲ پیمانه
- هویج: ۱ پیمانه
- خرما: ۵ عدد، پوست و هسته گرفته
- کره بادام: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم شربتی چیا: ۱ قاشق غذاخوری
- جو دوسر پرک: ۱/۴ پیمانه
- اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- جوز: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر میخک: کمی
- یخ قالبی: چند تکه
تزئین
- گردو: چند عدد برای تزئین
- نارگیل رنده شده: مقداری برای تزئین
- عسل: کمی برای تزئین
طرز تهیه
۱. همه مواد (بجز نارگیل رنده شده و آجیل) را داخل یک مخلوط کن با سرعت بالا بریزید و خوب پوره کنید تا زمانی که یکدست شود.
۲. مزه را تست کنید و روی آن را با آجیل، نارگیل و عسل، در صورت دلخواه تزئین کنید.
۳. در صورتی که مخلوط کن شما قوی نیست، میتوانید هویج را تا حدی که مقداری نرم شود، بجوشانید.
۴. این دستورالعمل به عنوان یک راهنما استفاده میشود. در صورتی که بخواهید بیشتر درست کنید، اندازهها را مطابقت دهید.
اسموتی چای سبز و نعناع
یکی از سالمترین نوشیدنیها همین اسموتی چای سبز است که حاوی مقادیر زیادی از کاتچین در هر وعده است. کاتچین آنتی اکسیدانی ست که بخاطر قابلیتش برای کمک به پیشگیری از صدمه سلولی، مورد مطالعه قرار گرفته است. به لطف وجود اسفناج، آناناس و سیب، این اسموتی بیش از ۱۰۰ درصد ویتامین C روزانه شما را تامین میکند. با این اسموتی شاداب کننده به سیستم ایمنی و پوستتان در مقابل اشعه آفتاب، کمک کنید.
مواد لازم
- اسفناج جوان: ۴۰ گرم
- سیب: ۱ عدد خرد شده
- بادام هندی: ۳ قاشق غذاخوری
- یخ: ۱ پیمانه
- آناناس: ۱۱۰ گرم
- نعناع: ۳ شاخه
- چای سبز: ۱ پیمانه، شیرین نشده
طرز تهیه
۱. سیب را پوست و هسته گرفته و خرد کنید. مواد را داخل مخلوط کن ریخته و خوب پوره کنید تا یکدست شود.
۲. استفاده از بادام هندی اختیاری است.
اسموتی لیموناد سیب و گیلاس
این اسموتی سرشار از مواد مغذی است که التهاب را کاهش داده و درد و کوفتگی را تسکین میدهد. سیب هم فیبر آن را تامین کرده و شیرینی اسموتی را بر عهده دارد.
مواد لازم
- ریواس: ۱۱۰ گرم
- لیمو: ۱/۲ یک عدد لیمو
- آب: ۱ پیمانه
- سیب: ۱ عدد خرد شده
- گیلاس: ۱۵۰ گرم
- یخ: ۱ پیمانه
طرز تهیه
۱. گیلاسها را هسته گرفته، سیب را خرد کرده و ریواس را تکه تکه کنید.
۲. همه مواد را داخل مخلوط کن بریزید تا خوب پوره شوند.
اسموتی خامهای هویج انبه
این اسموتی نارنجی به شما احساس درخشش میدهد و هویج و انبه خامهای هر دو حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدانهای ناشی از ویتامین A و ویتامین C است. هر دو سیستم ایمنی را تقویت میکنند و برای چشمها خوب هستند. کیوی باز هم ویتامین C به آن اضافه میکند و تخم کتان چربیهای سالم را تامین میکند تا التهاب را کاهش داده و مغز و بدن شما را سالم نگه دارد. این جایگزین سالم برای صبحهای پر مشغله است.
مواد لازم
- هویج: ۲۵۰ گرم
- کیوی: ۱ عدد
- تخم کتان: ۱ قاشق چایخوری
- یخ: ۱ پیمانه
- انبه: ۱ عدد
- بادام هندی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری شده
- آب: ۱ پیمانه
طرز تهیه
۱. همه مواد را داخل مخلوط کن ریخته و کاملا پوره کنید.
۲. تخم کتان باید بصورت پودر باشد، چون در مخلوط کن خرد نخواهد شد.
اسموتی طالبی
مواد لازم
- طالبی: ۲ پیمانه
- ماست کم چرب وانیلی: ۱ پیمانه
- آب سیب: ۲ قاشق غذاخوری
- یخ و برشهای طالبی: برای تزئین
طرز تهیه
۱. داخل مخلوط کن طالبی، ماست و آب سیب را ریخته و تا زمانی که کف کند و یکدست شود، مخلوط کنید.
۲. داخل لیوانها ریخته و با برشهای طالبی تزئین کنید.
اسموتی آلوسیاه شکلاتی پر ادویه
مواد لازم
- آلو سیاه: ۳ عدد نرم
- شیر غیر لبنی: ۱/۲ پیمانه شیرین نشده
- خرمای پوست گرفته: ۱ تا ۲ عدد
- یخ: یک مشت
- تخم شربتی چیا: ۱ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: ۱ قاشق چایخوری
- عسل: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- ادویه: کمی (پودر هل، میخک، جوز و زردچوبه)
- نمک: کمی
- موز: ۱ عدد نرم (اختیاری)
طرز تهیه
۱. همه مواد را داخل مخلوط کن ریخته و تا زمانی که مخلوط یکدست شود، پوره کنید.
۲. موز برای شیرینی و غلظت و افزایش حجم استفاده میشود.
اسموتی کابلر آلو و توتفرنگی
اسموتی کابلر آلو و توت با میوه تازه و جو دوسر درست میشود و برای صبحانه کاملا سالم است و مزهای همانند دسر دارد.
مواد لازم
- آلو سیاه: ۲ عدد (هسته گرفته و خرد شده)
- بلوبری یخزده یا توتفرنگی: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- موز: ۱ عدد (یخزده و خرد کرده)
- جو دوسر پرک: ۱/۲ پیمانه
- شیر: ۱ پیمانه
- دارچین: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر میخک: ۱/۴ قاشق چایخوری
- عسل: مقداری برای مزه (اختیاری)
طرز تهیه
۱. همه مواد را در مخلوط کن بریزید و تا زمانی که صاف و یکدست شود، پوره کنید.
۲. در صورت غلیظ بودن، شیر بیشتری اضافه کنید و بر حسب ذائقه عسل را برای شیرینی اضافه کنید.
منابع: liveeatlearn, unconventionalbaker, foodnetwork, greenblender, dishingupthedirt, boulderlocavore, texanerin, sallysbakingaddiction, wonkywonderful, kitchentreaty, aroundmyfamilytable, cafejohnsonia, foodwithfeeling, taste
نظر کاربران
عاشقشونم به به
ممنون از مطلب خوبتون.ولی جای موهیتو خالی بود
سلام. خیلی خوشمزه به نظر میان... کاش میشد درست کنم و بخورم):
بنظرم خوشمزه میاد
من که عاااااشق اسموتی رنگین کمان شدم