۸۹۳۶۶۰
۸ نظر
۵۳۷۹
۸ نظر
۵۳۷۹
پ

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

دوخا یا دوکا یک میان‌وعده مقوی و آجیلی است که ترکیبی از چند نوع گیاه معطر، آجیل و ادویه است. این دیپ برای عصرانه و یا وقت‌هایی که گرسنه هستیم به عنوان یک میان‌وعده عالی و مقوی باعث سیری طولانی مدت می‌شود.

برترین‌ها: دوخا یا دوکا یک میان‌وعده مقوی و آجیلی است که ترکیبی از چند نوع گیاه معطر، آجیل و ادویه است. این دیپ برای عصرانه و یا وقت‌هایی که گرسنه هستیم به عنوان یک میان‌وعده عالی و مقوی باعث سیری طولانی مدت می‌شود.

دوخا یک دیپ و یا بهتر است بگوییم یک همراه عالی برای نان و سبزیجات است که یکی از خوراکی‌های سنتی کشور مصر است. این خوراکی تقریبا چیزی شبیه به قوتوی کرمان و یا ترکیب کنجد و شکر سفره شاه پریان در خوزستان است. در سفره شاه پریان کنجد و شکر به طور کامل آسیاب و آرد می‌شود، اما این مدل آجیلی به صورت خرده ریزه درآمده و مواد تشکیل دهنده آن قابل تشخیص است.

من وقتی که خیلی لاغر بودم پزشک تغذیه این را به عنوان یک میان‌وعده چاق کننده صورت به من توصیه کرده بود. به این صورت که ابتدا کنجد و شکر را کاملا آسیاب کرده سپس گردو، پسته و بادام را به صورت قطعات ریز در می‌آوریم.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

دوخای مصری با آجیل، تخمه، ادویه و گیاهان معطر درست می‌شود. این خوراکی آجیلی به عنوان اشتهاآوری عالی برای افراد لاغر و پیش غذایی مقوی برای سایر افراد توصیه می‌شود. دوخا با یک سری مواد از جمله آجیل، کنجد، تخمه، تخم گشنیز و زیره درست می‌شود. البته این خوراکی با ترکیبات مختلفی درست می‌شود و هر کس ممکن است بخشی از مواد را کم یا زیاد کند. برای اینکه مواد آن تازه و خوش طعم بمانند و خواص خود را حفظ کنند بهتر است هر بار مقداری کمی و به اندازه چند روز درست کرده و در ظرفی دردار و در جایی خنک نگهداری کنید.

مواد تشکیل دهنده دوخا چیست؟

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

دستورالعمل‌های متفاوتی برای دوخا وجود دارد که بعضی از مواد در آن حذف می‌شود و یا سهم ماده تشکیل دهنده کم یا زیاد می‌شود. از این جهت شما می‌توانید مزه دلخواه‌تان را داشته باشید. بعضی از موادی که در آن استفاده می‌شوند به قرار زیر هستند:

  • دانه کاج
  • نخود
  • گردو
  • بادام
  • فندق
  • بادام هندی
  • پسته
  • کنجد سفید
  • کنجد سیاه
  • تخم گشنیز
  • زیره
  • رازیانه
  • فلفل سیاه
  • پاپریکا
  • نمک دریا

این‌ها کلیه مواد تشکیل دهنده هستند، اما نیازی نیست که همه آن‌ها را استفاده کنید بلکه هر کدام را که در دسترس دارید. استفاده کنید.

موارد استفاده از دوخا

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

  • شما از این ماده خوشمزه به چند روش می‌توانید استفاده کنید.
  • استفاده از آن در ساندویچ صبحانه و یا همراهی با سایر اقلام صبحانه مثل کره یا پنیر.
  • پاشیدن روی نان برشته و یا نان برشته همراه با روغن و یا کره.
  • ریختن روی ماست خیار و یا سایر پیش غذا‌های سرد برای رفع سردی غذا.
  • سرو کردن همراه با سبزیجات برشته مثل کاری هویج برشته در فر و یا سیب زمینی برشته در فر و یا سایر سبزیجات دیگر.
  • ریختن روی سالاد به خصوص سالاد سبزیجات برای تقویت و غنای سالاد.
  • ریختن روی پیش غذا‌های تابستانی مثل باباغنوش و یا حمص.

برای درست کردن دوخا ابتدا با برشته کردن آجیل‌ها در ماهیتابه شروع می‌کنیم. به این ترتیب که فقط مغز‌های خوراکی را در ماهیتابه ریخته و برشته می‌کنیم که شامل گردو، بادام، دانه کاج، بادام هندی و پسته است. در مرحله بعد کنجد، فلفل سیاه، زیره، رازیانه، تخم گشنیز و نمک را جداگانه در ماهیتابه بو می‌دهیم تا برشته و معطر شود.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

سپس اجازه می‌دهیم که همه آن‌ها به طور کامل خنک شده، سپس همگی را در غذاساز قرار داده و تا زمانی که تبدیل به خرده‌های ریز شود، مخلوط و خرد می‌کنیم. این ترکیب باید بصورت دانه دانه و کرانچی باشد نه پودری. برای پودر کردن ابتدا مواد ماهیتابه دوم که شامل ادویه‌هایی مثل زیره و کنجد و ... است می‌ریزیم و پس از خرد کردن، مواد آجیلی را اضافه می‌کنیم. در آخر هم پاپریکا، کنجد سیاه و زیره سیاه را اضافه می‌کنیم. در نهایت همه مواد را در شیشه‌ای ریخته و درب آن را ببندید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

طرز تهیه دوخا به روشی ساده

مواد لازم

  • گردو: ۱/۲ پیمانه
  • بادام یا فندق: ۱/۲ پیمانه
  • پودر زیره: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک دریای ریز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده: از حدود ۲۰ دانه فلفل

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

طرز تهیه

۱. در ماهیتابه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط، گردو و بادام را ریخته و گرم کنید. مرتبا بهم بزنید تا زمانی که بوی برشتگی آن‌ها بلند شود یعنی حدود ۳ دقیقه.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۲. دانه‌های کنجد را به ماهیتابه اضافه کرده و به گرم کردن ادامه دهید، گاهی بهم بزنید تا زمانی که لبه‌های کنجد به رنگ طلایی روشن درآیند. ماهیتابه را از حرارت برداشته و مخلوط آجیل و تخمه را داخل یک غذاساز بریزید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۳. پودر گشنیز، زیره، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. غذاساز را روشن کرده و به مدت ۱۰ ثانیه یا زمانی که آجیل‌ها خرد شده و بافتی شن مانند داشته باشند، خرد کنید. بیش از این مقدار آن‌ها را خرد نکنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۴. دوخا را داخل کاسه سرو بریزید یا در شیشه‌ای دردار به مدت ۱ تا ۲ هفته نگهداری کنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

دوخا با نخود و آجیل

معمولا دوخا با استفاده از آجیل و تخمه و ادویه درست می‌شود، اما مدل دیگری از آن هم حبوبات که شامل نخود برشته است، به آن اضافه می‌شود. این شکل از دوخا بسیار مغذی و همانند موارد قبلی پر پروتئین است.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

مواد لازم

  • کنجد: ۳/۴ پیمانه
  • نخود برشته: ۱/۲ پیمانه
  • گردو: ۱/۴ پیمانه
  • دانه گشنیز: ۱/۲ پیمانه (به صورت کامل)
  • دانه زیره: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

طرز تهیه

۱. همه مواد را روی میز بگذارید.

۲. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سلسیوس) گرم کنید.

۳. یک سینی فر را کاغذ گرفته و دانه‌های کنجد را به صورت یک لایه روی آن پخش کنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۴. این دانه‌ها را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در فر گرم کنید. آن را از فر درآورده و کنار بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۵. نخود و گردو را داخل همان سینی قرار داده و به مدت ۵ دقیقه برشته کنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۶. سینی را از فر درآورده و با کنجد برشته ترکیب کنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۷. کنجد، نخود، گردو، دانه گشنیز، دانه زیره، نمک و فلفل سیاه را در غذاساز و یا آسیاب ریخته و به مدت ۲ تا ۴ دقیقه خرد کنید. همچنین می‌توانید مخلوط را در هاون ریخته و با دسته هاون بکوبید تا خرد شود.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

۸. آن را در شیشه‌ای دردار ریخته و نگهداری کنید. ترکیب آجیلی را با غذا‌ها و یا سالاد‌های مورد علاقه‌تان سرو کنید.

طرز تهیه دوخا؛ میان‌وعده‌ای مقوی و آجیلی

نکات مهم

  • مخلوط دوخا را می‌توانید همراه با سوپ‌های گیاهی، پاستا، ساندویچ صبحانه، حمص و انواع سالاد سبزیجات سرو کنید.
  • زمان برشته کردن آجیل‌ها با دانه‌ها متفاوت است بنابراین آن‌ها را یکجا در ماهیتابه نریزید، چون در اینصورت دانه‌ها می‌سوزند.
  • ساده‌ترین نوع دوخا، دوخای کنجد است که فقط کنجد و دانه‌های خوشبو برشته شده و خرد می‌شوند.
  • برای نگهداری دوخا حتما در ظرفی دردار آن‌ها را بریزید و سعی کنید هر بار به میزان کمی از آن درست کنید تا خواص مواد تشکیل دهنده از دست نرود.

منابع: hurrythefoodup, thespruceeats, cookieandkate, keviniscooking

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدا پدرتون رو بیامرزه که انگار تو این مملکت زندگی نمیکنید ،مردم شکمشون رو به سختی سیر میکنند هر روز قیمتها با دیروز فرق میکنه هر روز نان رو کوچکتر میکنند هر روز اجناس بسته بندی وزنش کمتر میشه و مردم گرفتار تر و گرسنه تر بعد شما دستور آجیل کیلویی خدادتومن به مردم میدید،عجب سرخوش هایی هستید شما !!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خب تو درست نکن به ما چه

  • بدون نام

    دمت گرم درست می فرمایید

  • بدون نام

    بخش آشپزیتون خیلیییییی بیخود و مسخرس. این دستورای غذایی اصلا قابل تهیه نیس با این وضعیت اقتصادی. جمع کنید بابا

  • بدون نام

    موندن چی بگم واقعا
    من اینو بخوام درست کنم که باید برم وام بگیرم
    با این اوضاعه خراب همین ک بتونیم قسطو اجاره خونه رو بدیم هنر کردیم

  • بدون نام

    فکر کنم ما از ی سیاره دیگه هستیم مردم وعده اصلی شو ندارن اینا میان وعده میزارن

  • text

    text

  • بدون نام

    خوب بود ولی بنظرم همچی گرون تر و دو برابر شده مردم این همه اجیل رو از کجا بیارن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج