بورک گوشت و گردو؛ هزارلایهای به سبک ترکیهای
بورک گوشت و گردو یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است که طرز تهیه آن را برایتان آورده ایم.
ماهنامه سفره ایرانی - غزاله خالدی: بورک گوشت و گردو یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است که طرز تهیه آن را برایتان آورده ایم.
میزان سرو: ۸ نفر
مواد لازم لایه گوشت:
- گوشت گوسفندی (ریز خردشده): 350 گرم
- آب: به مقدار لازم
- کره یا روغن: یک قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم لایه گوشت:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 250 گرم
- پیاز (ریز خردشده): 2 عدد
- کره یا روغن: یک قاشق سوپ خوری
- سس گوجه فرنگی تند: یک قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- کره: 3 الی 4 قاشق سوپ خوری
- آرد: 3 قاشق سوپ خوری
- گردو: یک پیمانه
مواد لازم خمیر:
- آرد: یک کیلوگرم
- نمک: یک قاشق چای خوری
- آب: سه و یک دوم پیمانه
مواد لازم رویه:
- روغن: 50 میلی لیتر
- کره (ذوب شده): 150 گرم
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت گوسفندی را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید و مقداری آب اضافه کنید (آب باید حدود ۲ بند انگشت روی گوشت را بپوشاند.) هنگامی که گوشت پخت و آب آن کاملا کشیده شد، گوشت را در کره یا روغن سرخ کنید و به آن نمک بزنید.
- گوشت گوساله را در کره یا روغن روی حرارت تفت دهید.
- پیاز ریز خردشده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
- سس گوجه فرنگی و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود چند دقیقه بپزند.
- کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و آرد را در آن تفت دهید.
- برای تهیه خمیر، آرد و نمک را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. به تدریج آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. سپس آن را به دو قسمت کنید.
- یکی از قسمت ها را دوباره به ۲ قسمت به اندازه پرتقال و دیگری را به گلوله های کوچکی به اندازه گردو تقسیم کنید.
- یکی از قسمت های خمیر (اندازه پرتقال) را به اندازه سینی فرد (اندازه متوسط) روی سطح کار آغشته به آرد پهن کنید و روی آن روغن بمالید و گردوی خردشده بپاشید و مخلوط کرده و آرد پخش کنید.
- یکی از گلوله های اندازه گردوی خمیر را روی سطح کار آرد پاشیده پهن کنید و روی لایه خمیر داخل سینی فر قرار دهید و مقداری از مخلوط گوشت گوساله را روی آن پخش کنید.
- گلوله دیگری از خمیر (اندازه گردو) را روی سطح کار پهن کنید و سپس روی لایه گوشت قرار دهید و مقداری از مخلوط گوشت گوسفندی را روی آن پخش کنید.
- این کار را با بقیه مواد تکرار کنید و خمیر اندازه پرتقال باقیمانده را نیز روی سطح کار پهن کنید و به عنوان لایه آخر روی مواد قرار دهید و با چنگال لبه های خمیر را محکم کرده و حفره های کوچکی روی آن ایجاد کنید و کره ذوب شده را روی خمیر بمالید.
- مواد را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا خمیر طلایی و برشته شود.
ارسال نظر