غذاها و دسرهای فنجانی
«چی بپزم؟» درگیری فكری همه آنهایی است كه مسئول آماده كردن غذا هستند. این سؤال تاریخی! برای روزهای تعطیل، از سختترین سؤالها و جواب آن، سختتر از سخت است.
- پودر كیك آماده/ یك بسته
- آووكادو/ دو عدد
- آناناس تازه/ نصف یك عدد
- برگ نعناع تازه/ یك و نیم فنجان
- آرد سفید/ دو ق.غ
نكته دو : طعم آووكادو با آناناس، طعم خوبی است. اما با این حال اگر طعم آووكادو را دوست ندارید، میتوانید میوه كم شیرین یا میوهای با طعم ملس مانند پرتقال را جایگزین آووكادو كنید.
- آووكادوها را شسته، پوست كنده و آنها را به شكل مربعی ریز خرد كنید. آناناس را شسته، پوست كنده و بعد آن را به شكل مربعی ریز خرد كنید.
- نعناعها را پاك كرده، برگ آنها را خیس كرده و بعد از سه دقیقه بشویید.
- بگذارید آب آن برود. بعد از برداشتن مقداری از آناناسها و آووكادوهای خرد شده برای تزئین روی دسر، آناناسها و آووكادوهای خرد شده باقیمانده را با برگ نعناع مخلوط كنید.
- هم بزنید تا مواد كاملا مخلوط شوند. سپس خمیر كیك را مانند آنچه روی دستور جعبه نوشته شده است، آماده كنید.
- مواد آماده شده یعنی مخلوط میوههای خرد شده و برگ نعناعها را به خمیر اضافه كنید. داخل قالبها را به آرد آغشته كرده و از مایه آماده شده، به مقدار لازم داخل هر خانه از قالب بریزید. فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم كرده و قالب را داخل آن بگذارید.
- 45دقیقه بعد، كیك آماده است. آن را از فر درآورده و بگذارید سرد شود. سپس دسرها را از قالب بیرون آورده و بگذارید كاملا خنك شوند.
- سپس دسرها را داخل ظرف مناسب گذاشته و روی آنها را با تكههای آناناس و آووكادوی خرد شده، تزئین كنید.
- سیبزمینی پشندی متوسط/ 5عدد
- تخممرغ/ 6عدد
- پیاز/ یك عدد
- زردچوبه/ نصف ق.چ
- پنیر پیتزای رنده شده/ یك و نیم فنجان
- آرد سفید/ 2ق.غ
طرز تهیه
- سیبزمینیها را بشویید. سپس آنها را بپزید. پیاز را پوست كنده و بشویید.
- بعد از اینكه سیبزمینی پخت، بگذارید خنك شود. آنها را پوست كنده و همراه با پیاز رنده كنید. تخممرغها را داخل كاسهای شكسته و همزده و به تخممرغ و پیاز رنده شده اضافه كنید.
- زردچوبه آخرین مادهای است كه باید به مایه اضافه كرده و یكبار دیگر همه مواد را خوب هم بزنید.
- سپس داخل خانههای قالب به مقدار كمی آرد بریزید. از مایه، به مقدار مناسب داخل هر قالب ریخته و روی آن پنیر پیتزا بریزید. فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم كنید.
- قالب را داخل فر قرار داده و نیم ساعت بعد، غذا حاضر است. اما برای اینكه روی كوكوها هم طلایی شود، بهمدت پنج دقیقه با شعله بالای فر به كوكوها حرارت دهید تا طلایی شوند.
- قالب را از فر درآورده و بگذارید خنك شود. سپس كوكوها را از قالب درآورده و داخل ظرف مناسب بچینید.
- سبزی كوكو/ نیم كیلوگرم
- تخممرغ/ شش عدد
- زرشك/ یك فنجان
- مغز گردوی خرد شده/ یك و نیم فنجان
- آرد سفید/ دو ق.غ
- نمك/ به مقدار اندك
- سبزی كوكو را پاك كرده، خیس كنید و بعد از دو دقیقه بشویید. بگذارید آب آن كاملا برود.
- سپس با چاقوی تیز، به شكلی كه سبزی آن نیفتد، آن را خرد كنید. گردوها را مغز كنید. سپس آن را كمی خرد كنید. زرشك را پاك كرده، خیس كنید و بشویید.
- بگذارید آب آن برود. سپس تخممرغها را داخل كاسه بشكانید. هم زده و به آن زرشك و گردوهای خرد شده را اضافه كنید. به مایه تخممرغ، سبزی كوكو را اضافه كنید.
- هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
- وقتی كاملا مخلوط شدند، داخل خانههای قالب را به آرد سفید آغشته كنید.
- سپس مایه را داخل آن بریزید. فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم كنید. قالب را داخل فر بگذارید. نیم ساعت بعد، كوكوهای قالبی حاضر شدهاند.
- كالباس ژامبون یا بوقلمون/ یك كیلوگرم
- تخممرغ/ هشت عدد
- فلفل دلمهای سبز / یك عدد
- فلفل دلمهای قرمز/ یك عدد
- زردچوبه/ یك ق.چ
- آرد سفید/ دو ق.غ
نكته دو : اگر نگران سوختن كالباسها هستید، یك ورقه نازك نان، مثل نان لواش میتوانید داخل قالب گذاشته و بعد ورقه كالباس را بگذارید.
- فلفلهای دلمهای را بشویید. سپس آنها را به شكل مربعی ریز خرد كنید. تخممرغها را داخل كاسه بشكنید.
- هم بزنید تا كمی پف كند. سپس زردچوبه را اضافه كرده و هم بزنید تا زردچوبه با تخممرغ مخلوط شود. كمی صبر كنید و بعد فلفلهای خرد شده را نیز به تخممرغ اضافه كرده و هم بزنید.
- اكنون داخل خانه هر قالب كمی آرد سفید بریزید. ورقههای كالباس ژامبون یا بوقلمون را داخل قالبها بگذارید.
- سپس از مایه تخممرغ حاوی خرد شده فلفل دلمهای، داخل هر خانه به مقدار لازم بریزید. فر را روی حرارت ۱۸۰درجه سانتیگراد گرم كنید.
- قالب را داخل فر بگذارید. نیم ساعت بعد، غذا حاضر است.
- قالب را از فر درآورده و بگذارید خنك شود. سپس آن را به همان شكل، سر میز غذا بگذارید.
- پودر كیك آماده/ یك بسته
- مغز گردو/ یك فنجان
- مغز بادام خام/ یك فنجان
- مغز فندق خام/ یك فنجان
- مغز پسته خام/ یك فنجان
- تخمه كدو/ یك فنجان
- آرد سفید/ دو ق.غ
- گردوها را مغز كنید. سپس آنها را شسته و بگذارید آب آن برود. بادام، فندق و پسته را بشویید و سپس هركدام از آنها را به شكل جداگانه داخل كاسههای آب گرم بریزید تا پوست از مغز جدا شود. سپس آنها را شسته و آبكش كنید تا پوست از گوشت جدا شود.
- بعد از اینكه آب این دانهها رفت و تقریبا خشك شد، مقداری از هر كدام را داخل آسیاب ریخته و آسیاب كنید.
- باقیمانده آنها را هم كمی بكوبید تا خرد شوند اما به مایه اضافه نكنید.
- پودر كیك را مانند دستور آماده كرده و بعد آسیاب شده مغزها را به مایه كیك اضافه كرده و هم بزنید.
- سپس مغز دانهها خرد شده را همراه با تخمه كدو اضافه كرده و هم بزنید. اكنون داخل خانههای قالب، كمی آرد ریخته و سپس داخل هر خانه به مقدار لازم از مایه آماده شده بریزید.
- قالب را داخل فری كه قبلا روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم كرده بودید، قرار دهید.
- نیم ساعت بعد، كیكها حاضر شدهاند. قالب را از فر درآورده و بگذارید كمی خنك شده و آنها را از قالب درآورده و در ظرف مناسب بچینید.
- كدو حلوایی/ یك چهارم یك عدد
- تخممرغ/ 4عدد
- مغز گردو/ یك و نیم فنجان
- مغز بادم خام/ یك فنجان
- دارچین/ یك ق.چ
- شیر/ یك لیوان
- كره/ 100گرم
- شكر/ یك فنجان
- آرد سفید/ دو ق.غ
- مقدار مناسب كدو حلوایی را جدا كرده، بشویید و پوست بكنید.
- سپس آن را خرد كنید. كدو حلوایی را چرخ كنید. گردوها را مغز كرده، بشویید و بگذارید آب آن برود و سپس آن را یكبار دیگر همراه با كدو حلوایی چرخ كنید.
- تخممرغها را داخل ظرفی دیگر شكسته و آن را با همزن، هم بزنید تا خوب پف كند. تخممرغها را با چرخ كرده مغز گردو و كدو حلوایی مخلوط كنید. خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.
- كره را داخل ظرف فلزی بگذارید. سپس آن را داخل قابلمهای كه آب آن در حال جوش است، بگذارید تا كره آب شود. سپس شكر را بهتدریج اضافه كنید تا با كره مخلوط شود.
- هم بزنید تا كره و شكر مخلوط شوند. سپس شیر و دارچین را هم اضافه كنید. آرام هم بزنید تا شكر كاملا در كره، شیر و دارچین حل شود. سپس این مایع را به مخلوط كدو حلوایی و گردو اضافه كنید. هم بزنید تا مواد با هم كاملا مخلوط شوند. سپس داخل خانههای هر قالب، آرد سفید بریزید.
- به مقدار لازم از مایه آماده شده داخل هر خانه بریزید. سپس فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم كنید. قالب را داخل آن بگذارید. نیم ساعت بعد، كیكها آماده شدهاند.
- در فاصله آماده شدن كیك، بادامهای خام را داخل آب گرم بریزید.
- وقتی پوست از گوشت جدا شد، آن را آبكش كرده، بشویید و بگذارید آب آن برود. سپس بادامها را بكوبید تا كمی خرد شوند. بعد از آماده شدن كیكها و بیرون آوردن آنها از فر، روی كیكها را با بادام تزئین كنید.
نكته دو: میزان شكر اضافه كرده البته با رعایت نسبت با سایر مواد، بستگی به ذائقه شما برای شیرین شدن كیكها دارد.
نظر کاربران
خکول