ویژه یلدا: طرز تهیه خوراکیهای متنوع با انار
شب یلدا، نمادی از برکت، تندرستی، فراوانی و شادمانی است و خانواده ها، در منزل بزرگتر خانواده یا خویشان جمع میشوند و بساط آجیل و شیرینی، هندوانه، انار و خرمالو فراهم می کنند و به شبزندهداری میپردازند.
برترین ها: شب یلدا، نمادی از برکت، تندرستی، فراوانی و شادمانی است و خانواده ها، در منزل بزرگتر خانواده یا خویشان جمع میشوند و بساط آجیل و شیرینی، هندوانه، انار و خرمالو فراهم می کنند و به شبزندهداری میپردازند.
هندوانه را از این جهت بر سر سفره میگذارند که نمادی از زایش به حساب میآید و با شکستن آن شادی را به زندگی افراد می بخشد.
سبزیجات کبابی با سس انار
مواد لازم برای سبزیجات
• یک عدد گلکلم بزرگ
• 450 گرم کلم بروکلی
• دو عدد سیب زمینی متوسط خرد شده
• 450 گرم کلم بروکسل
• ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• نمک و فلفل سیاه
مواد لازم برای سس انار
• نصف پیمانه آب انار
• ¼ پیمانه روغن زیتون
• نمک و فلفل سیاه
• یک پیمانه دانه انار
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. کلم بروکی و گلکلم را به گلچه های کوچک تقسیم کنید. آنها را داخل کاسه بزرگی بریزید. سیبزمینی، نمک، فلفل و روغن را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس آنها را داخل سینی فر بچینید و حدود ۳۰ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
۲. در این فاصله، سس انار را درست کنید. آب انار را داخل کاسه بریزید. روغن زیتون و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
۳. پیش از سرو سبزیجات گرم، روی آنها سس انار بریزید. هم بزنید و سپس دانه های انار را اضافه کنید.
• زمان تهیه: ۱۰ دقیقه
• تعداد: 8 نفر
مواد لازم
• رازیانه خرد شده
• 450 گرم کاسنی فرنگی شسته و خشک شده
• نصف پیمانه دانه انار
• نصف پیمانه گردوی بوداده خرد شده
• ۱/۳ پیمانه روغن زیتون
• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. برگ های رازیانه و کاسنی فرنگی را داخل یک بشقاب بریزید و روی آنها دانه های انار و گردو بریزید.
2. در یک کاسه کوچک، روغن، آب لیموترش، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی سالاد بریزید و سرو کنید.
• طرز تهیه: 45 دقیقه
• زمان تهیه و پخت: ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه
• تعداد: 8 نفر
مواد لازم
• ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1800 گرم دنده کباب
• نمک و فلفل
• یک عدد پیاز بزرگ
• ۳ حبه سیر رنده شده
• 10 برگ آویشن تازه
• ¼ پیمانه آرد کامل
• 4 پیمانه آب انار
• نصف پیمانه دانه انار
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۲۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. در یک قابلمه بزرگ، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را گرم کنید. به گوشت ها نمک و فلفل بزنید و آنها را در روغن سرخ کنید تا قهوه ای شوند. سپس آنها را از قابلمه خارج کنید.
۲. ۳ قاشق غذاخوری دیگر روغن در قابلمه بریزید. پیاز، سیر و آویشن را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید. آرد را اضافه کنید و هم بزنید. آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید، گوشت را به قابلمه بازگردانید و آنها را داخل فر بگذارید.
۳. گوشت ها را حدود سه ساعت در فر بپزید تا کاملا مغزپخت و برشته شوند.
۴. گوشت ها را داخل بشقاب بچینید. سس قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد و کاملا غلیظ شود. در آخر آن را روی گوشت ها بریزید و دانه های انار را اضافه کنید.
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه و پخت: 35 دقیقه
مواد لازم
• دو عدد سینه مرغ بدون استخوان
• نمک و فلفل سیاه
• یک قاشق غذاخوری پوست رنده شده پرتقال+ نصف پیمانه آب پرتقال
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد لبوی پخته شده
• دو عدد سیب قرمز خرد شده
• ۱۴۰ گرم سبزیجات تازه سالادی
• یک پیمانه دانه انار
• ۲۲۵ گرم لبو
طرز تهیه
۱. در یک قابلمه متوسط، مرغ را با نمک و فلفل روی حرارت متوسط به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس آنها را خرد و هر نوع پوست و استخوان ریز را جدا کنید.
۲. سپس، در یک کاسه کوچک، پوست پرتقال، آب پرتقال، روغن، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.
۳. لبوها را کف بشقاب بچینید. روی آنها سبزیجات سالادی بگذارید. روی آنها مرغ، سیب و دانه های انار را بریزید. در آخر نیز سس پرتقال را اضافه کنید.
• تعداد: ۴ نفر
مواد لازم
• ۳ عدد فلفل دلمهای قرمز
• 4 عدد خرمای بدون هسته
• یک پیمانه دانه انار
• نصف پیمانه گردوی بوداده
• نصف قاشق چایخوری پرک فلفل قرمز
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• نمک و فلفل سیاه
• 4 عدد نان پیتا گندمی
طرز تهیه
1. فلفل ها را روی گاز یا منقل کبابی کنید. آنها را داخل کاسه متوسط بریزید. اجازه دهید در دمای اتاق خنک شوند. سپس پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید.
2. خرماها را به مدت 10 دقیقه در آب جوش خیس کنید تا نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
3. دانه های انار را در غذاساز خرد کنید. آنها را از صافی عبور دهید تا دانه های سفت آن جدا شوند. سپس دوباره داخل غذاساز بریزید و به همراه فلفل های کبابی، گردو، خرمای نرم شده و پرک فلفل قرمز پوره کنید. سپس به تدریج روغن زیتون را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید تا مزهدار شوند.
4. نان ها پیتا را روی منقل گرم کنید. روی آنها روغن زیتون بریزید و گرم با دیپ انار سرو کنید.
• زمان تهیه و پخت: 5 ساعت
• تعداد: ۸ نفر
مواد لازم
• ۴ حبه سیر رنده شده
• نمک و فلفل سیاه
• ۱۸۰۰ گرم گوشت فیله گاو
• 3 عدد لیموترش
• نصف پیمانه روغن زیتون
• ¼ پیمانه + دو قاشق غذاخوری دانه انار
• ¼ پیمانه جعفری تازه خرد شده
• ¼ پیمانه پیازکوهی خرد شده
• دو قاشق چایخوری پوست رنده شده لیموترش
• دو حبه سیر رنده شده
• نمک دریایی
طرز تهیه
۱. سیر و نمک را با یکدیگر له کنید تا خمیر شوند. آن را روی گوشت گوساله بمالید. یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه نیز بزنید و به خوبی به همه سطح گوشت بمالید. سپس گوشت را داخل ظرف به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید.
۲. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. پوست دو عدد لیموترش را رنده کنید و آب آنها را بگیرید و روغن را در قابلمه بزرگی گرم کنید. گوشت فیله را ۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید تا طلایی شود. آب لیمو را روی آنها بریزید. دو تا سه پیمانه آب اضافه کنید و زیر حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد.
۳. سپس حرارت را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و به مدت یک ساعت و ۱۵ دقیقه بگذارید نیمجوش بپزد. سپس باقی مانده خمیر سیر را اضافه کنید و یک ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. در این مرحله باید پوست رنده شده لیمو را اضافه کنید.
۴. برای تهیه گرمولاتا، دانه های انار، جعفری، پیازکوهی، پوست رنده شده لیمو و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید. در آخر نمک بزنید.
۵. فیله را با چاقوی تیز برش دهید و روی آنها گرمولاتا بریزید و سرو کنید.
• تعداد: ۴ نفر
مواد لازم
• یک پیمانه بلغور
• یک قاشق چایخوری نمک
• یک پیمانه آب داغ
• 4 عدد پیازچه خرد شده
• نصف پیمانه برگ های تازه جعفری
• نصف پیمانه برگ های تازه نعنا
• ۱/۳ پیمانه کشمش طلایی
• یک پیمانه دانه انار
• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. در یک کاسه متوسط، بلغور و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روی آنها آب داغ بریزید و در کاسه را بگذارید تا ۳۰ دقیقه بمانند.
۲. پیازچه، جعفری، نعنا، کشمش، دانه انار، آب لیموترش، روغن زیتون و نمک و فلفل اضافه کنید و سرو کنید.
• تعداد: ۴ نفر
مواد لازم
• یک پیمانه آب انار
• یک مرغ (حدود یک کیلو و 500 گرم)
• روغن زیتون
• نمک و فلفل سیاه
• یک پیمانه آب مرغ
• یک قاشق غذاخوری آویشن تازه
• یک پیمانه دانه انار
طرز تهیه
۱. داخل قابلمه کوچکی، آب انار را گرم کنید تا کمی غلیظ شود. سپس آن را کنار بگذارید. مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق قرار دهید و در این فاصله، فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
۲. روی سطح مرغ، روغن، نمک و فلفل بزنید. سپس پاهای مرغ را با نخ ببندید و داخل تابه بدون دسته داخل فر بگذارید.
۳. در اواسط پخت، حدود دقیقه ۵۰، مرغ را برگردانید تا هر دو طرف آن طلایی و سوخاری شود. پس از پخته شدن، مرغ را داخل ظرف قرار دهید و روی آن آب انار بمالید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مزهدار شود.
۴. سپس آن را با دانه های انار و برگ های آویشن تزئین و سرو کنید.
• تعداد: ۴ نفر
مواد لازم
• دو قاشق غذاخوری کره
• یک عدد پیاز قرمز خرد شده
• یک پیمانه برنج باسماتی
• 1.5 پیمانه آب مرغ
• نصف پیمانه زردآلوی خشک خرد شده
• نصف پیمانه بادام یا پسته خرد شده
• نصف پیمانه دانه انار
• یک قاشق غذاخووری برگ تازه آویشن
• نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. کره را داخل قابلمه متوسط روی حرارت ملایم آب کنید. پیاز را اضافه کنید و حدود ۴ دقیقه تفت دهید تا سبک شوند. برنج را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. سپس آن مرغ را بریزید و بگذارید بجوشد. در این مرحله باید شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. آن را تا زمانی بپزید که آب مواد کشیده شود. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است.
۲. از روی حرارت بردارید. آن را با چنگال هم بزنید و زردآلو، پسته یا بادام، دانه های انار و آویشن را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و گرم سرو کنید.
• تعداد: ۵۰ عدد
مواد لازم
• دو قاشق غذاخوری روغن
• یک عدد پیاز کوچک ریز شده
• ۴۵۰ گرم برنج
• یک پیمانه آب مرغ
• ۶ پیمانه آب
• 3 شاخه رزماری
• یک پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
• دو قاشق غذاخوری کره آب شده
• نمک و فلفل سیاه
• یک پیمانه پنیر موزارلا رنده شده
• یک پیمانه دانه انار
• 4 پیمانه خرده نان باگت
• ۴ عدد تخممرغ درشت هم زده + یک قاشق غذاخوری آب
• روغن
طرز تهیه
1. روغن را در قابلمه متوسط روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را اضافه کنید و تا زمانی که سبک شوند تفت دهید. حدود 7 دقیقه کافی است. برنج را اضافه کنید و حدود 2 دقیقه تفت دهید.
2. آب مرغ را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود. دو پیمانه آب و رزماری را اضافه کنید. دو پیمانه آب را یکجا اضافه کنید. حدود 20 دقیقه حرارت دهید تا آب مایه کشیده شود. سپس شاخه های رزماری را خارج کنید.
3. پنیر پارمسان و کره را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. آنها را داخل سینی بریزید و حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شوند.
4. برنج ها را داخل کاسه بریزید. پنیر موزارلا و دانه های انار را اضافه کنید. سپس با دست، آنها را قلقلی کنید.
5. در یک بشقاب خرده های نان را بریزید. در بشقاب گود دیگری تخممرغهای همزده بریزید.
6. برنج های قلقلی را در خرده های نان بغلتانید. سپس در تخممرغ بغلتانید و روی کاغذ روغنی بچینید.
7. روغن سرخکردنی را داخل قابلمه داغ کنید و توپ های برنجی را داخل آنها بیندازید تا طلایی شوند. برای هر کدام حدود 2.5 دقیقه زمان کافی است.
نظر کاربران
من نمیدونم کی گفته شب چله باید انار و هندونه خورد! هیچ کدومش دیگه این وقت سال یا گیر نمیاد یا اگرم باشه خوبش نیس.
پاسخ ها
اتفاقا موقع شب چله ک بشه فراوون گیر میاد خوبش هم گیر میاد منتها یه کم گرون.شما کجا زندگی میکنی ؟
فکرکنم سمت شما بهار انارمیرسه
شب چله به انار و هندونه و برگه هلو و قیسی و آلبالو خشکه و لواشک و گندم شادونه و نخودچی کشمش و قطاب و فال حافظ خونی هست وگرنه که با بقیه شب ها فرقی نخواهد کرد به نظرم باید این سنت ها حفظ بشه تا ابدالاباد :)