مقلوبه، یک ته چین فراموش نشدنی
مکلوبا یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک ته چین مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد.
وب سایت لیدیز: مکلوبا یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک ته چین مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد. به ما اجازه بدهید این طرز تهیه آن را به شما معرفی کنیم: برگه زردآلو، گوشت چرخ کرده، سس آب انگور قرمز تغلیظ شده ، پیاز کارامل، کدوی حلوایی و برنج، تنها ۴۰ دقیقه برای آن وقت بگذارید و غذا آماده است.
ضیافتی کامل تنها در یک دیگ. تمام بخش هایی که تهیه مکلوبا را سخت می کنند تقسیم بندی کردیم: همه مواد لازم پخته و همراه ادویه هستند و شما فقط باید آنها را لایه لایه در دیگی بریزید تا جایی که پیازهای ته دیگ کاملا سفت و برشته شوند. غذایی مجلسی، خوشمزه و لذیذ!
مواد لازم:
برای برگه زردآلو:
برای سس:
ضیافتی کامل تنها در یک دیگ. تمام بخش هایی که تهیه مکلوبا را سخت می کنند تقسیم بندی کردیم: همه مواد لازم پخته و همراه ادویه هستند و شما فقط باید آنها را لایه لایه در دیگی بریزید تا جایی که پیازهای ته دیگ کاملا سفت و برشته شوند. غذایی مجلسی، خوشمزه و لذیذ!
مواد لازم:
برای برگه زردآلو:
- ۴۰ عدد برگه زردآلو
- ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده گاو
- یک قاشق غذاخوری تخم کاج
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز کوچک رنده شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نعنای خشک
- ۲ حبه سیر له شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
- یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه درشت
برای سس:
- 2 لیوان آب انگور قرمز تغلیظ شده
- یک عدد چوب دارچین
- 3 عدد فلفل انگلیسی نکوبیده
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
برای برنج:
- ۲ لیوان برنج باسماتی
- یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک
- یک قاچ متوسط کدوی حوایی پوست کنده شده
- ۶ قاشق روغن زیتون
- ۳ عدد پیاز سفید ورقه شده به ضخامت ۲ سانتیمتر
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
ادویه برای لایه ها:
- نصف قاشق مربا خوری فلفل انگلیسی آسیاب شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین آسیاب شده
- یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه آسیاب شده
طرز تهیه:
1 . روی برگه زرد آلو آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت آن را کنار بگذارید.
2 . تمام مواد برای پر کردن برگه زردآلو (گوشت چرخ شده، تخم کاج و ...) را با هم مخلوط کنید. برگه زرد آلو را باز کرده و با کمک انگشت مقداری از مواد آماده شده را داخل زردآلو کنید.
3 . زردآلوهای آماده شده را در تابه لبه دار ریخته، مواد لازم برای سس را به آن اضافه نموده و بگذارید به جوش آید. پس از به جوش آمدن به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
4 . زردآلوها را خارج کرده و کناری بگذارید. سس حاصل را روی آتش بگذارید تا غلیظ شده و حجم آن به اندازه نصف لیوان برسد. سس آماده شده را صاف کرده و کنار بگذارید.
5 . کدوی حلوایی را به ضخامت 2 میلیمتر ورق کنید و با ادویه لایه ها مخلوط نمایید.
6 . 3 لیتر آب را همراه نمک در دیگ ریخته و روی آتش بگذارید تا به جوش آید. برنج را اضافه کرده و ده دقیقه دیگر روی آتش متوسط آن را بپزید. آتش را خاموش کرده و آبکش کنید. برنج را دوباره در دیگ برگردانید
1 . روی برگه زرد آلو آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت آن را کنار بگذارید.
2 . تمام مواد برای پر کردن برگه زردآلو (گوشت چرخ شده، تخم کاج و ...) را با هم مخلوط کنید. برگه زرد آلو را باز کرده و با کمک انگشت مقداری از مواد آماده شده را داخل زردآلو کنید.
3 . زردآلوهای آماده شده را در تابه لبه دار ریخته، مواد لازم برای سس را به آن اضافه نموده و بگذارید به جوش آید. پس از به جوش آمدن به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
4 . زردآلوها را خارج کرده و کناری بگذارید. سس حاصل را روی آتش بگذارید تا غلیظ شده و حجم آن به اندازه نصف لیوان برسد. سس آماده شده را صاف کرده و کنار بگذارید.
5 . کدوی حلوایی را به ضخامت 2 میلیمتر ورق کنید و با ادویه لایه ها مخلوط نمایید.
6 . 3 لیتر آب را همراه نمک در دیگ ریخته و روی آتش بگذارید تا به جوش آید. برنج را اضافه کرده و ده دقیقه دیگر روی آتش متوسط آن را بپزید. آتش را خاموش کرده و آبکش کنید. برنج را دوباره در دیگ برگردانید
پ
ارسال نظر