غذاهای چرب و چیلیِ لبنانی (۱)
غذاهای لبنانی بسیار خوشمزه و متنوع هستند و با ذائقه ما ایرانی ها جور درمی آیند. البته این غذاها مناسب افرادی که رژیم دارند نمی باشد، زیرا چرب و پر کالری هستند.
شف ندیم رمزی (Ramzi Nadim Shwayhri) در سال ۱۹۷۱ در بیروت لبنان به دنیا آمد. او هنر آشپزی را در کالج Bournemouth فرا گرفت. در سال ۲۰۰۲ نسخه فرانسوی کتاب او جایزه اول European Gurmet را به عنوان بهترین کتاب آشپزی سنتی به خود اختصاص داد. در حال حاضر او یکی از سرشناس ترین شف های لبنانی در سراسر جهان است. در اینجا چند دستور تهیه از این شف مشهور به شما عزیزان آموزش می دهیم.
بابا گانوش (بابا غنوج)
مواد لازم:
- بادنجان: ۳ عدد
- سیر: ۳ حبه
- آب لیمو سنگی: ۱ عدد
- ارده: ۲ قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون فرابکر: یک سوم پیمانه
- فلفل قرمز (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- ماست یونانی: ۲ قاشق سوپ خوری
- برگ جعفری (خرد شده): برای تزئین
- برگ نعناع (خرد شده): برای تزئین
۱. دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی گراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید. بادنجان ها را در سینی فر چیده و حدود یک ساعت در فر کباب کنید.
نکته:
- این دیپ خوشمزه را می توانید در ظرف درب دار حدود ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
- در صورت تمایل می توانید از حبه سیر هنگام کباب کردن برای تهیه این غذا استفاده نمایید.
شاکشوکا
مواد لازم:
- روغن زیتون: ۱ قاشق سوپ خوری
- پیاز (نگینی خرد شده): ۱ عدد
- سیر (ریز خرد شده): ۲ حبه
- گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): ۸۰۰ گرم
- فلفل قرمز (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- زیره: یک دوم قاشق چای خوری
- پاپریکا: یک دوم قاشق چای خوری
- نمک: یک دوم قاشق چای خوری
- تخم مرغ: ۵ عدد
- برگ جعفری تازه (خرد شده): ۱ الی ۲ قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
۱. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز نگینی خرد شده را حدود ۳ الی ۵ دقیقه در آن تفت دهید. سیر ریز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
کوفته لبنانی
مواد لازم:
- گوشت (چرخ کرده): 450 گرم
- دانه کاج: یک چهارم پیمانه
- پیاز درشت (نگینی خرد شده): نصف یک عدد
- برگ جعفری تازه: یک چهارم پیمانه
- گوجه فرنگی (خرد شده): 450 گرم
- گوجه فرنگی (پوست کنده و پوره شده): 450 گرم
- دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق سوپ خوری
- جوز هندی (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر کاری: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
پیشنهاد:
در صورت تمایل به جای گوشت چرخ کرده می توانید از گوشت بوقلمون چرخ شده استفاده کنید.
1. دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید و دانه های کاج را در سینی فر پخش کنید و حدود 5 الی 6 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا برشته شوند.
آش عدس
مواد لازم:
- برگ چغندر (درشت خرد شده): ۵۰۰ گرم
- عدس: ۱ پیمانه
- سیب زمینی (نگینی خرد شده): ۲ پیمانه
- پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
- سیر (درشت خرد شده): ۳ حبه
- روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- آب لیمو سنگی: ۲ عدد
۱. پیاز و سیر خرد شده را در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شده و عطر و بوی آنها بلند شود. عدس را به همراه یک لیتر آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود ۱۰ دقیقه بجوشند.
موهامارا
مواد لازم:
- فلفل قرمز: 4 عدد
- سیر: 2 حبه
- گردو: سه چهارم پیمانه
- نان خشک (پودر شده): یک دوم پیمانه
- برگ جعفری (خرد شده): یک دوم پیمانه
- روغن زیتون فرابکر: 4 قاشق سوپ خوری
- رب انار: 2 قاشق چای خوری
- آب لیمو سنگی: 4 قاشق چای خوری
- تخم گشنیز (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
1. فلفل های قرمز را در سنی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و روی آنها مقداری روغن زیتون بریزید.
نظر کاربران
دومیش که همون تخم مرغ گوجۀ خودمون بود.
دومیه که املته!
الان ما ماست یونانی و دانه ی کاج از کجا گیر بیاریم؟!!!!!