سفره افطار و سحری تفاوت عمدهای با سفرههای روزهای عادی سال دارد. این تفاوت به نوع خوراكیهایی برمیگردد كه بر سر سفره این ماه قرار میگیرد.به این معنی كه خوراكیهای سفره رمضان باید در عین مقوی بودن از كالری كمی برخوردار باشند تا روزهدار با وزنی متناسب از این ماه خداحافظی كند.
وبسایت همشهری شش و هفت: سفره افطار و سحری تفاوت عمدهای با سفرههای روزهای عادی سال دارد. این تفاوت به نوع خوراكیهایی برمیگردد كه بر سر سفره این ماه قرار میگیرد.به این معنی كه خوراكیهای سفره رمضان باید در عین مقوی بودن از كالری كمی برخوردار باشند تا روزهدار با وزنی متناسب از این ماه خداحافظی كند. اگر به فهرست متنوع خوراكهای محلی نقاط گوناگون ایران در این ماه نگاهی بیندازید، متوجه میشوید كه گذشتگان ما به این مساله اهمیت زیادی میدادند.
متأسفانه امروزه از آن فرهنگ غنی غذایی فاصله گرفتهایم و به دام انواع غذاهای آماده (فستفود) افتادهایم؛ خوراكهایی كه سلامتی ما را به خطر میاندازند.به هر حال، برای اینكه این ماه را به سلامت بگذرانید، شیوه تهیه و پخت چند خوراك ساده و در عین حال مقوی و كمكالری را برای شما آوردهایم. چه بسا با بیشتر این غذاها آشنا باشید، اما چندان آنها را جدی نگرفته باشید.خوبی این غذاها در این است كه زود آماده میشوند و میتوانید برای مهمانی افطاری روی آنها حساب كنید.
انرژیزای خوش طعم
كمتر كسی است كه با طعم شیرینیهای افطار و سحر خاطره نداشته باشد. مصرف مواد غذایی انرژیزا علاوه براینكه سفره روزهدارها را خوش آب و رنگ جلوه میدهند، از افت قند خون و بیحالی ناشی از روزهداری جلوگیری میكنند. برای افرادی كه نمیخواهند در ماه مبارك رمضان دچار اضافه وزن شوند، استفاده از خرما و نارگیل در تهیه خوراكیهای شیرین ویژه روزهای روزهداری از اهمیت ویژهای برخوردار است. پیشنهاد ما به شما تهیه این دسر مقوی در روزهای روزهداری است.
مواد لازم:
۴۰۰ گرم بادام آسیاب شده
۷۵۰گرم خرمای نرم بدون هسته
یك قاشق چایخوری هل آسیاب شده
نصف فنجان كره
دو فنجان پودر نارگیل
طرز تهیه:
بادامها را در تابهای كه كف آن را از قبل چرب كردهاید، بریزید و كمی تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس آن را روی دستمالی تمیز بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. كره را در ظرفی دیگر آب كنید و خرما و هل را به آن بیفزایید. مواد را روی حرارت ملایم اجاق گاز تفت دهید. دقت كنید خرماها به كناره یا كف ظرف نچسبند. كف دست را مرطوب كنید و آنگاه پس از نرم شدن مواد داخل ماهیتابه، مخلوط را كف دست خود قرار دهید و آن را بهصورت توپی كوچك در آورید. در مركز توپ حفرهای ایجاد و آن را با نارگیلهای آسیاب شده پر كنید. از پودر نارگیل میتوانید برای تزئین توپهای خرمایی استفاده كنید.
نان سیردار
اگر به فكر لاغر شدن در وعدههای افطار و سحر هستید بهتر است سیر را از وعده غذایی این روزها حذف نكنید. در این ماده غذایی تركیبی وجود دارد كه علاوه بر انرژی زا بودن نهتنها از ابتلا به اضافه وزن جلوگیری میكند؛ بلكه به لاغر شدن شما نیز كمك میكند. بهویژه برای افرادی كه علاقه زیادی به مصرف شیرینی دارند و نمیتوانند كیك و شكلات را از برنامه غذایی خود حذف كنند، مصرف سیر میتواند سرعت روند چاق شدن را در آنها كاهش دهد. از طرف دیگر سیر سرشار از فولیك اسید، ویتامین ب، ث، كلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است و ایمنی بدن را تقویت، بدن را ضدعفونی میكند و برای سلامت حافظه هم مفید است.
مصرف مواد غذایی كه با سیر تهیه میشوند با تأثیرگذاری بر هورمون اشتها، مانع از پر خوری شده و تمایل افراد علاقهمند به مصرف غذاهای پر چرب و كالری، شیرین و كربوهیدرات را كاهش میدهد. بنابراین میتوانید با قرار دادن یك وعده غذایی كه در پخت آن از سیر استفاده شده باشد، اشتهای خود را مدیریت كرده و به كاهش وزن دست پیدا كنید. از سوی دیگر مصرف سیر از یك سو روند شكسته شدن چربیهای ذخیره شده و تبدیل به انرژی را افزایش داده و میزان تولید نور اپی نفرین (ناقل شیمیایی افزایشدهنده اشتها) در بدن را كم میكند.در زیر شیوه تهیه و پخت نان سیردار را برای شما آوردهایم.
مواد لازم:
5عدد نان تست
4حبه سیر
یك قاشق چایخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
برای تهیه نان سیر میتوانید از نان باگت یا تست استفاده كنید. درصورت استفاده از نان باگت آنها را بهطور مورب برش دهید. یك عدد نان فرانسوی برای ۴ نفر كافی است. ۴ حبه سیر را رنده یا با چاقو آن را ریز كنید. كف ماهیتابه را چرب كنید و سیر را بهمدت یك دقیقه در آن تفت دهید. كمی پونه خشك شده یا آویشن به آن اضافه كنید. به اندازه یك قاشق چایخوری از مایه سیر روی هر تكه نان بمالید و درصورت تمایل روی آن پنیر كم كالری بریزید. نانها را در فر به مدت ۵ تا ۱۰دقیقه با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد قرار دهید یا از ساندویچساز استفاده كنید. اگر نگران بوی نامطبوع دهان بعد از خوردن این نان سیری هستید، پیشنهاد میشود چای خشك، جعفری یا كرفس و برگ كاهو مصرف كنید.
سوپ گوشت و حبوبات
مواد لازم:
یك سوم فنجان آرد
یك دوم فنجان لوبیای سفید
۴۰۰ گرم گوشت بره
۲ عدد پیاز بزرگ خردشده
یك چهارم قاشق غذا خوری زعفران
۲ قاشق چایخوری كره
۲ قاشق چایخوری نمك
نصف فنجان عدس
نصف فنجان جعفری
یك سوم فنجان برنج
یك عدد لیمو ترش تازه
یك و نیم فنجان گوجه فرنگی خرد شده
یك قاشق چایخوری فلفل قرمز
یك چهارم فنجان گشنیز تازه
یك فنجان رشته فرنگی
طرز تهیه:
در تهیه این سوپ میتوانید از آرد ذرت یا برنج استفاده كنید.
ابتدا آرد را در یك فنجان آب حل كنید. عدس و لوبیاها را باید از شب قبل خیس كرده باشید. گوشت بره، پیاز، زعفران و فلفل را همراه با عدس، لوبیا و كره داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت دو ساعت یا بیشتر روی حرارت ملایم اجاق گاز بپزند. پس از پختن گوشت و لوبیاها، مایه آرد، كره، رشته فرنگی، جعفری و گوجه فرنگی را به سوپ اضافه كنید. مراقب باشید تا سوپ خیلی غلیظ نشود. درصورت رقیق بودن سوپ میتوانید كمی مایه آرد و آب به آن بیفزایید. در آخر مواد را در مخلوط كن بریزید تا سوپی یكدست بهدست بیاید.
سوپ اسفناج و والك
مواد لازم:
یك فنجان خامه
۳۰۰گرم برگ اسفناج
۲۰۰گرم والك
۲ عدد پیاز خرد شده
۲ قاشق سوپخوری كره
۳ قاشق غذاخوری آرد سفید
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
اسفناج و والك را در آب در حال جوش بریزید و پنج دقیقه صبر كنید تا برگهایشان بپزد.سپس اسفناج و والك را در مخلوط كن له كنید. پیاز را در ماهیتابه با كمی كره تفت دهید. آرد را هم در كمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر كند. پیاز داغ و آرد و سبزیهای له شده را به قابلمه بیفزایید و تا جا افتادن سوپ صبر كنید.
آش گوشت و سبزی
مواد لازم:
نیم كیلو گوشت گوسفندی پخته و كوبیده شده
عدس، لوبیا و نخود هر یك به میزان یك فنجان
100گرم شوید
100گرم ترخون
150گرم تره
یك فنجان برنج و پیاز داغ
طرز تهیه:
سبزی این آش شوید،تره و ترخون است. درصورت دلخواه میتوانید میزان ترخون را اضافه كنید. ابتدا حبوبات را بپزید، برنج و گوشت را هم جداگانه. سپس گوشت پخته و كوبیده شده را با برنج و سبزی و حبوبات مخلوط كنید و در مرحله آخر پیاز تفت داد شده را همراه با ادویه نمك و فلفل به آن بیفزایید.آش خوشمزه شما آماده است.
پودینگ برنج با خرما
یك پیشنهاد مناسب برای سفره سحری یا افطار تهیه پودینگ برنج با خرما است.
مواد لازم:
۲ فنجان شیر كم چرب
۳ قاشق غذاخوری شكر سفید
۲ فنجان برنج پخته
۱۵عدد خرما
طرز تهیه:
ابتدا برنجها را در مخلوط كن بریزید تا له شوند. شیر را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید.سپس برنج و خرماها را در شیر بریزید و بهمدت 20دقیقه هم بزنید تا خرماها نرم شوند.حالا میتوانید آن را میل كنید.
مسقطی با خامه و پسته هم یكی از خوراكیهای ویژه ماه رمضان است كه اگر حوصله تهیه آن را داشته باشید، میتوانید با یك شیرینی خوش طعم و مقوی از مهمانان روزهدار خود پذیرایی كنید.
نان معطر
اگر میخواهید در این ماه پر از بركت با یك وعده غذایی كم حجم و متنوع از مهمانان خود پذیرایی كنید، تهیه این نان خوش عطر و انرژیزا را در دستور آشپزی این روزها قرار دهید.
مواد لازم:
چهار فنجان آرد
2 عدد تخم مرغ
یك فنجان آب
3 عدد پیاز
500 گرم گوشت قرمز
200 گرم قارچ
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
گوشت قرمز را كه بهتر است گوسفندی باشد، به قطعات كوچك تقسیم كنید. كف قابلمهای كوچك را با روغن زیتون چرب كنید و پیاز را در آن تفت دهید، گوشت را به پیاز داغها بیفزایید.سپس منتظر بمانید تا كمی طلایی رنگ شود. روی گوشتها آب بریزید و بهمدت یك ساعت صبر كنید تا بپزد و در ظرفی دیگر آرد، تخممرغ، آب و نمك را با یكدیگر مخلوط كنید تا آرد درست شود.
خمیر را ورز دهید و با آن توپهای خمیری درست كنید. سپس هر كدام را با دست در سینی پهن كنید و درون آن یك قاشق از مخلوط گوشت و پیاز بریزید و آن را بهصورت سهگوش تا كنید. نان را در روغن تفت بدهید یا در فر قرار دهید. زمانی كه لایه رویی رنگ آن تغییر كرد، غذای شما حاضر است و میتوانید آن را نوش جان كنید
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
نان معطر چه ربطی با گوشت داره،....