«شوربا نخود آب» را با لیمو تازه میل کنید
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوع سفرهی ایرانی جایگاه ویژهای داشته و دارد و مصرف آن برای همه سنین توصیه میگردد. یکی از اشکال تهیه غذا از نخود، غذایی است که به نخودآب معروف است.
وبسایت سرآشپز پاپیون - فاطمه جهان پیما: نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در غذاهای مختلف و متنوع سفرهی ایرانی جایگاه ویژهای داشته و دارد و مصرف آن برای همه سنین توصیه میگردد. یکی از اشکال تهیه غذا از نخود، غذایی است که به نخودآب معروف است.
مواد لازم
- نخود ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۳ عدد
- روغن ۷۵ گرم
- آرد گندم سبوسدار ۱ قاشق غذا خوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل قلمی خشک قرمز ۲-۳ عدد
- زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری سرپر
- پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
- آب ۴ لیوان
طرز تهیه
1. نخود را از شب قبل خیس می کنیم،اگر برای وعده غذایی نهار یا عصرانه میخواین ،باید چند بار آبش عوض بکنین.
2. پیازها را ریز خرد بکنین ،(که ترجیحا رنده ریز کردم ) داخل قابلمه ریخته وروغن اضافه کرده،سرخ میکنیم تا طلایی شود.
3. نخودها را آبکش کرده وبه پیاز داغ اضافه می کنیم وکمی تفت می دهیم ، سپس زردچوبه،فلفل قلمی سرخ وپودر لیموعمانی به مقدار کافی ، و۴لیوان آب را اضافه می کنیم.
4. نمک در مرحله اخر که خوب پخته شد اضافه میکنیم.
5. شعله گاز راکم کرده وباحرارت ملایم نخودها را می پزیم ،در آخر نخودها که خوب پخته شد ،آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه می کنیم.
6. سپس نمک، بعد چند جوش خورد ،شعله گاز را خاموش می کنیم . این غذا را داخل ظرف کشیده ،ومی توانید همراه با آبغوره یاسرکه یا لیمو میل کنی .
سایر نکات
* اگر دوست داشتین در مدت زمان کمتر این غذا بپزه ،میتونین داخل آرام پز مواد بعد از سرخ شدن داخل پیاز ،داخل آرام پز بپزین ،ولی نمک را اضافه نکنین ،چون باعث میشه نخود در حین پخت اصلا نپزه.
*بعد از پخت کامل داخل قابلمه که ریختین در مرحله آخر نمک اضافه بکنین.
نظر کاربران
اب قلم محشرش ميكنه
آب انداختی پای دندونمان به این شب .عجب
اینکه آرد نمیخواد بدتر معده ترش میکنه با آرد مگر اینکه ملی روغن بریزی بجای آرد ریختن خود نخود رو بذاری درست بپزه لعاب خوبی میندازه