ساندویچ و پیتزای خانگی، متفاوت و خاص!
این روزها كه فست فودها و مواد غذایی سرخ كرده در رستورانها و پاتوقهای خانوادگی، خط اول خوراكیهای روزهای تعطیل را در خانوادهها تشكیل میدهند، توجه به آشپزی خوشمزه و سریعی كه از یك سو متناسب با حال و هوای گردش و تفریح باشد و از سویی دیگر از مواد غذایی با كیفیت و سالم تهیه شده باشد، اهمیت بسیاری دارد.
ساندویچ با نان خانگی و سس ماست
اگر میخواهید در پیك نیك بهاری یا دورهمیهای آخر هفته با ساندویچ همبرگر یا كباب خانگی از مهمانانتان پذیرایی كنید پیشنهاد میكنیم وقت بیشتری بگذارید و با درست كردن نان مغذی و برشته همه را شگفت زده كنید.
مواد لازم:
- 650گرم آرد سبوس دار
- دو قاشق چایخوری شكر
- یك عدد تخم مرغ
- 7گرم مایه خمیر خشك
- 50گرم كره
- 400میلی لیتر شیر ولرم
- یك قاشق غذا خوری نمك
- سه عدد سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه سس ماست:
- دو فنجان ماست
- یك قاشق غذا خوری پیازچه خرد شده
- یك حبه سیر رنده شده
- دو قاشق غذاخوری شوید خشك ، نمك و فلفل
طرز تهیه:
۱. مایه خمیر را به آرد، نمك و شكر بیفزایید و آنها را در ظرفی مناسب به خوبی با یكدیگر مخلوط كنید. سپس شیر و تخم مرغ را به مایه افزوده و آنقدر ورز دهید تا خمیری نرم و یكدست بهدست بیاید كه به دستتان نچسبد. درصورتی كه خمیر به قدر كافی نرم نیست و بهدست میچسبد، مقداری آرد به مایه خمیر بیفزایید. سپس خمیر را ورز دهید تا كاملا انعطاف پذیر شود. برای اینكه خمیر بهتر ور بیاید و حجماش زیاد شود، آن را در كاسهای بریزید. روی خمیر را با كیسه نایلون بپوشانید و بهمدت یك ساعت در دمای اتاق قرار دهید.
2. پس از گذشت یك ساعت، خمیر را به اندازههای مساوی، حدود 16تكه تقسیم كنید. حالا هر تكه از خمیر را به شكل توپ در بیاورید و با انگشتان دست طوری به آن شكل دهید كه دور تا دور آن گرد و سطح زیریناش صاف شود. خلاصه اینكه به شكل یك نان همبرگری در بیاید. خمیرها را روی یك سینی قرار بدهید و روی آن را با یك كیسه پلاستیكی بپوشانید و 40دقیقه قبل از آنكه قالبها را در فر قرار دهید، سینی را در دمای اتاق به حال خودش رها كنید تا باز هم بر حجم خمیر اضافه شود.
۴. سیب زمینیها را در آب و نمك بپزید. سیب زمینیهای پخته و خرد شده را پس از سرد شدن همراه تخم مرغ، شكر و كره در مخلوط كن بریزید و تا زمانی كه مواد كاملا با یكدیگر تركیب شوند، صبر كنید. با گوشتكوب هم میتوانید مایه سیب زمینی سوخاری را تهیه كنید. در ظرف كوچكی آرد، بكینگ پودر و نمك را با یكدیگر مخلوط كنید. مخلوط آرد را به مایه سیب زمینی اضافه كنید و آن را در تابهای گود كه با روغن چرب كردهاید، سرخ كنید. سیب زمینیها را روی دستمال تمیز قرار دهید تا روغنشان گرفته شود و آنها را با نان گرم و سس ماست نوش جان كنید.
5. برای تهیه سس ماست در ظرف كوچكی ماست، سیر، شوید ، نمك و فلفل را مخلوط كنید و با سیب زمینیها سرو كنید. برای تزئین میز شام، میتوانید از زیتون و پنیر هم استفاده كنید. حتما مهمانان را به خوردن این غذای خوش طعم و مقوی تشویق كنید.
پیتزای ایرانی با سس گوشت و سبزیجات
مواد لازم:
- سه فنجان آرد چند منظوره یا آرد سبوس دار
- نیم كیلو گوشت قرمز چرخ كرده
- یك عدد پیاز متوسط خرد شده
- یك فنجان ساقه كرفس خرد شده
- ۶قاشق غذاخوری عصاره نارنج،
- ۴قاشق غذاخوری خلال پرتقال
- ۳قاشق غذاخوری رب نارنج
- ۲قاشق غذاخوری زرشك
- یك قاشق غذاخوری شكر یا شیره انگور
- یك قاشق چایخوری نمك و به همین میزان فلفل
- یك قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
- نصف قاشق چایخوری آویشن خشك
- یك چهارم قاشق چایخوری ریحان خشك شده
- سه حبه سیر
- یك فنجان آب ولرم
- یك و نیم قاشق چایخوری مایه خمیر خشك
طرز تهیه"
1. در مرحله اول؛ كافی است، آرد را با روغن، ریحان و آویشن، آب، نمك و فلفل و مایه خمیر خشك را در ظرفی با اندازه متوسط بریزید و مواد را به خوبی با یكدیگر مخلوط كنید. اگر از مایه خمیر آماده استفاده میكنید، حواستان به تاریخ انقضای خمیر باشد. خمیر را روی سطحی با كمی آرد بپوشانید و بهمدت 10دقیقه كاملا ورز دهید.سپس خمیر را در كاسهای قرار بدهید و روی آن را با كاغذ سلفون بپوشانید و بهمدت یك ساعت و نیم در دمای اتاق بگذارید تا حسابی ور بیاید و به دوبرابر مقدار اولیهاش برسد. آن وقت خمیری را كه به اندازه كافی حجم گرفته روی یك سینی كه از قبل كف آن را با كمی آرد پوشاندهاید، پهن كنید و با پشت پنجه دست روی آن را فشار دهید.
۳. برای درست كردن سس كمی كره را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. خلال پرتقال را در آن كمی تفت بدهید. شكر و رب نارنج را اضافه كنید و كمی نمك و فلفل بپاشید. زرشك را هم جداگانه تفت بدهید و زعفران را به آن اضافه كنید. وقتی سس آماده شد، آن را روی مایه بریزید و سپس مواد را روی خمیرها قرار دهید و پنیر را نیز به میزان دلخواه به آن اضافه كنید. خمیرها را در فر قرار دهید و تا آب شدن آن صبر كنید. برای اینكه خمیرها دوباره حجم بگیرند آنها را با حوله یا سلفون بپوشانید و بهمدت ۱۵دقیقه در دمای اتاق قرار دهید.
خوراك لوبیای مكزیكی
- دو فنجان لوبیا سفید شسته شده
- دو فنجان لوبیا چشم بلبلی
- یك فنجان فلفل دلمهای سبز خرد شده
- یك فنجان فلفل دلمهای قرمز خرد شده
- یك فنجان ذرت
- یك عدد پیاز قرمز خرد شده
- نصف فنجان روغن زیتون،
- نصف فنجان سركه
- دو قاشق غذا خوری عصاره لیمو ترش،
- دو قاشق غذا خوری شكر
- یك قاشق چایخوری نمك
- یك چهارم فنجان گشنیز خرد شده
- نصف قاشق غذاخوری زیره
- یك حبه سیر خرد شده
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- سالسا یك فنجان
- پنیر چدار دو فنجان
طرز تهیه
1. لوبیاها را بهمدت 8ساعت قبل از پخت خیس كنید. سپس آنها را بهمدت یك ساعت در قابلمهای بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. ذرتهای نیم پز و منجمد را نیز در دمای اتاق قرار داده و پس از یخ زدایی، بهمدت 15دقیقه در آب جوش بپزید. در ظرفی بزرگ، سالسا ، لوبیاهای پخته شده، ذرت، فلفل قرمز و سبز و پیاز قرمز خرد شده را با یكدیگر مخلوط كنید و روی آن پنیر ریخته و بهمدت 10 دقیقه در فر با درجه حرات 170درجه سانتیگراد قرار دهید.
ارسال نظر