طرز تهیه آش اوماج؛ غذای محلی آذربایجان شرقی
آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. که در آن از عدس و سبزیجات مخصوص استفاده میشود.
وبسایت نمناک: آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. که در آن از عدس و سبزیجات مخصوص استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه این آش خوش طعم آشنا میشوید.
مواد لازم برای آش اوماج
- عدس ۱ پیمانه
- سبزیجات معطر (ریحان - تره -مرزه-) ۲۵۰ گرم
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- کره محلی ۲۵ گرم
- آب قلم (دلخواه) ۱ لیوان
- نمک به مقدار کافی
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه نوک قاشق چایخوری
- آب به اندازه کافی
طرز تهیه آش اوماج
۱. در یک ظرف گود آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل یک خمیر تقریبا سفت در بیاید. به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. بعد از خمیر به اندازه گلولههایی کوچکتر از عدس بردارید و در سینی بچینید تا خشک شوند. حتی میتوانیدجلوی بخاری یا شوفاژ هم بگذارید تا زودتر خشک شوند.
۲. سپس به سراغ طرز پخت آش اوماج میرویم. برای تهیه این آش ابتدا عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. بعد سبزیها را تمیز کنید و خوب بشویید و وقتی آب سبزی کشیده شد آن را ریز خرد کنید.
۳. پیازها را به دو نیم تقسیم کنید و در یک قابلمه مناسب با کره در حد ۱ دقیقه تفت دهید و بعد به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید. به پیازها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و بعد عدسهای خیس خورده شده را داخل آب و پیاز بریزید. تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد سبزیها معطر خرد شده را به داخل مواد آش اضافه کنید. البته میتوانید از سبزی خشک هم در این آش استفاده کنید. حرارت را کم کنید تا عدسها پخته شوند و اگر درحین پخت عدس آب داخل قابلمه کم بود به آن آب جوش اضافه کنید.
۴. بعد از پخت عدس اوماجها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماجها به هم نچسبند. همین طور به هم زدن ادمه دهید تا زمانی که اوماجها به اندازه کافی باد کنند. در این صورت آش آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نظر کاربران
تو اش خمیر بریزیم؟؟؟!!! خوب میشه؟؟؟ فکر نکنم چیز جالبی بشه
پاسخ ها
دوست عزیز آرد بریز یه کم خیلی خوشمزه میشه
خمیر و میزارن خشک بشه عین رشته منتها گرد میشه
چون چه میدانی این اش چیه
فوق العادست
این غذای قدیمی را ایرانیان بخصوص خراسانیها طبخ میکردند اسمش شورباست و با اماج فرق داره
اصلا هم نه قیافش این شکلییه نه طرز درست کردنش یعنی چیزای زیاددیگه ای هم ما میریزیم
آش اوماج اونی که گفتید نیست. درست کردن اوماج خودش کار خیلی سختیه و کار هر کسی و به این راحتی که گفتید خمیر را گلوله کنید نیست
چاشنی اصلیش قره قروته .این آش با قره قروت خوش مزه میشه.
چاشنی و سبزی اصلی این اش کاکوتی است
اين غذا تركي هست و سبزيش كهليوتي هست فارسها مشابه هش دارند آويشن اما اين سبزي يه جور آويشن كوهي هست؛ آخرش تخم مرغ ميشكنن توش براي سرماخوردگي با فلفل زياد درست ميكنند
پاسخ ها
چاشنی این آش فلفل قرمز فراوان آویشن ویه سبزی محلی دگه شبیه پیازچه واماجش آ ردمی ریزم سینی با آبپاش روش اب می پاشیم این نو از آ بکش رده می کردیم شهر ستان وسیله مخصوصی داشتم