خوراکی های خوشمزه، از آمریکا تا استرالیا
امروز از آمریكای جنوبی تا استرالیا سفر می كنیم. در گذر از این مسیر از الجزایر، آفریقای جنوبی و هندوستان نیز میگذریم و از هر دیار یك نوع خوراكی خوشمزه را انتخاب و دربارهاش بیشتر خواهیم دانست.
برنج نارگیل
میوه درخت نارگیل در مناطق استوایی دور دنیا از شرق آسیا گرفته تا آمریكای مركزی ازجمله خوردنی های بسیار رایج و پرطرفدار است كه بخشهای مختلف آن همچون شیر و پوسته نرم آن به شكل های گوناگون مورد استفاده مستقیم قرارگرفته یا این كه در سایر خوراكی های دیگر اهالی این مناطق به شكل های گوناگون مخلوط شده و مورد استفاده قرار می گیرد. یكی از این خوراكی ها برنج نارگیل است كه از اندونزی، مالزی و تایلند گرفته تا كلمبیا و پاناما خورده میشود. امروز سری به بالای آمریكای جنوبی و كشور كلمبیا می زنیم تا ببینیم كه مردم این كشور چگونه برنج را با نارگیل میآمیزند و استفاده میكنند.
مواد لازم
- مواد مورد نیاز برای ۶-۴نفر
- حدود ۳۹۰گرم شیر نارگیل
- ۲پیمانه برنج
- ۲قاشق غذاخوری شكر (بهتر است از شكر قهوه ای استفاده شود)
- یك و نصف قاشق چایخوری نمك
- نصف پیمانه كشمش پلویی (اختیاری است و اگر دوست ندارید میتوانید حذف كنید)
- ۳فنجان آب

توجه
اگر شیر نارگیل طبیعی پیدا نكردید و مجبور شدید كه از شیر نارگیل كنسروی حاوی مواد نگهدارنده استفاده كنید باید در مرحله نخست آماده سازی هنگامی كه شیر نارگیل غلیظ شده و حباب از آن شروع به خارج شدن نمود یك قاشق روغن مایع اضافه كنید.
طرز تهیه
- در یك قابلمه كوچك شیر نارگیل را روی حرارت بالا به جوش آورید تا شروع به جوشیدن كند. سپس درجه گاز اجاق را كم كنید و با یك قاشق چوبی هر از گاهی آن را هم بزنید. این كار را ادامه داده تا بیشتر آب آن تبخیر شده و در نهایت چیزی جز چند قاشق شیر بسیار غلیظ در ظرف باقی نماند. باز هم همین كار را در حدود ۲۰دقیقه ادامه دهید تا یك ماده تقریباً قهوه ای رنگ و نسبتاً سفت به دستآید.
- برنج، شكر و نمك را به ظرف اضافه كنید. درجه حرارت را به اندازه متوسط زیاد كرده و آنقدر هم بزنید تا دانههای برنج شفاف و طلایی رنگ شوند. این كار حدود دو دقیقه طول میكشد. اگر دوست داشتید كشمش پلویی را اضافه كرده و به خوبی هم بزنید تا با برنج مخلوط شود.
- آب را اضافه كرده و همراه با هم زدن حرارت گاز را باز دوباره زیاد كنید تا به جوشآید. آنگاه درجه گاز را باز كم كرده و در قابلمه را گذاشته و بگذارید تا بهمدت حدود ۱۵دقیقه بپزد.
كیك پاولووا
پاولووا یكی از كیك های میوه ای محبوب مردم استرالیاست. نام این كیك از روی نام هنرمند مشهور روس آنّا پاولووا گرفته شده بهطوری كه در جریان برگزاری یك تور هنری كه این هنرمند در كشورهای استرالیا و زلاندنو در سال 1920داشت یك شیرینی پز خوش ذوق این كیك را به نام او ابداع كرد.
مواد لازم برای 8نفر
- 4عدد سفیده تخم مرغ
- یك و یك چهارم فنجان شكر سفید
- 1قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 1قاشق چایخوری آب لیموی تازه
- 2قاشق چایخوری نشاسته ذرت
- 450گرم خامه
- 6عدد كیوی پوست گرفته و برش داده شده

شیوه آماده سازی
- فِر را روشن و روی دمای ۱۵۰درجه سانتیگراد تنظیم كرده و بگذارید تا به این درجه برسد.
- یك ورق كاغذ شیرینی پزی را به قطر تقریبی ۲۰سانتیمتر برش داده و به صورت دایره در آورده و در كف سینی فر قرار دهید.
- در یك كاسه سفیده تخم مرغ را آنقدر هم زده تا سفت شود. درحالیكه سفیده را هم می زنید بهتدریج و در چند نوبت شكر را به آن بیفزایید. آنگاه به آرامی آب لیمو، عصاره وانیل و نشاسته ذرت را به آن بیفزایید و هم بزنید.
- با استفاده از یك قاشق این مایع غلیظ خمیری شكل را در وسط صفحه دایره ای شكلی كه آماده كرده اید بریزید و این كار را تا انتها انجام دهید. بدینترتیب در حاشیه دایره قطر كمتری خواهیم داشت ولی در مركز كمی برآمدگی مشاهده میشود.
- سینی را داخل فر قرار داده و حدود یك ساعت حرارت دهید.
- در همین هنگام كه كیك در فر قرار دارد خامه را در یك كاسه به خوبی هم بزنید تا به خوبی كف كند. پس از آمادهشدن كیك آنرا از فر خارج كرده و بگذارید تا سرد شود و سپس دورتادور آنرا با خامه ای كه قبلاً زده اید بمالید تا تمام اطراف آنرا بگیرد.
- آنگاه برش های نازك كیوی را به سلیقه خودتان روی كیك قرار دهید. دقت كنید كه به جای كیوی میتوانید از میوههای دیگری هم استفاده كنید. در كشور استرالیا علاوه بر كیوی استفاده از دانههای انار، توت فرنگی، آناناس و انبه نیز برای تهیه كیك پاولووا بسیار رایج است.
یك خورش از آفریقای جنوبی
یكی از خورش های محبوب در كشور آفریقای جنوبی كه ریشه آن به هلندی های ساكن در آنجا می رسد «پاتجیكوس» نام دارد. از خوراك لذیذ از سده هفدهم میلادی در این بخش انتهایی از قاره سیاه رایج شد و به شكل سنتی در دیگچههایی كه روی هیزم قرار گرفته پخته میشود. پاتجیكوس به سبك های مختلفی و با استفاده از مواد گوناگونی همچون گوشت قرمز، ماهی و سبزیجات پخته میشود. امروز می خواهیم پاتجیكوس مرغ و سبزیجات را آماده كنیم و طعم آنرا بچشیم.
مواد مورد نیاز برای 8نفر
- 45میلی لیتر روغن مایع
- 15میلی لیتر كره
- 6عدد ساق مرغ
- 6عدد بغل ران مرغ
- 2عدد پیاز خردشده
- 1عدد هویج خردشده
- 1عدد ساقه كرفس خردشده
- 2حبه سیر له شده
- 250میلی لیتر آب مرغ
- 5عدد كدوی سبز (زوكینی) خردشده درصورتی كه در دسترس باشد
- 250گرم قارچ
- یك كاسه كوچك بچه ذرت
- 5عدد برگ مریم گلی
- 3عدد ساقه آویشن تازه
- 250میلی لیتر خامه
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- كمی برگ جعفری برای تزئین

- روغن و كره را در دیگچه داغ كنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس مرغ ها را خارج كرده كنار بگذارید.
- حالا پیاز، هویج، كرفس و سیر را در داخل دیگچه ریخته و تفت دهید تا نرم شوند.
- سپس مرغ هایی را كه كنار گذاشته بودید دوباره همراه با آب مرغ به داخل دیگچه اضافه كنید.
- در دیگچه را گذاشته و بهمدت یك ساعت روی حرارت آرام اجاق یا روی هیزمی كه از قبل مهیا كرده اید گذاشته تا بپزد.
- بعد از یك ساعت سبزیجات را به آن اضافه كرده و در دیگچه را دوباره بگذارید. چنانچه از هیزم یا زغال استفاده میكنید بهتر است كه در این مرحله چند عدد زغال روی در دیگچه قرار دهید تا به پختن و جا افتادن بهتر خورش یاری رساند. در این مرحله حدود 40دقیقه صبر كنید تا عمل پختن ادامه یافته و از هم زدن خورش پرهیز كنید.
- خامه را اضافه كرده و خورش را چندبار به آرامی هم بزنید و بگذارید تا 20دقیقه دیگر بپزد. آنگاه طعم آنرا چشیده و به اندازه لازم نمك و فلفل به آن بیفزایید.
- حالا خورش شما آماده است و میتوانید آنرا با برنج میل كنید.
دسر توت فرنگی ایتالیایی
انواع خوراكی های لذیذ ایتالیایی بهگونه ای محبوب افراد مختلف در سراسر جهان قرار گرفته كه میتوان آنها را تقریباً در همه جا یافت. در هر شهری از جهان كه خبر از رستوران های خارجی باشد بهاحتمال زیاد رستوران های ایتالیایی از شلوغ ترین آنها به شمار می آیند. اما امروز به سراغ پیتزا و لازانیا نمی رویم بلكه یك دسر خوشمزه و بسیار ساده با طعم اصیل ایتالیایی را به شما معرفی می كنیم كه بعد از یك وعده غذایی بسیار دلچسب خواهد بود. دسر توت فرنگی ایتالیایی با خامه كانّولی را با هم درست میكنیم:
مواد لازم
- مواد مورد نیاز برای ۸نفر
- ۱فنجان پنیر ریكوتا
- یك چهارم فنجان شكر
- یك و نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل
- نصف فنجان خامه
- نصف فنجان چیپس شكلاتی ریز كه معمولاً برای تزئین شیرینی جات به كار میرود.
- ۶فنجان توت فرنگی تازه كه به شكل طولی به دو بخش تقسیم شده است.

شیوه آماده سازی
- برای آماده كردن خامه كانولی در یك كاسه معمولی پنیر ریكوتا، شكر و عصاره وانیل را ریخته و به خوبی هم زده تا با هم مخلوط شوند.
- در یك كاسه دیگر كه آن را از قبل در یخچال قرار داده اید تا خنك شود خامه معمولی را ریخته و با یك هم زن برقی آن را به اندازه ای هم بزنید كه خامه كف كرده و به اندازه ای سفت شود كه از نوك همزن سقوط نكند.
- خامه كف كرده را با خامه كانولی و نیمی از چیپس شكلاتی مخلوط كرده و سپس بهمدت صبح تا شب در یخچال قرار دهید.
- در ۸لیوان پایه دار مخصوص دسر توت فرنگی را تقسیم كرده و بریزید و سپس خامه مخلوط را از یخچال درآورده و روی توت فرنگی ها بریزید. بقیه چیپس شكلاتی را نیز برای تزئین روی آن بپاشید.
املت الجزایری
املت الجزایری كه از آن با عنوان «شَكشوكا» یاد میشود در واقع در بیشتر كشورهای شمال آفریقا همچون تونس و مراكش و همچنین برخی دیگر از كشورهای عربی خاورمیانه رایج است. مواد لازم برای آن چندان تفاوتی با املت معمولی نداشته ولی افزودن برخی از ادویه جات و سایر افزودنی ها به آن طعم ویژه ای می بخشد. این املت را علاوه بر صبحانه یا عصرانه حتی میتوان به عنوان یك وعده غذایی كامل نوش جان كرد.
مواد مورد نیاز
- 3قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی با اندكی
- اضافه تر برای پاشیدن نهایی
- یك عدد پیاز خردشده به ابعاد ریز
- یك عدد فلفل دلمه ای قرمز رنگ كه بخشهای اضافی میانی و دانههایش را باید جداسازی كرد
- یك عدد فلفل قرمز چیلی تند
- 2حبه سیر خردشده
- یك و نصف قاشق چایخوری فلفل پاپریكای شیرین
- یك قاشق چایخوری زیره سبز
- 800گرم گوجه فرنگی پوست گرفته و خردشده
- نمك و فلفل سیاه به مقدار لازم
- گشنیز و جعفری تازه به مقدار لازم
- 6عدد تخم مرغ
- زیتون سیاه بریده شده، پنیر فتا و آرتیشو برای سرو كردن
- نان به مقدار لازم

شیوه آماده سازی
- در ماهیتابه روغن زیتون را ریخته و روی حرارت بالا آن را داغ كرده و سپس پیاز، فلفل قرمز و چیلی را در آن ریخته و طوری پخش كنید تا به صورت یك لایه در كف ظرف قرار گیرند. آنگاه آن را هم نزنید و بگذارید تا بهمدت حدود پنج دقیقه این محتویات به خوبی سرخ شده و به رنگ قهوه ای تیره درآیند. سپس حدود چهار دقیقه دیگر آن را هم بزنید تا به اندازه كافی نرم شوند. سیرخردشده را اضافه كرده و حدود ۳۰ثانیه هم بزنید تا عطر سیر بلند شود. زیره و پاپریكا را اضافه كرده و ۳۰ثانیه دیگر به هم زده تا عطر آنها نیز برخیزد.
- گوجه فرنگی را اضافه كرده و حرارت اجاق را كم كنید و بگذارید تا بهمدت حدود۱۰دقیقه بپزد. آنگاه مخلوط را چشیده و هر مقدار كه نمك و فلفل سیاه نیاز دارد به آن اضافه كنید. نیمی از گشنیز و جعفری را نیز اضافه كرده و هم بزنید.
- با استفاده از یك قاشق در بخشهای مختلف ظرف حفرههایی را ایجاد كرده و در هر كدامیك تخم مرغ بشكنید. حدود ۵تا ۸دقیقه صبر كنید تا تخم مرغ ها به خوبی پخته شده و در نهایت باقیمانده گشنیز و جعفری را برای تزئین خوراك روی آن بپاشید.
- این املت خوشمزه و تند را با نان میل كنید.
ماسالای مرغ
وقتی كه دور دنیا بهدنبال یك خوراكی لذیذ می چرخیم گویی كه نمیتوان از شبه قاره هندوستان بدون توقف گذر كنیم. عطر ادویه جات متنوع در خوراكی های خوشمزه این دیار بالاخره ما را به سوی خود جذب میكند به ویژه كه اگر طرفدار غذاهای تند و تیز باشیم. ماسالای مرغ كه در هند به آن «چیكن تیكه ماسالا» گفته میشود از غذاهای ثابت در بیشتر رستوران های هندی است كه طعم خوش آن همواره به یاد خواهد ماند.
مواد مورد نیاز برای 4نفر
حدود 3تا 4عدد سینه مرغ خردشده
یك چهارم فنجان ماست
2قاشق غذاخوری روغن مایع (اگر در دسترس باشد بهتر است از روغن بادام زمینی استفاده شود)
۲قاشق چایخوری آب لیموی تازه
یك حبه سیر له شده
مواد مورد نیاز برای ۴نفر
- مواد مورد نیاز برای تهیه سُس
- یك قاشق غذاخوری پودر گشنیز
- یك و نصف قاشق چایخوری پودر زیره سبز
- نصف قاشق چایخوری پودر هل
- نصف قاشق چایخوری پودر جوز هندی
- یك و نصف قاشق چایخوری پاپریكا
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- یك قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
- ۴قاشق غذاخوری كره
- یك عدد پیاز بزرگ خردشده
- یك و نصف فنجان رب گوجه فرنگی
- سه چهارم فنجان آب
- نصف فنجان خامه
- یك و یك چهارم قاشق چایخوری نمك (نمك را میتوانید بر پایه ذائقه خودتان كمتر یا بیشتر كنید.)
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
- نصف فنجان برگ تازه گشنیز برای تزئین نهایی غذا

شیوه آماده سازی
- با یك چنگال چندین سوراخ روی سینههای مرغ ایجاد كنید سپس با استفاده از پشت یك كارد آشپزخانه یا هاون مخصوص گوشتكوب سینههای مرغ را كوبیده كه تا اندازه ای از هم باز شده و پهن شوند.
- در یك كاسه سینههای كوبیده شده را ریخته و ماست، روغن مایع، آب لیمو و سیر را با هم مخلوط و دقت كنید كه مایع باید به خوبی به همه جای مرغ ها مالیده شده و آنرا آغشته كند. سپس آن را كنار گذاشته و سراغ آماده ساختن سس مخصوص بروید.
- زیره، هل، جوزهندی، پاپریكا، فلفل قرمز و زنجبیل رنده شده را در یك كاسه كوچك بریزید.
- كره را در یك ماهیتابه روی حرارت نسبتاً بالا ذوب كنید. سپس پیازهای خردشده را به آن اضافه كرده و سرخ كنید تا به رنگ طلایی درآیند. یادتان نرود كه پیازها را هم بزنید. این عمل بهمدت حدود 5دقیقه به درازا خواهد كشید. سپس مخلوط ادویه جات و پودر گشنیز را به آن اضافه كرده و درجه حرارت اجاق را كم كنید.
- سپس رب گوجه فرنگی، آب، خامه و نمك را به آن افزوده و درحالیكه هنوز درجه حرارت پایین است بگذارید تا سس جوش بخورد. باز هم درجه حرارت را كاسته و بهمدت 10دقیقه بگذارید تا سس بپزد و به حالت غلیظ درآید. توجه كنید كه مرحله آماده سازی سس مخصوص را میتوانید از قبل یعنی یكی، دو روز پیش تر از پختن غذا نیز انجام داده و سس آماده شده را برای مصرف نهایی در یخچال نگاه دارید یا این كه همزمان به طور تازه اقدام به آماده كردن آن كنید.
- كمی روغن را در یك ماهیتابه ریخته و داغ كنید. سپس سینههای مرغ را داخل ماهیتابه بهمدت حدود هشت دقیقه سرخ كنید. دقت كنید كه باید سینهها را چندین بار زیر و رو كنید تا هر دو طرف آن به اندازه كافی به رنگ طلایی درآیند.
- سپس سینهها را از ماهیتابه خارج كرده و با یك كارد آشپزخانه آنها را به اندازههای كوچكتر و مورد نظرتان ببرید.
- در قابلمه ای كه سس در آن در حال جوشیدن است
- مرغ ها را اضافه كرده و بهمدت حدود پنج دقیقه درحالیكه آن ها را زیر و رو می كنید بپزید. اگر هنوز مرغ ها خوب پخته نشده بود كمی بیشتر صبر كنید تا به خوبی بپزند.
- مرغ ماسالای شما آماده است و میتوانید آنرا در سینی كشیده و روی آنرا با گشنیز تازه تزئین كنید. این خوراك خوشمزه را میتوانید هم با نان و هم با برنج بنا بر سلیقه خودتان نوش جان كنید.
- نكته قابل توجه در آماده كردن مرغ ماسالا آن است كه میتوانید از گوجه فرنگی تازه نیز استفاده كنید. بدینمنظور حدود 450گرم گوجه فرنگی تازه را میتوانید با یك دستگاه مخلوط كن برقی به حالت رب درآورده و با یك قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی مخلوط كنید. در این حالت دیگر نیاز به استفاده از سه چهارم فنجان آب نیست و آب لازم برای خوراك توسط گوجه فرنگی تازه فراهم می شود.
ارسال نظر