۸۰۱۲۱۴
۵۰۵۱
۵۰۵۱
پ

دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی

در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

روزنامه ایران - ستایش فرجی: خورش بِه یا همان خورش معروف به آلو یکی از خورش‌های پاییزی و معروف ایرانی است که در گذشته با نام قلیه به یا قرومه‌ی به شناخته می‌شده است.

اما در این مطلب به معرفی این خورش لذیذ از کتاب آشپزی دوره صفوی که یکی از قدیمی‌ترین متون مکتوب آشپزی در ایران است می‌پردازیم.

مواد لازم:

  • دارچین یک قاشق چایخوری
  • محلول زعفران دم شده کمی
  • پیاز دو عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آلو خیس شده به میزان دلخواه
  • گوشت خورشی به میزان دلخواه
  • سیب و به به میزان دلخواه

دستور پخت قلیه سیب و به؛ آشپزی به سبک دوره صفوی

طرز تهیه:

1. ابتدا گوشت خورش را پخته و کنار بگذارید. سپس درون تابه مناسب کمی روغن بریزید و به ترتیب سیب و به را که به قطعات دلخواه برش زده‌اید، به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید هر دو طرف آن کمی طلایی شود، سپس به آن دارچین و محلول زعفران دم شده را بیفزایید.

2. سپس به ترتیب سیب، به و پیاز را که از قبل سرخ شده و کنار گذاشته اید به قابلمه حاوی گوشت پخته شده و نمک و فلفل اضافه کنید.

3. در انتها آلو خیس شده را به خورش اضافه کنید و طعم و بالانس کردن ترشی و شیرینی‌اش را شما می‌توانید با افزودن کمی آب لیمو ترش یا کمی عسل به جای شکر به خورش تنظیم کنید.

4. زعفران دم شده را مجدداً در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

نکته:

  • این قلیه در گذشته با کوفته ریزه و لپه هم درست می‌شده است و برای چاشنی آن آبغوره مورد مصرف قرار می‌گرفته است.
  • ترکیب دو نوع آلو برقانی و آلو بخارا خشک شده برای این خورش مناسب است که توصیه می‌شود قبل از افزودن به خورش آن را مختصر تفت بدهید تا هنگام پخت درون قابلمه بافت آن له نشود.
  • حال که در فصل پاییز قرار داریم و کدو حلوایی به وفور در دسترس است می‌توانید در صورت تمایل به ترکیبات فوق کمی کدو حلوایی خرد شده نیز بیفزایید که در این صورت با سایر مواد خورش از قبل تفت داده می‌شود.
  • گل خوراکی که در عکس ملاحظه می‌کنید گل ختمی است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج