۸۶۸۴۸۰
۹ نظر
۵۱۰۸
۹ نظر
۵۱۰۸
پ

طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است.

وب‌سایت غذالند: دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازی‌های عزیز به سیب زمینی می‌گویند آلو و آن را به این نام صدا می‌زنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

سیب زمینی همانند خیلی از میو‌ها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمان‌های خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینی‌ها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.

شیرازی‌ها اوایل به این محصول جدید میگفتند" الوملکمی" که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینی‌ها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام " آلو زمینی" به همین علت است که اکثر شیراری‌ها به آن آلو می‌گویند.

اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذا‌ها ازسیب زمینی به نوعی استفاده می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمی‌شود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث می‌باشد.

مواد لازم:

  • سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

مراحل پخت:

۱. سیب زمینی را با پوست آب پز می‌کنیم.

۲. پوست سیب زمینی‌ها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.

۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهیم.

۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت می‌دهیم.

۵. در پایان تخم مرغ‌ها ر به مواد فوق اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پخته شود.

نکات غذایی

  • این غذا با نان سرو می‌شود.
  • در کنار این غذا می‌توان از سبزی خوردن، نارنج، کاهو و یا ترشی بادمجان استفاده کرد.
  • گاهی اوقات در این غذا تخم مرغ اضافه نمی‌کنند.
  • می‌توانید در صورت تمایل به این غذا رب نیز اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را آب پز نکرده و در روغن تفت دهید و مابقی مراحل را همچون بالا انجام دهید.
  • این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می‌باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می‌باشد.
  • این غذا برای افراد دیابتی توصیه نمی‌گردد.
  • جهت آب پز کردن سیب زمینی بهتر است با پوست آب پز کنید تا ویتامین ث آن حفظ گردد.
  • در صورتی که بدون تخم مرغ استفاده شود ارزش پروتئینی آن پایین است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    زمان جنگ جنوبیها به شیراز مهاجرت کردن و همه ی غذاهاشونو شیرازی ها به اسم خودشون تمام کردن این غذا جنوبیه رنگینک هم همینطور

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دوپیازه غذای شیرازیه.... ولی رنگینگ شاید حق باشما باشه ولی اینم بگم شهر جهرم دراستان فارس مهد خرماست وبیشتر از جهرم به بقیه منتقل شدا

  • بدون نام

    آلوش کجاست؟

  • خانمی

    وا دوپیازه تخم مرغ نداره که

  • بدون نام

    ما داخل دو پیازه آلو تخم مرغ نمی ریزیم ضمنا آلو را آب پز می کنیم بعد نگینی خرد می کنیم.اونوقت روش آب نارنج یا آب لیمو تازه می ریزیم.یک نوع دیگه دو پیازه آلو تماته است ونوع دیگه خا گینه هست

  • بدون نام

    دوپیازه تخم مرغ نداره

  • بدون نام

    این غذا اصلا دو پیازه شیرازی نیست

  • بدون نام

    والو اگه ما شیرازی هسیم دوپیازه تخم مرغ نداره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      داره... البته دلخواهیه بدون تخم مرغ بهتره البته نعنا خشک هم بهش اضافه میکنند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج