مقلوبه، یک ته چین فراموش نشدنی
مکلوبا یا مقلوبه غذایی فوق العاده با ریشه ای ایرانی و از فامیلهای نزدیک ته چین مرغ است ولی معمولا همه کس برای تهیه آن وقت نمی گذارد.
ضیافتی کامل تنها در یک دیگ. تمام بخش هایی که تهیه مکلوبا را سخت می کنند تقسیم بندی کردیم: همه مواد لازم پخته و همراه ادویه هستند و شما فقط باید آنها را لایه لایه در دیگی بریزید تا جایی که پیازهای ته دیگ کاملا سفت و برشته شوند. غذایی مجلسی، خوشمزه و لذیذ!
مواد لازم:
برای برگه زردآلو:
- ۴۰ عدد برگه زردآلو
- ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده گاو
- یک قاشق غذاخوری تخم کاج
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز کوچک رنده شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نعنای خشک
- ۲ حبه سیر له شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
- یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه درشت
برای سس:
- 2 لیوان آب انگور قرمز تغلیظ شده
- یک عدد چوب دارچین
- 3 عدد فلفل انگلیسی نکوبیده
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
برای برنج:
- ۲ لیوان برنج باسماتی
- یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک
- یک قاچ متوسط کدوی حوایی پوست کنده شده
- ۶ قاشق روغن زیتون
- ۳ عدد پیاز سفید ورقه شده به ضخامت ۲ سانتیمتر
- یک چهارم قاشق مرباخوری نمک
ادویه برای لایه ها:
- نصف قاشق مربا خوری فلفل انگلیسی آسیاب شده
- یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین آسیاب شده
- یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه آسیاب شده
1 . روی برگه زرد آلو آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت آن را کنار بگذارید.
2 . تمام مواد برای پر کردن برگه زردآلو (گوشت چرخ شده، تخم کاج و ...) را با هم مخلوط کنید. برگه زرد آلو را باز کرده و با کمک انگشت مقداری از مواد آماده شده را داخل زردآلو کنید.
3 . زردآلوهای آماده شده را در تابه لبه دار ریخته، مواد لازم برای سس را به آن اضافه نموده و بگذارید به جوش آید. پس از به جوش آمدن به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
4 . زردآلوها را خارج کرده و کناری بگذارید. سس حاصل را روی آتش بگذارید تا غلیظ شده و حجم آن به اندازه نصف لیوان برسد. سس آماده شده را صاف کرده و کنار بگذارید.
5 . کدوی حلوایی را به ضخامت 2 میلیمتر ورق کنید و با ادویه لایه ها مخلوط نمایید.
6 . 3 لیتر آب را همراه نمک در دیگ ریخته و روی آتش بگذارید تا به جوش آید. برنج را اضافه کرده و ده دقیقه دیگر روی آتش متوسط آن را بپزید. آتش را خاموش کرده و آبکش کنید. برنج را دوباره در دیگ برگردانید
ارسال نظر