۶۵۵۵۸۲
۴ نظر
۵۳۸۱
۴ نظر
۵۳۸۱
پ

طرز تهیه آش ماست به دو روش شیرازی و تبریزی

طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهرها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند

وب سایت آرگا: طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهرها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند. پخت این دو روش تهیه ی آش ماست را حتما امتحان کنید.

طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقوی می باشد.

۱ - آش ماست تبریزی

مواد لازم آش ماست تبریزی

  • ماست : به مقدار لازم
  • برنج : ۱ پیمانه
  • سبزی آش : ۱ کیلوگرم
  • سیب زمینی متوسط : ۱ عدد
  • عدس : ۱ پیمانه
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
  • آب گوشت : ۴ لیوان
  • گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
  • آرد ذرت : ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ماست به دو روش شیرازی و تبریزی

دستور پخت آش ماست تبریزی :

  1. برنج را شسته و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را شسته و در قابلمه در بسته، با آب جوش به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
  2. در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته و پیازها را خلالی ریز کرده و درون قابلمه ریخته و مقداری تفت دهید تا سبک شوند، سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا طلایی شوند.
  3. آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز بیافزایید و کمی تفت دهید.
  4. دو لیوان آب گوشت را به عدس و پیاز اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
  5. زمانی که مواد آش جوشید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت عدس ها نیم پز شوند.
  6. سیب زمینی ها را نگینی خرد و در روغن سرخشان کنید.
  7. گوشت چرخ کرده با یک عدد پیاز کوچک رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت کوفته ریزه درست کرده و در مقداری روغن سرخشان کنید.
  8. وقتی عدس نیم پز شد، آب برنج را گرفته و به عدس اضافه کرده، و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.
  9. در ظرفی پیاز را رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کرده و باقیمانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.
  10. بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه کوفته ریزه ها را به آش بیافزایید.
  11. بعد از یک ربع تا ۲۰ دقیقه آش ماست آماده است. موقعی که میخواهید سرو کنید ماست را به آش اضافه کنید و نوش جان فرمایید.


۲ - آش ماست شیرازی

مواد لازم آش ماست شیرازی

  • برنج : ۲۰۰ گرم
  • لپه : ۱۲۵ گرم
  • گوشت : ۱۲۵ گرم
  • سبزی ترخون و شوید ریز شده : ۱ پیمانه
  • ماست : نیم کیلوگرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه آش ماست به دو روش شیرازی و تبریزی

دستور پخت آش ماست شیرازی

  1. لپه و برنج را جداگانه از یک ساعت قبل در آب خیس کنید.
  2. گوشت را همراه یک پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب بگذارید بپزد، سپس استخوان های آن را جدا کرده و خوب له کنید.
  3. برنج را به همراه ۷ پیمانه آب با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و خوب له شود.
  4. لپه ها را نیز جدا در قابلمه ای با آب بگذارید تا خوب پخته شوند.
  5. سبزی را ریز ساطوری کرده و به برنج پخته و له شده اضافه کنید. و زمان دهید تا سبزی ها پخته شوند.
  6. گوشت له شده و لپه پخته شده را به برنج و سبزی اضافه کرده، در قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم بگذارید آش غلظت یابد و جا بیفتد.
  7. آش را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد تا وقتی خوب غلیظ و سفت شد حرارت را خاموش کرده و بگذارید آش کمی خنک شود.
  8. ماست را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به آش که از داغی افتاده و کمی سرد شده اضافه نمایید و در ظرف موردنظر سرو و نوش جان کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • نرگس

    لطفا اگر قصد دارید درمورد غذایی از شهرستانها بنویسید تا مردم دیگرنقاط هم بخوبی استفاده کنن باید به نکات مهمی توجه کنید چندین مورد اشتباه از دستورات غذایی که مخصوصا به شهرم شیراز مربوط میشود دیده شده. آش ماست شیراز اصلا ترخون نداره چون مزه ترخون تلخ وتند هس که ابدا طعم ترخون واسه آش ماست مناسب نیست دوم آش ماست ازنخود استفاده میشود بدین معنی که قبلا نخود راخیس میکنیم وبعداز آن پوست نخود رامیگیریم واستفاده میشود ممنون میشوم دقت فرمایید تااصل مواد وطرزتهیه راتوضیح دهید

    پاسخ ها

    • سمیرا

      منم شیرازیم درست میگین سبزی آش ماست شیرازی فقط شوید هست و ندیدم کسی ترخون استفاده کنه. اگر کمی شوید کوهی هم اواخر پخت اضافه کنید معرکه میشه. ولی ما از لپه استفاده میکنیم. گرچه از نخود هم میشه استفاده کرد. حتی در یک شهر هم همه دقیقا مثل هم یک غذا رو درست نمیکنند و بسته به سلیقه ممکنه تفاوتهای جزئی دیده بشه

  • نازنين

    اونوقت اون دوتا پياز چي شد؟؟؟ توي خود آش پياز نداره؟!! فقط پياز با گوشت ميپزه؟؟!!!!!!

  • ژیلا

    حتما پیاز دوم هم برای روی آش پیازداغ کرده‌اند.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج