رسپی شامی پوک به همراه سس
شامی لپه یا شامی پوک یک غذای بسیار خوشمزه و لذیذ است که معمولا در گیلان درست میشود.
مواد لازم:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 400 گرم
- لپه (خام): 200 گرم
- پیاز (رنده شده ریز): 100 گرم
- سیب زمینی پخته (رنده شده): 150 گرم
- آرد سوخاری: 2 ق س
- تخم مرغ: 2 عدد
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- رب: 30 گرم
- پیاز داغ: 2 ق س
- سرکه: به میزان لازم
- شکر: به میزان لازم
- پیاز و جعفری: برای تزیین
- گوجه و خیارشور: برای تزیین
- هویج پخته: برای تزیین
- پوره سیب زمینی: برای تزیین
طرز تهیه:
لپه را بپزید، زمانی که کاملا پخت، بگذارید سرد شود. بعد از سردشدن آن را چرخ کرده و با گوشت چرخ شده، پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، لپه چرخ شده و تخم مرغ مخلوط نمایید و نمک، فلفل، زردچوبه و نیمی از آرد سوخاری را به آن بیافزایید و مواد را ورز دهید.
بر روی تخت مقداری آرد سوخاری بریزید و مواد را با وردنه به قطر یک سانتی متر بر روی آن پخش کنید، سپس با قالب به صورت حلقه درآورید و وسط آن را نیز سوراخ کنید.
روغن را در تابه ریخته بعد از داغ شدن شامی ها را سرخ کنید.
طرز تهیه سس شامی:
رب را در مقداری روغن تفت داده، پیاز داغ را اضافه کرده و تفت دهید، یک لیوان آب، نمک، فلفل، کمی سرکه و شکر به آن اضافه کرده و بگذارید تا سس جا بیفتد.
شامی ها را در ظرف چیده و دور آن را با پیاز، جعفری، خیارشور، گوجه فرنگی، هویج پخته و پوره سیب زمینی (به دلخواه) تزیین نمایید. دقت شود سس را هنگام سرو بر روی شامی ها بریزید تا سرد نشود.
ارسال نظر