آش گندم؛ آش سنتی سبزواریها
در این روزهای سرد زمستونی خوردن یک کاسه آش داغ خیلی باید بچسبه!
وب سایت سر آشپز پاپیون : آش گندم آشی بسیار خوشمزه و سنتی است و انواع بسیار متفاوتی دارد این آش متعلق به سبزوار است و جزو غذاهای بسیار محبوب در این شهرستان به شمار میرود.
مواد لازم:
- نخود (یا حبوبات دلخواه به جز لپه و لوبیا چشم بلبلی) ۲ لیوان
- برنج ۱/۳ لیوان
- بلغور گندم ۲ لیوان
- گوشت گوسفندی (و بدون چربی) ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- نعنا ۳ قاشق غذا خوری
- زیره سبز (نکوبیده) ۲ قاشق غذا خوری
- سبزی (آش) ۲ کیلوگرم
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا حبوبات را جداگانه میپزیم.سپس در ظرفی مناسب پیاز را نیمه سرخ كرده و سپس گوشت و زردچوبه و فلفل را كمی در آن تفت داده و به همراه آب میپزیم.
- برنج و بلغور شسته شده را در قابلمه ریخته، و با آب میگذاریم تا خوب بپزد و لعاب بیندازد.
- سپس حبوبات پخته شده، سبزی و گوشت پخته و کوبیده شده را با آب گوشت و پیاز داغ به آش اضافه میکنیم.
- در آخر زیره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زیره داغ درست میکنیم و با نعناع داغ داخل آش میریزیم و میگذاریم تا جا بیفتد.
سایر نکات
حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را ۲بار بجوشانید و آبش را خالی كنید.
بهتر است كشك را روی آش نریزید و آن را جداگانه كنار غذا قرار دهید چون طعم این آش با كشك به مزاج برخی افراد خوش نیست
اگر زیره دوست ندارید آن را از مواد اولیه حذف كنید.
پ
نظر کاربران
خودمون نمیدونستیم همچین غذای محلی داریم عجیبه هاااااا
آره واقعا منم نمیدونستم