یک دسر ایتالیایی-فرانسوی-ترکیه ای!
مارون گلاسه یکی از تنقلاتی است که در اصل در جنوب فرانسه و شمال ایتالیا از شاه بلوط درست می شده است. مارون گلاسه یکی از مواد لازم برای بسیاری از دسرها است و البته می توان آن را به تنهایی نیز سرو نمود.
برترین ها: مارون گلاسه یکی از تنقلاتی است که در اصل در جنوب فرانسه و شمال ایتالیا از شاه بلوط درست می شده است. مارون گلاسه یکی از مواد لازم برای بسیاری از دسرها است و البته می توان آن را به تنهایی نیز سرو نمود. از طرفی، مارون گلاسه که در زبان ترکی استانبولی، "کِستانه شِکِری" و به انگلیسی "آبنبات شاه بلوط" نامیده می شود، یکی از دسرهای مخصوص شهر بورسا در ترکیه نیز هست.
مواد لازم:
• یک کیلوگرم شاه بلوط، پوست گرفته
• یک کیلوگرم شکر ریزدانه
• دو و نیم فنجان آب
• یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
دستور تهیه:
1. شاه بلوط ها را در قابلمه بزرگی بریزید و آب کافی به آن اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند. قابلمه را روی شعله اجاق بگذارید تا آب آن بجوشد و حدود 10 دقیقه شاه بلوط ها بپزند. سپس آنها را آبکشی کنید و آب آن را دور بریزید. با حوله تمیزی پوست شاه بلوط های پخته را بکنید.
2. در قابلمه جداگانه ای دو و نیم فنجان آب، شکر ریزدانه و وانیل را بجوشانید و دائماً هم بزنید. این مخلوط را 5 دقیقه بپزید.
3. شاه بلوط های آماده را به شربت در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا کل این مخلوط بجوشد. حدود 10 دقیقه بگذارید بجوشد و گاهی هم بزنید. حالا شاه بلوط های آبنباتی و شربت آن را داخل ظرف بزرگی بریزید و درپوش ظرف را بگذارید. حدود 12 تا 18 ساعت بگذارید شاه بلوط ها در این شربت خیس بخورند.
4. سپس شاه بلوط ها و شربت را به ظرف تمیزی منتقل کنید و همین کار را تکرار کنید. این بار دو دقیقه بجوشانید و سپس بگذارید این مخلوط حدود 18 تا 24 ساعت خیس بخورد. همین پروسه را 3 - 4 بار تکرار کنید تا شربت کاملاً جذب شاه بلوط ها شود.
5. حالا فر را بگذارید در دمای 250 درجه فارنهایت گرم شود و شاه بلوط های آبنباتی را روی ظرفی که کاغذ روغنی رویش کشیده اید بچینید. ظرف شاه بلوط را داخل فر بگذارید و شعله آن را خاموش کنید. بگذارید 45 دقیقه تا 1 ساعت شاه بلوط ها در فر خشک و سفت شوند و سطح آنها خشک شود. مارون گلاسه شما آماده است.
نظر کاربران
ببخشیدا ولی این دستوراتی که مواد اولیش تو ایران به سختی گیر میاد به چه درد می خوره که شما میزارید
گیریم که موادشم داشتیم . این که یه هفته زمان میبره تا درست شه . از خیرش میگذریم میریم سراغ همون سوهان عسلی با مغز بادوم و پسته خودمون
بلوط كه الان به فصلش توي ايران هست در ضمن دونستش ضرر نداره لا اقل هر جا ببينيد متوجهً ميشين چي هست