مربای گردو؛ سوغات شیرین ارمنستان
این مربای خوشمزه سوغات کشور ارمنستان هست، می تونید اون رو در منزل طبق این دستور تهیه کنید.
- چاقاله گردو ۱ کیلوگرم
- آهک ۵ قاشق غذاخوری
- شکر ۵۰۰ گرم
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- هل به دلخواه
- چوب دارچین به دلخواه
- میخک به دلخواه
1. لایه ای نازک از روی پوست گردوها رو جدا کنید و اون ها را با سوزن درشت از ۴ طرف سوراخ کنید.
۲. تهیه این مربا زمان زیادی می بره. گردوها باید حدود ۱۱ روز در آب و حدود ۱۲ ساعت در آب آهک خیس بخورن.
طرز تهیه:
- گردوها رو در ظرفی از آب بریزید و حداقل برای ۱۰ روز کنار بذارید. در این مدت، آب اون ها رو هر روز عوض کنید.
- آهک رو در ظرفی بریزید و ۴ لیوان آب به اون اضافه کنید. بذارید تا آهک ته نشین بشه و بعد به آرامی آب آهک رو در ظرفی دیگه بریزید. گردوها رو برای ۱۲ ساعت در آب آهک بندازید. اونها رو خارج کنید، خوب بشویید و ۱ روز دیگه در آب خیس کنید (آب رو چندین بار عوض کنید).
- شکر رو به همراه ۲ لیوان آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوشیده و قوام بیاد. گردوها رو اضافه کنید و بذارید برای ۱۵ دقیقه قل بزنه.
- ادویه دلخواهتون مثل هل، دارچین یا میخک رو به همراه آبلیمو اضافه کنید و بذارید تا کمی دیگه بپزه.
- مربا رو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک بشه. اون رو در ظرف شیشه ای بریزید و در ظرف رو محکم ببندید.
نظر کاربران
لطفا این جور اموزشها رو به وقتش بزارین نه الان که فصل چاقاله گردو تموم شده
تهیه این مربا به این راحتی که نوشته شده نیست. چاقاله گردو مورد نظر که نه سفت شده باشه و نه آبکی قسمت مهمی هست. تعویض آب برای از بین رفتن تلخی پوست گردو، پس هر چه بیشتر بهتر. در قسمت اول که نوشته شده لایه نازک را جدا کنید یعنی همون پوستی که رنگ میده را یه لایه نازک پوست بگیرید.
خیلی ساده توضیح دادین اینجور نیست گردوها اول باید یک دوره پخته بشن بعد پوست بکنید ویک هفته تو اب بمونه مرتب ابشو عوض کنید
شکم چیه که این همه زحمت به خودمون بدیم